30 / 04 / 2024

5. Ulusal Yapı Mekaniği Laboratuvarları Konferansı

5. Ulusal Yapı Mekaniği Laboratuvarları Konferansı

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve İnşaat Mühendisleri Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ’5. Ulusal Yapı Mekaniği Laboratuvarları Konferansı’ başladı.

Emeklilere ek zamda son dakika gelişmesi! Yeni emekli olanlara ek zam yapılacak mı?

En düşük emekli maaşını 10 bin liraya yükseltilmesi ile SSK ve Bağkur emekli maaşlarında yüzde 5 artış yapılacak. Peki yeni emekliler ek zamdan yararlanacak mı? 

Son Dakika! Erdoğan açıkladı, emekli maaşlarına yüzde 5 zam yapıldı, en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında emekli maaşlarına yapılan zam oranlarını açıkladı. İşte yapılan zam oranı ve haberin ayrıntıları...

Koray GYO İstanbul İstanbul 3. Etap'ta peşine yüzde 5 indirim fırsatı! 

Koray GYO İstanbul İstanbul 3. Etap, Koray GYO tarafından İstanbul Göktürk'te hayata geçiriliyor. Konut satışlarının başladığı projede, peşin ödemelere yüzde 5 indirim yapılıyor. Peki İstanbul İstanbul 3. Etap'ta konut fiyatları ne kadar? İşte Koray GYO İstanbul İstanbul 3. Etap ile ilgili detaylar.

Hepsi Burada'dan kış fırsatı! Grundig TV'lerde avantajlı fiyatları kaçırmayın! 

Kış şartlarının ve ekonomik koşulların zorlu olması elektroik ürünlerde de avantajların sunuşmasına sebep oluyor. Hepsi Burada, Grundig 65'' TV'lerde yüzde 5 indirim yapıyor. Premium kartlılara özel avantajı TV'lerini yenilemek isteyenleri de cezbediyor. İşte detaylar...

PlayStation 5 rekor kırdı! 7,1 milyon...

Sony tarafından açıklanan bilanço rakamlarına göre; 2022 yılının son çeyreğinde 7,1 milyon PlayStation 5 satışı yapıldı. İşte detaylar...

Otomobili olanlar dikkat: Yeni zam kapıda! Trafik sigortasına Eylül zammı geliyor

Aylık ortalama yüzde 1-1,5 zam yapılan, sonra da 2,25’e yükseltilen trafik sigortası primlerine yapılan artış oranı Eylülden itibaren yüzde 4,75’e çıkıyor. Basamak basamak sigorta primlerinin ücreti ne olacak?

Türkiye genelinde 4 ayda yapı ruhsatı alan bina sayısı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ocak-şubat ve mart aylarını kapsayan yılın ilk çeyreğinde yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,5 azaldı. Yapı ruhsatı verilen yapılan yüzölçümündeki gerileme de yüzde 21,8 oldu.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı üzerinden maaş alanlara şimdi kötü haber geldi! Maaşlardan kesinti yapılacak!

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı üzerinden maaş alanlara kötü haber geldi. Açıklanan detaylara göre, çalışanın kazancından yüzde 7.5 kesinti yapılıyor. İşte o kesintinin detayları...

Memura 2022'de yüzde 12,5 zam yapılacak!

Ülkemizde milyonlarca memur, haftalık çalışma saatlerini aşmaları halinde fazla mesai ücreti alma hakkına sahiptir. Her yıl artan memur maaşına ek olarak memurlara yapılan ek ödemelerde de artış gerçekleşiyor.

İstanbul'a 2 yeni metro hattı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı devam etmekte olan 5 farklı metro projesiyle İstanbullulara daha rahat bir seyahat sunmak amacıyla çalışmalarını hızla sürdürüyor. Toplam 91 kilometrelik 5 projenin yapımı devam ederken, 9 kilometrelik 2 projeye de start verilmesi için gün sayılıyor...

Dikkat! Doğalgaza zam geldi!

Konut ve sanayi abone gruplarında haziran ayı için geçerli olması planlanan doğalgaz fiyat tarifelerinde yüzde 1, elektrik üretim santrallerinin fiyat tarifesinde ise yüzde 5 zam yapıldı.

İmar barışında 'yapı kayıt belgesi' krizi: 2,5 milyon yapı yıkılabilir!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri imara aykırı yapılarla ilgili denetimlerine hız verdi. Peki yapı kayıt belgesi iptal edilen vatandaşlar ne yapacak?

Bu fırsat kaçmaz! 5 soruda yapılandırma!

Vergi, prim ve ceza gibi borçları kolayca kapatma imkanı için başvurular devam ediyor. Emlak vergisi borçluları araştırmalara başladı. İşte tüm merak edilenler...

5. Ulusal Yapı Mekaniği Laboratuvarları Konferansı Haberi

5. Ulusal Yapı Mekaniği Laboratuvarları Konferansı

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve İnşaat Mühendisleri Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ’5. Ulusal Yapı Mekaniği Laboratuvarları Konferansı’ başladı.


Türkiye’nin birçok üniversitesinden yapı mühendislerinin katıldığı konferansın açılış töreni bir otelde yapıldı. Açılış törenine Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ve birçok akademisyen katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Altun, yapıların depreme karşı risk analizlerinin doğru yapılması ve bunun yanı sıra laboratuvar çalışmalarının da yapılması gerektiğinin altını çizdi. Yapı Mekaniği Laboratuvarları toplantısının temel amacının akademik ve bilimsel alanda yapılan araştırmaları tartışmak, genç araştırmacıları bu konuda bilgilendirmek olduğunu söyledi. Altun ayrıca teorik çalışmaların deneysel çalışmalarla desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Yapı Mekaniği Laboratuvarları Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sinan Altın ise...