03 / 05 / 2024

65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti

65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti

AKP’nin Genel Başkanlığına seçilen Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek yeni hükümet kabinesini sundu. Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki oldu.

Kıbrıs'tan sonra sıra Türkiye'ye geldi! Türkiye'den sessizce konut toplamaya başladılar

Son zamanlarda Meclis'te Habat" isimli bir örgütten söz edildiği, bu örgütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gayrimenkul alımı yaptığı ve şimdi de Türkiye'de konut toplamaya başladıkları ortaya çıktı. 

Türkiye, 100 yıllık tarihinde ne kadar büyüdü? Kalem kalem hesaplandı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin milli geliri 1923 yılında 577 milyon dolardı. Bu yıl 1 trilyon doları buldu. Yalnızca 45 dolar olan kişi başına milli gelir ise 2023’te 12 bin doları aştı.

Dünyaca ünlü dev banka açıkladı! Bank of Amerika'dan Türkiye raporu: Dolar beş ay sonra tam bu kadar olacak!

Bank of America tarafından yayınlanan bir rapora göre, Türkiye'deki ekonomik durum hakkında önemli tahminlerde bulunuldu. Rapora göre, 2023 yılı sonunda enflasyonun yüzde 58'e yükselmesi ve Mayıs 2024'te yüzde 65'e ulaşması bekleniyor. Ayrıca, dolar/TL kurunun yıl sonunda 31 TL olması öngörülüyor.

Dünya Altın Konseyi açıkladı! Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocakta en çok altın alan merkez bankası oldu! 

Dünya Altın Konseyi'nin (WGC) raporuna göre merkez bankaları ocak ayında net 31 ton altın satın alırken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocak ayında 23 ton altın alımıyla ilk sırada yer aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Aralık ayı politika faiz kararı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası(TCMB) Para Politikası faz kararı bugün saat 14.00'te açıklandı. Merkez Bankası politika faizi beklentiler doğrultusunda yüzde 9 oranında sabit tuttu.

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülke ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Dev banka, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı.

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

İsrail’in çelikte tercihi Türkiye! 1.2 milyar dolarlık ithalat!

Türkiye Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, Türk çeliğinin İsrail pazarlarında yüzde 65’ine sahip olduğunu ifade etti. İşte detaylar…

Mobilya ithalatında Rusya yönünü Türkiye’ye çevirdi! İşte detaylar!

Mobilya ihracatında Rusya başı çekiyor. Türkiye’nin Rusya’ya yaptığı mobilya ihracatı 65 milyon dolara çıktı. İşte detaylar!

Yatırımcılar nefesinizi tutun! Türkiye'de 21 Temmuz'da dolarda ilginç şeyler olacak

Yatırımcılar dikkat! Türkiye'de 21 Temmuz'da dolarda ilginç şeyler olacak Amerika'da enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler bu sefer de yurtiçi piyasalara çevrildi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 21 Temmuz'da vereceği faiz kararı çok şey ifade edecek.

Financial Times'dan çok konuşulacak 'Türkiye' yazısı!

Financial Times, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili Gideon Rachman imzasını taşıyan kritik bir analiz yayınladı.

Survivor'dan elenip Türkiye'ye dönen ünlü oyuncu Gökhan Keser markette şok geçirdi

Türkiye'de son 4 aylık enflasyon rakamı yüzde 70'e dayandı. Bu dönemde Dominik Cumhuriyeti'nde Survivor yarışmasında yarışan ünlü isim Gökhan Keser, ülkeye dönünce ilk iş markete gitti. Raflardaki fiyatları görünce şok geçirdi.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları yüzde 65 arttı!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını toplam edinim adedi ve tüm işlemler bazında değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2021'de 2020'ye göre edinim adedi bazında yüzde 65 yükseldiğini belirledi.

65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Haberi

65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti

AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık'tan Ahmet Davutoğlu'nun ayrılmasından sonra düzenlenen AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'yle Genel Başkan seçilen Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunmak üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti.


Yıldırım,  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek yeni hükümet kabinesini sundu. Kabinenin onaylanmasının ardından kameralar karşısına geçen Yıldırım yeni kabineyi açıkladı.


65. Hükümet Bakanlar Kurulu listesi!



İşte 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti

Başbakan: Binali Yıldırım

Başbakan Yardımcısı: Nurettin Cannikli

Başbakan Yardımcısı: Mehmet Şimşek

Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş

Başbakan Yardımcısı: Yıldırım Türkeş

Başbakan Yardımcısı: Veysi Kaynak

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Betül Sayan Kaya

Avrupa Birliği Bakanı: Ömer Çelik

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Faruk Özlü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekçi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat...