29 / 04 / 2024

5 milyar dolarlık proje üstlendi

5 milyar dolarlık proje üstlendi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlik sektörünün geçen yıl yurtdışında 22,5 milyar dolarlık proje üstlendiğini, sektörün cari açığın azaltılmasına önemli katkı sağladığını ifade etti.

Kurban derisinden ekonomiye 5 milyar liralık katkı!

3-4 milyar dolarlık ihracat değerine ulaşan Türkiye deri sanayi, hammadde ihtiyacının yüzde 15’ini kurban derilerinden karşılıyor. Ekonomiye 5 milyar TL katma değer yaratan kurban derilerinde potansiyelin daha yüksek olduğu belirtiliyor.

İhracatta tarihi rekor! Almanya’ya bir ayda 1.5 milyar dolarlık ürün sattık!

Türkiye 1 milyar 599 milyon dolarlık satışla Almanya'ya tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatını gerçekleştirdi. Ülkeye mayıs ayında en fazla dış satımı 426 milyon 440 bin dolarla otomotiv endüstrisi yaptı.

Türk müteahhitleri yurt dışında 5 ayda 6,5 milyar dolarlık iş aldı!

Müteahhitlik sektörünün ocak-mayıs döneminde yurt dışında üstlendiği 96 projenin tutarı 6,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Projelerde yüzde 20,4’lük oranıyla Rusya ilk sırada yer aldı.

Yabancılara konut satışı seçim sonrasında hareketlendi: 1.5 milyar dolarlık bekleyen talep Türkiye'ye gelecek! 

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, seçimin ardından yabancıya konut satışındaki son durumu değerlendirdi. Akbal, birkaç hafta için 1.5 milyar dolarlık bekleyen talebin Türkiye'ye geleceğini dile getirdi. 

Enerjide 1.5 milyar dolarlık yatırım geliyor! Hedef 45 milyar dolar

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, depolamalı rüzgar ve güneş enerji santrali kurulması için ön lisans sürecinin tamamlandığını belirterek, “İlk etapta 1.5 milyar dolarlık yatırım olacak. Bu rakam katlanarak yükselecek” dedi.

Binek otomobilde toplam 6,5 milyar dolarlık ihracat

Ocak-eylül zaman diliminde 6 milyar 558 milyon 472 bin dolarlık binek otomobil ihraç edilen sektör temsilcileri, ihracatın 4'te 1'ini Fransa ve Birleşik Krallık ülkelerine gerçekleştirdi. İşte detaylar…

2030 yılında 5 trilyon dolarlık patlayacak

Metaverse altyapıları, 2022’nin ilk 5 ayında toplamda 120 milyar dolardan fazla yatırım aldı. Metaverse’de Değer Yaratmak raporuna göre metaverse, 2030 yılına kadar ise küresel ölçekte 5 trilyon dolarlık bir yatırım alanı yaratacak.

Merkez’den KİT’lere 1,8 milyar dolarlık döviz satışı 7 ayda 23,5 milyar doları buldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Mayısta kamu iktisadi teşekküllerine 1,8 milyar dolarlık döviz satışı gerçekleştirdi. Bu satışla birlikte son 7 ayda KİT'lere yapılan döviz satışı 23,5 milyar doları buldu. Nisan ayında ise TCMB KİT'lere 3,3 milyar dolarlık döviz satışı yapmıştı.

Hazineden 2,5 milyar dolarlık kira sertifikası ihracı!

Açıklanan resmi verilere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı, dün itibariyle toplamda 2,5 milyar dolarlık kira sertifikası ihracı yaptı.

İnşaat malzemeleri iç pazarında 18.5 milyar dolarlık kayıp!

Sadece 1 yılda turizm sektörü 22 milyar 500 milyon dolarlık gelir kaybına uğrarken, inşaat malzemelerinde iç pazardaki kayıp 18 milyar 500 milyon dolar oldu.  Tüm bunlara rağmen 2021 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 büyüdü.

Tosyalı Holding'in İskenderun'daki 2.5 milyar dolarlık tesisinde sona yaklaşıldı!

Tosyalı Holding tarafından İskenderun'da inşa edilen 2,5 milyar dolarlık yassı çelik üretim fabrikasının büyük bölümü tamamlandı.

Ukrayna’da 10 milyar dolarlık Büyük İnşa Projesi başladı!

Ukrayna’da 10 milyar dolarlık Büyük İnşa Projesi başladı. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Büyük İnşa projesi kapsamında 5 yıl içerisinde toplam 24 bin kilometre yol inşaatı aynı zamanda köprü ve raylı sistemlerin yapılacağını belirtti.

Torkam Holding'ten 7.8 milyar dolarlık proje hedefi!

İnşaat taahhüt, gayrimenkul, PVC profil, demir çelik, teknoloji, madencilik ve enerji olmak üzere 5 sektörde faaliyet gösteren Torkam Holding, 7.8 milyar dolarlık proje gerçekleştirmeyi hedefliyor.

5 milyar dolarlık proje üstlendi Haberi

5 milyar dolarlık proje üstlendi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlik sektörünün geçen yıl yurtdışında 22,5 milyar dolarlık proje üstlendiğini belirterek, "Müteahhitlik sektörümüz Türkiye’nin dünyadaki en önemli sektörlerinden biri olma özeliğini sürdürmektedir. Müteahhitlik sektörümüz en önemli hizmet ihraç kalemlerimizden biridir. Cari açığın azaltılmasına önemli katkı sağlamaktadır" ifadesini kullandı.


Zeybekci, yazılı açıklamasında, 2014'te müteahhitlik sektöründeki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu. Zeybekci, 1972'de Libya'da liman projesiyle başlayan yurtdışı müteahhitlik sektörünün, 2014'ü de başarılı bir şekilde tamamladığını ifade etti.


Türkiye'nin hizmet ihracatının halihazırda en gelişmiş ve en rekabetçi bölümünü oluşturan ve sürdürülebilir büyüme açısından ekonominin lokomotif sektörlerinden yurtdışı müteahhitlik sektörünün, gerçekleştirdiği muazzam büyüme rakamları ve üstlendiği projelerdeki başarılarıyla dünyada haklı bir itibar kazandığına dikkati çeken Zeybekci, yurtdışı müteahhitlik sektörünün, 42 yıl içinde 104 ülkede toplam değeri 300 milyar doları aşan...