06 / 05 / 2024

7. Uluslararası Beton Tasarım Yarışması sonuçları

7. Uluslararası Beton Tasarım Yarışması sonuçları

Bu sene Metamorfoz temasıyla düzenlenen Yedinci Uluslararası Beton Tasarım Yarışması; mimarlık, tasarım ve mühendislik öğrencilerinden, betonun Metamorfoz kavramına yönelik potansiyel özelliklerini keşfetmelerini ve irdelemelerini istedi.

Ticaret Bakanlığı'ndan 16 beton ve çimento firmasına 33,7 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Bakanlık 16 beton ve çimento üreticisi firmaya, fahiş fiyat uygulamaları sebebiyle 33 milyon 791 bin lira ceza kesildiğini açıkladı.

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7 Kasım 2023'te kapılarını ziyaretçilerine açacak

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7-11 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuar, sektörün yerli ve yabancı paydaşlarını bir arada buluşturacak. İşte ayrıntılar...

JP Morgan’dan resmen kıyamet senaryosu: ‘Dünya, Amerika’nın yüzde 7 faiz oranına hazır olmayabilir’

Uluslararası yatırım bankası JPMorgan’ın CEO’sundan yeni uyarı geldi: “Amerika’da faiz oranlarının yüzde 7 olması, Amerikan ekonomisini resesyona sürükleyebilir ve aynı zamanda, finansal piyasalarda riskten kaçınmayı tetikleyebilir.”

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları mayıs ayında yüzde 7,5 azaldı!

Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları Mayıs sonunda 2022 yıl sonuna göre % 7,5 oranında azalışla 285,1 milyar dolar, yükümlülükleri ise % 5,0 oranında azalışla 579,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Uluslararası emlak şirketi açıkladı: Türkiye tam 7 kat fark attı!

Konut fiyatlarında en büyük artış Türkiye'de kaydedildi. Türkiye en yakın rakibine 7 kat fark atarak listenin başında yer aldı. İşte detaylar…

30. Uluslararası İsrail Yapı, İnşaat ve Mimari Fuarı 7-8 Şubat 2023'de!

30. Uluslararası İsrail Yapı, İnşaat ve Mimari Fuarı 7-8 Şubat 2023 tarihleri arasında Tel Aviv-İsrail'de gerçekleştirilecek. İşte ayrıntılar...

7 Mayıs 2022 dolar/TL ne kadar? Dolarda son dakika gelişmeleri...

Dolar/TL hafta sonunun ilk gününde uluslararası piyasalarda milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Dolar kuru dün kritik seviye olan 15 lirayı geçti. Peki dolar/TL 7 Mayıs 2022 günü kaç TL? Dolar bugün kaç lira oldu? İşte 7 Mayıs 2022 dolar/TL fiyatı...

Altın fiyatlarında hafta sonu hareketliliği! Gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? 7 Mayıs 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları milyonlarca yatırımcı ve altın almak isteyenler tarafından uluslararası piyasalarda yakından takip ediliyor. Altın fiyatlarında 7 Mayıs Cumartesi günü hareketlenmeler görülüyor. Altının onsu bugün 1882 dolara yükseldi. Peki gram altın ne kadar? Çeyrek kaç lira?

Uluslararası gayrimenkul sektörü Reexpo Fuarında bir araya gelecek!

Atılım Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Ürdün, Pakistan, Hollanda, Belçika olmak üzere 7 ülkede gerçekleştirilecek. 

İnşaat malzemelerindeki zam yağmuru durmuyor! Çimento, beton, tuğla ve çakıl fiyatları kaç lira?

İnşaat sektöründe maliyetler her geçen gün yükseliyor. Bu yükselişin altında son zamanlarda çimento, beton tuğla ve çakıl fiyatlarına yapılan fahiş zamlar yer alıyor. Peki çimento, tuğla, beton ve çakıl bugün kaç lira? İşte 7 Nisan 2022 inşaat malzemesi fiyatları...

7 Pıramıt Uluslararası Mühendislik Ve Dekorasyon Limited Şirketi kuruldu!

7 Pıramıt Uluslararası Mühendislik Ve Dekorasyon Limited Şirketi Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile A.Rahman A.A.A. tarafından kuruldu.

6. Uluslararası Nijerya İnşaat Fuarı 5-7 Temmuz'da!

6. Uluslararası Nijerya İnşaat, Yapı Malzemeleri, İş Makinaları ve Altyapı Hizmetleri Fuarı 5-7 Temmuz 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Rusya'nın uluslararası rezervleri 596 milyar dolara çıktı!

Rusya'nın uluslararası rezervleri 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 7,6 artış göstererek 596 milyar dolara çıktı.

7. Uluslararası Beton Tasarım Yarışması sonuçları Haberi

7. Uluslararası Beton Tasarım Yarışması sonuçları

Bu sene Metamorfoz temasıyla düzenlenen Yedinci Uluslararası Beton Tasarım Yarışması; mimarlık, tasarım ve mühendislik öğrencilerinden, betonun Metamorfoz kavramına yönelik potansiyel özelliklerini keşfetmelerini ve irdelemelerini istedi. Yarışmanın Türkiye ayağının jürisinde Cem İlhan, Yeşim Hatırlı, Nilüfer Kozikoğlu, Ferhat Hacıalibeyoğlu ve Nurbin Paker yer aldı. Yarışmaya başvuran projeler 11 Haziran 2016 Cumartesi günü İstanbul’da değerlendirildi. Jüri toplantısı sonucunda aşağıdaki projelerin ödüllendirilmesine karar verildi:


Birincilik ödülü: Weeping Wall projesiyle Merve Eflatun, Tamar Gürciyan ve Yasin Ulutaş


İkincilik ödülü: Concreting the Dots projesiyle Hacer Bozkurt, Hüseyin Çifel ve Kamile Öztürk


Üçüncülük ödülü: Con/Drone projesiyle Erenalp Saltık


Mansiyon ödülü: CoWo projesiyle Aygen Erol ve Ömer Yeşildal


Yedinci Uluslararası Beton Tasarım Yarışması – Metamorfoz, 2015 – 2016 akademik yılında dört Avrupa ülkesinde sürdürüldü. Ülkelerden seçilen adaylar, içlerinde ünlü eğitmenler ve eleştirmenler...