13 / 05 / 2024

6 şubat 2015 Demir fiyatları

6 şubat 2015 Demir fiyatları

İnşaat Demiri: Betonarme yapılarda kayma ve çekme gerilmelerini karşılamak amacı ile beton içine konulan, özel şekillendirilmiş çeliğe inşaat demiri denir. İşte demir fiyatları 6 Şubat 2015

6 Şubat depremleri davasında ilk karar çıktı! 

Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat depremlerinde yıkılan binaların sorumluları hakkında açılan davalarda ilk karar Şanlıurfa'da verildiği açıklandı. Şehirde 34 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı apartmanın müteahhidine 18 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildiği duyuruldu. 

Elinde dolar olanlara müjde! Dolar zirveden inmiyor! 6 Şubat 2024 dolar/TL kuru ne kadar oldu?

Dolar kuru haftanın ikinci işlem gününde yine rekor tazeledi. Dolar kuru zirveden inmiyor. Bugün dolar ne kadar oldu? Güncel dolar alış satış fiyatı kaç lira? 6 Şubat 2024 dolar kuru...

Son dakika altın fiyatları: Gram, çeyrek, tam altın bugün ne kadar? 6 Şubat 2024 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününde yatırımcılar tarafından takip ediliyor.  Ons altın bugün 2025 dolardan işlem görüyor. Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 6 Şubat 2024 altın fiyatları.

6 Şubat depremlerinin denetçileri kağıt üzerinde!

Tüm Türkiye'yi derinden yaralayan ve 50 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan 6 Şubat depremlerinin üstünden 1 sene geçmesine rağmen, ne yaşanılan acı ne de skandallar bitiyor. 

The Guardian, 6 Şubat'ı manşetine taşıdı: Depremzedelerin parası yeni evlere yetecek mi?

İngiliz The Guardian gazetesi, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlere manşetinde yer verdi. Gazete, özellikle Hatay'da yeni yapılan konutların fiyatlarının yüksek olmasının halk arasında endişeye neden olduğunu belirtti. 

Türkiye'de 120 yılda depremlerden hayatını kaybedenlerin sayısıyla 6 Şubat'ta hayatını kaybedenlerin sayısı aynı!

Kartal Belediyesi, Kartal Kent Konseyi ve ayrıca, Jeofizik Mühendisleri Odası iş birliği ile Kartal’da ‘Deprem ve Kentsel Dönüşüm Paneli’ düzenlendi. Panelde, konuşan Prof. Dr. Eyidoğan, “120 yılda depremlerden hayatını kaybedenlerin sayısıyla 6 Şubat'ta hayatını kaybedenlerin sayısı aynı” dedi.

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika açıklaması: 6 Şubat depremleriyle ilgili davalarda yeni bir usul uygulanacak!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerle ilgili hak sahipliğine ilişkin işlemler hariç olmak üzere hasar tespit raporlarına dayalı olarak tesis edilen idari işlemlere karşı açılan iptal davalarında yeni bir usul uygulanacağını dile getirdi.

6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da 69 bin 263 hak sahipliği başvurusu kabul edildi!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin etkilemiş olduğu Malatya'da, konutları yıkılan ya da ağır hasar alan 69 bin 263 kişinin hak sahipliği kabul edildi.

Deprem uzmanları bu faylara dikkat çekti: 6 Şubat depremlerinden sonra stres yüklendi mi? SON DAKİKA!

Hacettepe, İskenderun Teknik, Eskişehir Osmangazi ve Tayvan üniversiteleri ile İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü'nden bilim insanları, 6 Şubat tarihindeki depremlerde kırılan faylarda stres yığılımı olup olmadığını araştırıyor. İşte uzmanların o açıklamaları...

Bakan Özhaseki 6 Şubat depremlerinin maliyetini açıkladı! Tek çaremiz kentsel dönüşüm...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Bakan Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin maliyetini açıklayarak Türkiye'nin bir deprem bölgesi olduğuna vurgu yaparak ''Tek çare kentsel dönüşüm" ifadelerini kullandı.

Kandilli Rasathanesi tek tek açıkladı! 6 Şubat'tan bu yana tam 37 bin 634 deprem oldu!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Jeodezi Anabilim Dalı Başkanı Haluk Özener Kahramanmaraş depremli merkezler ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 6 Şubat tarihinden bu güne tam  37 bin 634  deprem olduğunu söyledi. İşte o açıklamalar...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti! 24 saatte 4 büyük deprem!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, son 24 saatte 4'ten büyük 4 depremin meydana geldiğini belirterek, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz ettiğini söyledi.

6 şubat 2015 Demir fiyatları Haberi

6 şubat 2015 Demir fiyatları


İnşaat Demiri: Betonarme yapılarda kayma ve çekme gerilmelerini karşılamak amacı ile beton içine konulan, özel şekillendirilmiş çeliğe inşaat demiri denir. İşte Demir fiyatları 6 Şubat 2015...


Demir fiyatları 6 Şubat 2015'ten önce demir çeşitlerinden bahsedelim;


* Pik demir: %4–%5 karbon ve değişen oranlarda katışkı (S, Si, P gibi) içerir. Demir cevherinden dökme demir ve çeliğe giden yolda bir ara ürün olarak değerlendirilebilir.


* Dökme demir: %2–%4 arasında karbon, %1 – %6 silisyum, ve az miktarda manganez içerir. Pik demirde bulunan ve malzeme özelliklerini olumsuz etkileyen, kükürt ve fosfor gibi katışkılar, kabul edilebilir seviyelere düşürülmüştür. 1420–1470 K arasındaki ergime sıcaklığı, her iki bileşeninin ergime sıcaklığından daha düşüktür ve bu özelliği ile demir ve karbon birlikte ısıtılmaları durumunda ilk ergiyen ürün olur. Mekanik özellikleri,...