29 / 04 / 2024

6 oranında zam yapılabilecek

6 oranında zam yapılabilecek

Kasım ayına ait üretici fiyat endeksi oranları 3 Aralık'ta Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Açıklanan verilere göre Aralık ayında kiraya yüzde 8,36 oranında zam yapılabilecek....

İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı: Satılık ve kiralık ev fiyatları göçü artırdı!

Türkiye’nin nüfusu 2023'te yerinde saydı ve yalnızca yüzde 0.01 artarken, İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı. Megakentteki bu azalmada kira ve konut fiyatlarının etkili olduğu belirtiliyor. İşte ayrıntılar..

İstanbul'da yediemin otopark ücretlerine yüzde 18 oranında zam geldi...

İstanbul'da yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 18 oranında zam yapıldığı açıklandı. Buna göre, araç çekme ücreti 708 Türk Lirası, 5 kilometreye kadar olan mesafede özel taşıma ücreti 708 TL, ve kilometre ücreti ise 23,6 Türk Lirası olduğu açıklandı.

Küresel ham çelik üretimi ekim ayında yıllık yüzde 0,6 oranında yükseldi

Küresel ham çelik üretimi, ekim ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 0,6 yükselerek 150 milyon tona kadar çıktı. Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), ekim ayı ham çelik üretim verilerini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları..

Memur, hemşire, öğretmen, polis memuru, mühendis maaşlarında deprem! Oran açıklandı! Maaşlarınız tam bu kadar olacak!

Yüzde 50 oranında zam gelmesi halinde üniversite mezunu memur, hemşire, öğretmen, polis memuru, mühendis maaşlarının kaç lira olacağı hesaplandı. İşte merakla beklenen yeni zamlı maaşlar...

İstanbul'da İspark ücretlerine yüzde 55 ile 57 oranında zam yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı 3. oturumunda İspark'ın otopark ücret tarifelerine yüzde 57 oranında zam yaptığını açıkladı. İşte haberin tüm ayrıntıları...

Böyle zam görülmedi! Tüm işçilerin maaşları yüzde 107.49 oranında artıyor

Ünlü üretici, tüm çalışan işçilerinin maaşlarına yüzde 107,49 oranında zam yaptığını duyurdu. İşte detaylar...

Çaya üç ayda üçüncü zam: ÇAYKUR 2023 zamlı çay fiyatları

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), çay fiyatlarına yüzde 4,5 oranında zam yaptığını duyurdu. Böylece son üç ayda çaya üçüncü kez zam gelmiş oldu. Haziran ayından bu güne kuru çay fiyatları yüzde 63,6 zamlandı.

Toz şekere 3 ayda tam 9 defa zam geldi! Yüzde 29,7 oranında zamlandı! İşte güncel toz şeker fiyatları...

Türkşeker, mayıs ayından bugüne kadar şekere toplam 9 defa zam yaptı. Mayıs ayı başında KDV hariç kilogram fiyatı 18,5 Türk Lirası olan toz şeker, 14 Ağustos tarihinde ise 24 Türk Lirası’na çıkarak yüzde 30 oranında zamlanmış oldu.

'Doğal gaza yüzde 224 zam geldi' iddiasına EPDK'den jet hızında açıklama!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), doğal gaz tarifelerine ilişkin doğal gaza yüzde 224 oranında zam yapıldığı haberlerinin yayılması üzerine açıklama yaptı. İşte detaylar...

İzmir'de suya yüzde 43 oranında zam!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, geçerli olmak üzere ağustos ayından itibaren suyun metreküp fiyatına yüzde 43,47 oranında zam yapma kararı aldı.

SSK ve BAĞKUR emeklilerine zam şoku! Kök aylığı 7 bin 500 TL'den düşük olanlara zam yapılmayacak mı?

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 19,77 olarak açıklanan 6 aylık enflasyon oranında zam uygulanacak. Peki kök aylığınız 7 bin 500 TL'den düşük olanlara ne kadar zam yapılacak? 

İkinci el otomobillere yüzde 6 zam resmen yolda! Araba alacaklar dikkat!

Bu hafta döviz kurunda yaşanan hızlı artış, sıfır kilometre araçlarda yeni fiyat artışlarını getirdi. İkinci el otomobillere de yüzde 6 oranında zam gelmesi bekleniyor. 

2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından kira zam oranları da netlik kazandı. Peki, 2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı? işte detaylar...

6 oranında zam yapılabilecek Haberi

6 oranında zam yapılabilecek

Aralık ayında kiraya yüzde 8,36 oranında zam yapılabilecek!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ ÜFE), belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksi olarak tanımlanıyor.


Söz konusu enflasyon oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Kasım ayına ait ÜFE oranları, 3 Aralık 2014 tarihinde açıklandı. Açıklanan verilere göre, yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %0,97 düştü.


Bilindiği üzere kiraya yapılan zamlar da dönemin ÜFE oranlarına göre hesaplanıyor. Kira zamları hesaplamasında bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranının kullanılması gerekiyor.


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2014 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %0,97 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %7,18 artış, bir...