29 / 04 / 2024

7. Dünya Su Formu

7. Dünya Su Formu

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Ülkemizin prestij projelerinden olan ve deniz geçişi ünitesi açısından dünyada ilk kez uygulanan bu projenin 7. Dünya Su Forumu'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum" dedi.

Kırmızı alarm! Son 9 senenin en düşük su oranı: İstanbul'da barajların doluluğu yüzde 40,33'e düştü...

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk, 7 gün içinde yüzde 1,7 düşerek yüzde 40,33 olarak ölçüldü. Peki, hangi barajda ne kadar su kaldı? İşte detaylar...

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki artışın bu yılın ilk çeyreğinde de sürdüğünü belirterek yıllıklandırılmış ihracatın 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldığını duyurdu.

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

Dünya Bankası açıkladı! Depreme dayanıklı bina maliyeti ne kadar?

Türkiye'nin yapı stoğunun yenilenmemiş olması önüne geçilemez sorunlara sebep olduğu ortaya çıktı. Dünya Bankası'na göre  Türkiye'de evleri emniyetli duruma sokmanın bedeli 465 milyar dolar yani yaklaşık 8,7 trilyon TL.

Maraş depremleri dünya gündeminde! New York Times, deprem felaketi için 'Artık Antakya yok' başlığını attı!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen, toplam 10 ilde ve Suriye'de de yıkıma sebep olan 7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremler dünya basınının da gündeminde geniş yer tutuyor.  İşte o haberler...

Dünya Bankası'ndan 1.7 milyar dolarlık yardım

Dünya Bankası 1.7 milyar dolar Boeing ise 500 bin dolar destek sağlayacağını açıkladı.

Dünya, Türkiye’ için kolları sıvadı! Her ülkeden çok önemli yardımlar geliyor!

Türkiye dün Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle asrın felaketini yaşarken tüm dünya yardım için seferber oldu.

Dünya Bankası’ndan kırmızı alarm! Böyle giderse bir bardak suya muhtaç olacağız! Su kıtlığı kapıda!

Dünya Bankası, gelecek dönemde insanoğlunu bekleyen tehlikelere karşı uyardı. Dünya nüfusunun son 50 yılda ikiye katlanmasına rağmen doğal su depolama hacmi ise giderek azalıyor.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye korkutan haber! Duyan inanmıyor...

Dünya Bankası yayımladığı son raporunda Türkiye için 2023 yılı büyüme tahminini 0,5 puan düşürerek yüzde 2,7'ye çekti. 2024 yılı tahmini ise değişmeyerek yüzde 4'te kaldı. Yayımlanan raporda 2023 yılı için küresel büyüme tahmini de düşürüldü. Dünya Bankası Başkanı David Malpass “Kalkınmanın karşı ka

Dünya Bankası açıkladı! 50 yılın en kötü senaryosu! Altını olanlar derin nefes alın! Kritik seviye resmen belli oldu

Altın fiyatları son 7 aydır düşüş eğiliminde hareket ediyor. Analistlere göre altının ''50 yılın en kötü senaryosu'' yorumları yapılmaya başlarken Dünya Bankası'ndan altın için derin nefes aldıracak kritik seviye açıklandı. 

GYODER 'Pandemi sonrasında nasıl bir dünya?' paneli 7 Ocak'ta!

GYODER Çözüm Platformu'nun, 'Pandemi sonrasında nasıl bir dünya? Ofis ve Alışveriş Merkezleri' başlığıyla gerçekleştireceği oturumlarda sektördeki son gelişmeler değerlendirilecek...

Adil Karaismailoğlu: Dünya salgınla savaşırken biz 5,7 milyar dolarlık yatırım yaptık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Salgın sürecinde özellikle martla ekim arasında bütün dünya salgınla savaşırken biz tam 5,7 milyar dolarlık yatırım yaptık, sırf ulaştırma altyapısı için." diye konuştu..

İzmir dünya deprem liginde 7.sırada!

Y. Mimar  Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp İzmir'in dünya deprem liginde 7.sırada olduğunu yazdı. İşte Alp'in o yazısı...

7. Dünya Su Formu Haberi

7. Dünya Su Formu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, dünya çapında en yenilikçi projelerin yarıştığı 7. Dünya Su Formu'nda, Türkiye'yi, KKTC Su Temini Projesi'nin temsil edeceğini bildirdi. 


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve KKTC'ye denizin 250 metre altından boru hattıyla su götürecek proje, uluslararası alanda vitrine çıkacak.


KKTC Su Temini Projesi, 12-17 Nisan'da Güney Kore'de yapılacak 7. Dünya Su Forumu'nda, dünyadaki en yenilikçi projelerin yer alacağı "Water Showcase" yarışmasında, Türkiye'yi temsil edecek. Projeler arasından forum haftası sırasında seçilecek, en iyi 9 proje ödül alacak.


Bu projeler arasından da Water Showcase Dünya Finali'nde, yerinden oylamayla seçilecek en iyi 3 proje kapanış merasiminde tekrar tanıtılacak.


İnternet sayfası üzerinden yapılan beğenilerle de sonuçların yönlendirileceği programda, "KKTC Su Temini Projesi", "http://eng.worldwaterforum7.org/forum/showcase" linki üzerinden değerlendirilecek.


Açıklamada...