18 / 05 / 2024

5 sene içinde evin satılması

5 sene içinde evin satılması

Gelir vergisi, satışın yapıldığı tarihi takip eden yıl gerçekleşiyor. Buna göre 2015 yılında satılan taşınmaz mallar için gelir vergisi 2016 yılında ödenecek. Peki, oturduğu evi satana vergi yok mu?

Ev alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Rakam rakam hesaplandı! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı olarak elde ettikleri bu gelirler kapsamında vergi ödüyor. Peki değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? İstisnalar var mı? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Tek tek hesaplandı: 2023 için 55, 2024 için 87 bin TL!

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı şeklinde elde ettikleri bu kazançları için vergi ödüyor. Peki bu vergi nasıl hesaplanıyor? 

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yol haritası kapsamında her yıl 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamının güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Böylelikle İstanbul'da 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak

16 milyon emekliye yılbaşı müjdesi! T.C Kimlik sonu 1,3,5,7,9 olanların hesabına saniyeler içinde nakit para ödenecek!

Emekli maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından emekli promosyon ödemelerinin artması bekleniyor. 16 milyon emekliye yılbaşı müjdesi! T.C Kimlik sonu 1,2,3,4,5,6,7,8 olanların hesabına saniyeler içinde nakit para ödenecek...

TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 5 sene içinde 12. Kalkınma Planı kapsamında 500 bin yeni sosyal konut inşa etmeyi planlıyor. Peki, TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

Çiftçiler dikkat! Buğday ve arpa üretimi arttı: Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları katlandı! Son dakika!

Türkiye'nin buğday üretimi 21,5 milyon tona, arpa üretimi ise 9 milyon tona ulaştı. Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları da resmen katlandı. İşte buğday, arpa, mısır 10 Eylül 2023 fiyat listesi...

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Ümraniye kentsel dönüşümle 5 yıl içinde ayağa kaldırılacak!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, kentsel dönüşümde birlikte, bütün ilçenin 5 sene içinde ayağa kaldırılacağını açıkladı. 

‘Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 10 bin 7 megawatt’a ulaştı’

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (International Energy Agency) raporu Renewables’e göre, yenilenebilir enerji kaynaklarının önümüzdeki 5 sene içinde küresel elektrik ihtiyacının yüzde 90’ından fazlasını karşılayacağı tahmin ediliyor. Yani güneşin geleceğin en güçlü enerji kaynağı olması öngörülüyor.

Deprem bölgesindeki 300 bin konut 1 sene içinde tamamlanacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde inşa edilen konutların teslimlerine ilişkin konuştu. Bakan Özhaseki, deprem bölgesindeki 300 bin konutun 1 sene içinde tamamlanacağına vurgu yaptı.

SGK'dan son dakika açıklaması geldi! 5 sene içinde başvuru yapılmazsa...

SGK bugün yaptığı açıklamayla, başvurulmadığı halde hakların yitirileceğini söyledi. Açıklamada, alınan aylığın iki senelik bedeli kadar bir kereye mahsus ödeme yapılacağı ifade edildi. Ayrıntılar haberimizde...

Marmara'da bir sene içinde iki tane 7'den büyük deprem olabilir! Prof. Dr. Şükrü Ersoy, tsunami riskini de açıkladı!

Türkiye'nin deprem riski sık sık gündem oluyor. Marmara'da bir sene içinde iki tane 7'den büyük deprem olabilir! Prof. Dr. Şükrü Ersoy, tsunami riskini de açıkladı!

TC kimliğe göre SMS başvuru sayesinde başvur, 5 gün içinde paran yatsın! İşte detaylar

T.C. kimlik numaranız ile SMS atın paranız günler içinde hesabınıza yatsın. İşte, detaylar...

İstanbul'da 30 sene içinde deprem olacak mı? Uzman isim peş peşe açıkladı! İstanbul depremi 7.3 şiddetinde...

Türkiye'nin farklı köşelerinden de deprem haberleri geliyor. Peki İstanbul'da 30 sene içinde deprem olacak mı? Uzman isim peş peşe açıkladı! İstanbul depremi 7.3 şiddetinde...

5 sene içinde evin satılması Haberi

5 sene içinde evin satılması

Oturduğu evi satana vergi yok mu?

Gelir Vergisi kanununda belirtilen mal ve haklar, 01.01.2007 ve sonrasında elde edilmiş ise iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar, değer artış kazancı olarak değerlendiriliyor.


Satış işlemi, iktisap tarihinden başlayarak beş yıldan daha fazla bir süre sonra gerçekleşmişse, elde edilen kazanç değer artışı kazancı olarak vergilendirilmiyor.


Vergilendirme için her sene istisna bedeli belirleniyor. Elde edilen gelirin yapılan hesaplamalara göre bu sınırdan yüksek olması halinde vergi ödemesi yapılıyor.


Gelir vergisi, satışın yapıldığı tarihi takip eden yıl gerçekleşiyor. Buna göre 2015 yılında satılan taşınmaz mallar için gelir vergisi 2016 yılında ödenecek.


Peki, oturduğu evi satana vergi yok mu? Yeni ev satın almak için satılan ev gelir vergisinden muaf mı?


Yeni Gelir Vergisi Tasarısı’na göre yeni ev almak için...