05 / 05 / 2024

AB Su Çerçeve Direktifi

AB Su Çerçeve Direktifi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Türkiye'nin 8 bin 333 kilometrelik kıyı şeridi 3 araştırma gemisiyle taranacak. Yıl sonuna kadar 250 noktada yürütülecek çalışmaların ardından denizler ile boğazların kirlilik ve biyolojik kimyasal karnesi çıkartılacak

Eve zarar veren kiracı hakkında nasıl işlem yapılır?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan çok sayıda yaşanan anlaşmazlıklar gündemdeki yerini koruyor. Bir kiracının eve zarar vermesi durumu da bunlardan birisidir. Ev sahipleri kiracıları eğer eve zarar vermişse ne yaparlar? 

Bakan Özhaseki açıkladı! Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracaklarını açıkladı.

HAK-İŞ'ten belediye çalışanları da Kamu Çerçeve Protokolü'ne dahil edilsin talebi! 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, belediye ve belediyelere bağlı şirketlerindeki işçilerin de Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü çerçevesine alınmasını ve imkanlarından faydalanmasını istedi. İşte ayrıntılar...

ŞOK’ta Aqua su arıtma cihazı 1499 TL’ye, sünger smart yatak 699 TL’ye, 3’lü bıçak seti 34,95 TL’ye düştü!

ŞOK, 15 Temmuz itibarıyla başlayacak indirim kampanyasına ilişkin bilgi verdi. Bu çerçevede, Aqua su arıtma cihazı 1499 TL’ye, sünger smart yatak 699 TL’ye, 3’lü bıçak seti 34,95 TL’ye düştü. İşte 15 Temmuz Cumartesi ŞOK Market fiyat listesi...

Devlet Su İşleri’nden sürpriz personel alımı! İlkokul mezunu olmanız yeterli! Son gün 17 Temmuz!

Devlet Su İşleri bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanda başvuru şartları ve diğer detaylar paylaşıldı.

ŞOK’ta Vestel filtre kahve makinesi 1249 TL’ye, 3’lü su bardağı 45,95 TL’ye, Mintax kireç çözücü 13,95 TL’ye düştü!

Türkiye’nin en çok alışveriş yapılan zincir marketlerinden ŞOK’ta yeni indirimler belli oldu. Bu çerçevede, Vestel filtre kahve makinesi 1249 TL’ye, 3’lü su bardağı 45,95 TL’ye, Mintax kireç ve pas çözücü 13,95 TL’ye düştü. İşte 10 Temmuz 2023 ŞOK Market fiyat listesi...

Carrefour'dan bomba bir indirim daha! Xiaomi Redmi Note 10 Pro'ya yüzde 10 indirim yaptı

Redmi Note 10 Pro, şık bir tasarıma sahiptir. Cam arka panel, metal çerçeve ve çentiksiz ön ekran gibi özellikler, premium bir görünüm sunar. Carrefour'dan Xiaomi Redmi Note 10 Pro'ya  CarrefourSA kart'a özel yüzde %10 indirim sunuyor. Kampanyanın detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

127.7 milyar TL’lik borç yeniden yapılandırıldı

Türkiye Bankalar Birliği firmaların borçlarının yeniden yapılandırıldığını duyurdu. Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması doğrultusunda toplam 381 firmanın 127.7 milyar lira kredisi yapılandırıldı.

Garanti BBWA kesenin ağzını açtı! Mobilden başvurana bin TL hediye!

Bankalar bir bir kampanya düzenleyerek müşterilerine yeni fırsatlar tanımaya devam ediyor. Bu çerçeve, yeni kampanyasının duyurusunu yapan Garanti BBWA, kampanya şartlarını sağlayan müşterilerine bin TL hediye edeceğini duyurdu.

700 bin kamu işçisine zam hesabı nasıl yapılacak? Resmen belli oldu!

700 bini aşkın işçiyi ilgilendiren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü için son viraja girildi. Peki, kamu işçilerine zam oranı açıklandı mı, toplu sözleşme zam oranı ne zaman belli olur? İşte detaylar...

Kamu işçileri zammında son dakika gelişmesi! Kamu işçilerinin maaşına ne kadar zam gelecek? 

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili yarın görüşme gerçekleştirileceğine dikkat çekerek bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte Atalay'ın o açıklamaları...

Yüzbinlerce Kişi bu haberi merakla bekliyor! Pazarlık devam ediyor

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün 1 Mayıs’tan evvel imzalanması tahmin ediliyor. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay 15 bin TL teklif ettiklerini açıkladı, Ayrıca Atalay, “Arzu etmediğimiz bir ücret olursa biz bu işe dahil olamayız" açıklamasında bulundu.

700 bini aşkın kamu işçisinin zammı ne kadar olacak? Uzman isim rakamları bir bir açıkladı! 

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nden önce imzalanması beklenirken, ne kadar zam yapılacağı da merak konusu. Ekonomist Muhammet Bayram konuya ilişkin tahminlerini peş peşe açıkladı. Peki kamu işçisinin zammı ne kadar olacak?

AB Su Çerçeve Direktifi Haberi

AB Su Çerçeve Direktifi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin kıyı şeridi 3 araştırma gemisiyle taranarak, kirlilik haritaları çıkarılacak.


Türkiye'nin 8 bin 333 kilometrelik kıyı şeridi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca TÜBİTAK'tan kiralanan 3 araştırma gemisi tarafından inceleme altına alındı.


Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ekipleri, gemilerle Karadeniz, Akdeniz, Ege ve Marmara denizleriyle boğazlarda kirlilik ölçümleri yapmaya başladı.


Araştırma gemileri, Edirne'nin Enez ilçesinden başlayarak, Hatay'a kadarki hattı 2 kez tarayacak. Eş zamanlı olarak Marmara ve Karadeniz'de de çalışmalara başlandı. Ekim ayına kadar ara rapor çıkarılacak. Denizlerdeki kirlilik oranları, yaz ve kış dönemlerinde ayrı yarı belirlenerek, karşılaştırılacak.


Denizlerdeki fizikokimyasal, kimyasal ve biyolojik izleme, AB Su Çerçeve Direktifi ve AB Deniz Stratejisi Çerçeve Direktifi kapsamında yapılacak.


Deniz suyu ve dipteki çökeltinin yanı sıra plankton, midye ve balık gibi tüm...