23 / 11 / 2024

2013 Deprem risk raporu

2013 Deprem risk raporu

Kentsel Dönüşüm Kanunundan yararlanmak için Bakanlık Yetkili Kuruluşlarına başvurarak binanız için Deprem Risk Raporu hazırlatmanız gerekiyor. Peki deprem risk raporu nedir? Deprem risk raporu nasıl alınır?

Marmara için 7.8 büyüklüğünde deprem uyarısı! Prof. Dr. Orhan Tatar, Bursa'yı işaret etti!

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar’ın Marmara Bölgesi ve özellikle Bursa için yaptığı deprem uyarısı tedirginliğe neden oldu. Tatar, 7.8 büyüklüğüne dikkat çekti. İşte o açıklama...

Prof. Dr. Orhan Tatar uyardı! Marmara'da 7,2 ila 7,8'lik deprem riski çok fazla...

Marmara Denizi'nde meydana gelebilecek olası deprem gündemdeki yerini korumayı sürdürüyor. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, 250 yıldır enerji toplayan fayın yaratabileceği depremin büyüklüğünün 7,2 ila 7,8 arasında olabileceğini ifade etti.

6 Şubat'ın merkez üssüne 6.5 büyüklüğünde deprem uyarısı: Kahramanmaraş Fay Zonu kırılmadı, hazırlıklı olmak gerek! 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Deprem Araştırma Risk Yönetimi Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Alican Kop, Kahramanmaraş Fay Zonu'na dikkat çekti ve deprem uyarısında bulundu. İşte o açıklama... 

İstanbul'un röntgeni çekildi! En riskli ve güvenli ilçeler hangileri?

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Murat Yün, İstanbul2un riskli ve güvenli ilçelerini sıraladı. 

İstanbul'da 6 bin 857 yüksek riskli bina var! Konutu yatırım gören anlayış değişmeli! 

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Murat Yün, 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümü dolayısıyla megakentteki yapı stokuna dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama...

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Adana deprem yorumu! Adana'daki depremler büyük depremi tetikler mi?

Türkiye'nin birçok yerinden bugün art arda deprem haberleri geldi. Türkiye'nin deprem risk haritasıyla ilgili uyarılarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Adana'daki peş peşe meydana gelen depremleri yorumladı. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm seferberliği başlıyor! İşte tüm detaylar!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Başkanlığının İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ivme kazandıracak projesinin ayrıntıları belli oldu. 

Türkiye'de deprem ezberleri bozuluyor: İç Anadolu da dahil pek çok risksiz yer aslında deprem tehlikesinde!

Deprem uzmanlarının eksik ve hatalı olduğunu belirttikleri "Deprem Risk Haritası'; Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından güncelleniyor. Uzmanlar, İç Anadolu da dahil pek çok risksiz ve sarı olarak gösterilen yerin, yeni haritada kırmızıya döneceğini belirtti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem risk haritasını açıkladı! İşte depremde en sakıncalı bölgeler!

Prof. Dr. Ahmet Ercan sosyal medya hesabından deprem risk haritasını paylaşarak Türkiye'de depremde en sakıncalı bölgeleri tek tek açıkladı. İşte o harita...

Riskli bina tespitinde tedirgin eden düşüş! Resmen deprem öncesine döndü!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi sonrasında insanlar binasının risk durumunu tespit ettirmek için sıraya girmişti. Talep çoktu ve bu nedenle analiz yapan firmalar gün veremiyordu. Ancak şu an bu talepler deprem öncesi döneme döndü ve yok denecek kadar azaldı.

Bayrampaşa'da yüksek riskli binaların dönüşümü için start verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Sınırları içerisinde kalan Bayrampaşa İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi'ndeki 9 binanın yıkımı için start verdi.

AFAD Müdüründen flaş büyük Marmara depremi açıklaması geldi! Risk arttı! Son dakika! 

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, olası Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve kurum olarak yaptıkları çalışmalara değindi. İşte AFAD Müdürü'nün o açıklamaları... 

İstanbul'da bu bölgeler boşaltılmalı! Japon deprem uzmanı bir bir anlattı: Marmara Bölgesi risk altında!

32 senedir Türkiye’de yaşayan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul depreminin ne zaman olacağını kimsenin yüzde 100 bilemeyeceğine dikkat çekti ve "Bir sene içinde de olabilir, on sene içinde de... Ama hemen şimdi hazır olunmalı" şeklinde konuştu. İşte ayrıntılar...

2013 Deprem risk raporu Haberi

2013 Deprem risk raporu

Deprem risk raporu nedir?

Kentsel Dönüşüm Kanunundan yararlanmak için Bakanlık Yetkili Kuruluşlarına başvurarak binanız için Deprem Risk Raporu hazırlatmanız gerekiyor. Bakanlıkça Lisanslandırılmış Kuruluş olmayan şirketlerce hazırlanan Deprem Risk Raporunun hiçbir geçerliliği bulunmuyor. Bu nedenle Deprem risk raporunun Bakanlıkça Lisanslandırılmış Kuruluşlardan alınması gerekiyor.


Deprem Risk Raporunun alınabikmesi için bir binadan bir kişinin Bakanlıkça Yetkili Kuruluşuna başvuruda bulunması kanunen yeterli oluyor. Ayrıca, bina ortak kararına gerek duyulmuyor. 


Deprem risk raporu nasıl alınır?

- Deprem risk raporu için ilgili Belediye İmar Müdürlüğü veya Tapu Müdürlüğü’ ne başvurarak binanıza ait statik ve/veya mimari proje temin edilir.


- Varsa Binanız için daha önce almış olduğunuz teknik raporlar;


- Bakanlık Lisanslı Kuruluş Başvuru Dilekçesi 


- Tapu Fotokopisi (Daire Tapusu, Kat mülkiyetiniz (İskanınız) yok ise Daireye ait Hisseli Arsa tapusu)


- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi...