30 / 04 / 2024

AB ülkeleri oturma izni

AB ülkeleri oturma izni

AB ülkeleri, yabancı konut yatırımcılarını markaja aldı. Belirli bir rakamın üzerinde konut alanlara ailesiyle birlikte oturma izni yeriliyor. Para dergisi Yunanistan'dan İspanyaya, Güney Kıbrıs'tan Portekiz'e birçok ülkeyi araştırdı. İşte o ülkeler...

AB ülkeleri arasında en çok çalışma saati ile zirveyi gören Türkiye, ücretlere gelince dipte kaldı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında en çok çalışan Türkiye, çalışanların aldığı ücretlere gelince dipte kaldı. Türkiye, haftada 44.2 saatlik çalışma süresiyle Avrupa’da çok çalışan ülke oldu.

Avrupa Birliği oturma ve çalışma izni alımına kolaylık getiriyor

Avrupa’da çalışmak isteyenlere müjdeli bir haber geldi. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, artan işgücü açığına çözüm arayışları çerçevesinde, oturma ve çalışma izni düzenlemesi konusunda anlaşmaya vardı.

AB ülkeleri dünyanın ilk kapsamlı kripto kurallarını onayladı

Avrupa Birliği devletleri 16 Mayıs Salı günü, kripto varlıkları düzenlemek için dünyanın ilk kapsamlı kurallar dizisine son onayını vererek, İngiltere ve ABD gibi ülkelere yetişmeleri için baskı uyguladı.

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatları, geçen yıl görülmemiş düzeyde yükseldi. En pahalı elektriği Danimarka, en pahalı doğal gazı İsveç kullandı.

Avrupa Birliği ülkeleri, 2035'te benzinli ve dizel arabaları yasaklamayı onayladı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, 2035'ten itibaren benzinli ve dizel motora sahip yeni otomobillerin satışını yasaklama girişimi için onay verdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Avrupa ülkelerinden depremzedeye ‘geçici vize ve kalma hakkı’! Hangi AB ülkeleri depremzedelere geçici vize veriyor?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketlerinin ardından dünyadan bölgeye destek yağmaya devam ediyor. Bazı Avrupa Birliği ülkeleri depremzedelere vize kolaylığı getirildiğini duyurdu. Böylece depremzedeler, yurt dışında yaşayan yakınlarının yanına geçici vizeyle gidebilecek.

Arabanızın deposunu fulleyin! Kritik gün yarın…

AB ülkelerinden yeni karar... Rusya'dan deniz yoluyla yapılan ham petrol ithalatına ambargo uygulanıyordu. AB ülkeleri uygulanan ambargonun benzerini Rus rafineri petrol ürünlerine uygulamaya hazırlanıyor. Aynı zamanda G7 ülkeleri ve AB ülkelerinde de tavan fiyat uygulamasına geçilecek.

Motorin için 100 dolar fiyat uygulaması cevap bekliyor! Yarın dananın kuyruğu kopacak! Tüm gözler AB ülkelerine çevrildi

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Rus rafineri petrol ürünlerinden biri olan motorin variline 100 dolar, sıvı yakıtın varil fiyatına ise 45 dolar tavan fiyat uygulanmasını değerlendiriyor. Yarın dananın kuyruğu kopacak! Tüm gözler AB ülkelerine çevrildi...

Son dakika: Benzin ve motorindeki hareketlilik sonrası kritik adım: 5 Aralık'ta yürürlüğe girecek!

Benzin ve motorin fiyatları petroldeki hareketlilik ile değişmeye devam ederken, piyasayı yakından ilgilendiren karar 5 Aralık 2022’de yürürlüğe girecek. AB ülkeleri, 60 dolar tavan fiyatı uygulamasını devreye alacak. Buna ek olarak yeni bir fiyat sınırlama mekanizması kurulması da gündemde.

Yeni asgari ücret yasası onaylandı! AB ülkeleri kararı verdi!

Avrupa Birliği (AB) üyesi 21 ülkeyi kapsayan ve yeni asgari ücret kurallarını belirleyen yasa onaylandı. Avrupa Birliği Konseyi, asgari ücretlerin düzgün bir yaşam standardı sağlayacak seviyelere yükseltilmesi için hazırlanan yasaya onay verdi.

Rusya’yı hiçbir yaptırım yıkamıyor! ABD’nin yeni kararı oyunu tersine çevirebilecek mi?

Rusya’yı hiçbir yaptırım durduramıyor. Rus ödeme yöntemi olan MİR, birçok ülkede kabul görmeye başladı bile. Türkiye 5 bankası ile MİR’i kabul ederken, karşıt sesler yükselmeye başladı. ABD ve AB ülkeleri bu durumdan rahatsız olurken, kısıtlamalar peş peşe geldi. İşte haberin detayları…

Doğal gaz fiyatları Avrupa'da yeniden zirve yaptı! Almanya 'siyasi güdümlü' çıkışı yaptı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası AB'nin ülkeye yaptırım kararı alması sonrası yaşanan gelişmeler Avrupa'da enerji fiyatlarının artmasına neden oldu. Rusya, doğal gaz ödemelerini rubleyle alacağını açıklamış ancak AB ülkeleri buna yanaşmamıştı.

Son Dakika! AB'den Rusya'ya petrol ambargosu anlaşması

AB ülkeleri, yıl sonuna kadar Rusya'dan alınan petrol miktarının yüzde 90 azaltılmasında anlaştı. Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen, AB ülkelerinin, yıl sonuna kadar Rusya'dan alınan petrol miktarının yüzde 90 azaltılması konusunda anlaştığını açıkladı.

AB ülkeleri oturma izni Haberi

AB ülkeleri oturma izni


Ekonomik krizle boğuşan Avrupa, ekonomisini tekrar canlandırmak için çeşitli yollar arıyor. Bunlardan birisi de gayrimenkul yatırımcılarına cazip koşullar sunmak. 

Bazı Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, yabancı konut alıcılarına oturma izni vermeye başladı. Bu ülkeler, belirli bir rakamın üzerinde ödeme yaparak ev alanlara tüm ailesiyle birlikte oturma izni veriyor. Bazıları vatandaşlık hakkı hatta bir yıllık vergi muafiyeti bile sağlıyor. 

Yunanistan'dan İspanya'ya, Güney Kıbrıs'tan Portekiz'e kadar birçok ülke, ev alanlara verdiği oturma izniyle, bu kişilerin aynı zamanda AB ülkelerinde serbest dolaşım hakkı elde etmesini de sağlıyor. 40 bin ila 2.5 milyon Euro'ya kadar uzanan miktarları gözden çıkaranlar istedikleri ülkeden oturma izni alabiliyor. 

Para Dergisi olarak konut alıcılarına oturma izni veren AB ülkelerini ve bu konuda uyguladıkları prosedürleri araştırdık... 



1-)PORTEKİZ 


Portekiz hükümeti, ülkede en az 350 bin Euro'luk...