15 / 05 / 2024

2013 Avrupa kültür başkenti neresi

2013 Avrupa kültür başkenti neresi

Avrupa kültür başkenti nedir? İstanbul ne zaman Avrupa kültür başkenti oldu? 2013 yılında Avrupa kültür başkenti neresidir? 2014 yılında Avrupa kültür başkenti neresi olacak? İşte sorularınızın yanıtı...

Bucak Kültür Kompleksi'nin inşaatı için bakandan yardım talebi!

Burdur Bucak'ta 2013 yılında yapımına başlanan Bucak Belediyesi Kapalı Pazar ve Kültür Kompleksi'nin kültür kompleksi inşaatı bir türlü tamamlanamadı. Merkezin tamamlanması için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'dan yardım istenecek.

Slovenya Ljubljana Camisi ve İslam Kültür Merkezi Haziran'da açılacak!

Temeli 2013 yılında atılan Ljubljana Camisi ve İslam Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı.

Anadolu Yakası'na Atatürk Kültür Merkezi yapılacak!

Beyoğlu'nda ihracatçılarla buluşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ''Zenginlik ve cazibe merkezleri hep Avrupa Yakası'nda. Biz burada bir dengeleme yapalım istedik bir Atatürk Kültür Merkezi de Anadolu Yakası'nda yapacağız" dedi.

Osmanlı Mimarlık Kültürü kitabı ile mimarlık dersleri!

Avrupa’daki Osmanlı mimarisi hakkında en kapsamlı eserlerin yazarı restoratör, Ekrem Hakkı Ayverdi’nin anısına hazırlanan “Osmanlı Mimarlık Kültürü” kitabında, Osmanlı mimarisi farklı yönleriyle ele anlıyor.

Bursa Abdal Kültür Merkezi ne kadara kiralanıyor?

Bursa’nın merkez Osmangazi Belediyesi tarafından 2013 yılında restore edilen Abdal Kültür Merkezi’nin, Ensar Vakfı’na 2018 yılının Aralık ayına kadar aylık 625 liraya kiralanmasına CHP’liler tepki gösterdi.

Kayseri Kale İçi Kültür Merkezi projesinde sona yaklaşıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında çalışmalarına başlanılan ’Kale İçi Kültür Merkezi’ projesinde çalışmaların son aşamaya geldiği bildirildi.

Kuşadası Kültür Merkezi hizmete girdi!

KEGEV’e bağışlanan tarihi bir ev üzerinde 2013 yılında M. Esat Altungün’ün belediye başkanlığı döneminde Kuşadası Belediyesi ve Aydın Valiliği İl Özel İdaresi tarafından inşaatına başlanan Kuşadası Kültür Merkezi hizmete girdi.

Fatma Şahin: 2023'te Avrupa'nın kültür başkenti olacağız!

Fatma Şahin, ''2023 yılı geldiğinde eğitimi, kentsel planlama konularında ki sorunlarını çözmüş, sağlık hizmetleri sektöründe öncü ve Avrupa'nın Kültür Başkenti olmuş bir Gaziantep görüyorum'' dedi.

İstinye Park AVM ve Galata’da Yahudi Kültürü Avrupa Günü 2014!

İstinye Park AVM’de ve Beyoğlu Galata’da eş zamanlı olarak yapılan Yahudi Kültürü Avrupa Günü etkinliklerine katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ayşe Kulin, Mario Levi, Bensiyon Pinto ve Zülfü Livaneli'nin imza gününe katıldı.

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı istatistiği!

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı istatistiği, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından açıklanıyor. 2013 yıl sonu verileri ile Türkiye'de kaç tane korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı vardır?

Kültür ihracatı 54 milyar doları aşacak!

Türkiye'de ilk kez "Kültür Ekonomisi Araştırması" yapıldı. Türkiye Avrupa Eğitim ve Araştırmalar Vakfı (TAVAK) tarafından yapılan araştırma kültür ürünlerinin ülke ekonomisine büyük ölçüde katkı sağladığını ortaya çıkardı

Kültür ihracatı 54 milyar doları aşacak!

Kültür ihracatı alanında Türkiye'de ilk kez bir araştırma düzenlendi. Araştırma Türkiye Avrupa Eğitim ve Araştırmalar Vakfı (TAVAK) tarafından yapıldı. Araştırma kültür ürünlerinin ülke ekonomisine büyük ölçüde katkı sağladığını ortaya çıkardı...

Kültür varlıklarına ilişkin tebliğ!

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamındaki kültür varlıklarına ilişkin mal ve hizmet alımlarında parasal limitlerin güncellenmesi hakkında tebliğ 24 Şubat 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kültür varlıklarına ilişkin tebliğ..

2013 Avrupa kültür başkenti neresi Haberi

2013 Avrupa kültür başkenti neresi

Avrupa kültür başkenti nedir?


Avrupa kültür başkenti, Avrupa Birliği tarafından periyodik olarak her yıl belirlenen kent veya kentlere verilen unvan olarak tanımlanıyor.


Avrupa kültür başkenti olarak seçilen kentin kültürel yaşamını ve kültürel gelişimini sergilemesi için iyi bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Bu kentler, uluslararası platformda kendi kültürlerine has özellikleri sergilemeleri için bir takım değişimler yaşıyor.


Kültür kenti..

Avrupa Kültür Kenti kavramı 13 Haziran 1985'te Yunanistan Kültür Bakanı Melina Mercouri tarafından ortaya atıldı. Daha sonra ise Avrupa Kültür Kenti seçilen Atina'ya oldukça olumlu kültürel ve sosyo-ekonomik etkiler olmuş ve bu kentin bir cazibe merkezi haline geldiği görülmüştür.


1999 yılında Avrupa Kültür Kenti, Avrupa Kültür Başkenti olarak değiştirilmiştir. 


2000 yılından itibaren de finanse edilmeye başlanmıştır. 2005-2019 arasında ise yeni seçim sistemi belirlenmiştir. 2005'ten sonraki seçimlerde bu unvan birden...