15 / 05 / 2024

abd Altın Vize

abd Altın Vize

Türkiye’den ayrılan ve ayrılmak isteyen vatandaşların sayısı hızla artıyor. Maddi imkanı iyi olan Türk vatandaşları “Altın Vize” kapsamında Avrupa'dan gayrimenkul alıp AB oturumuna sahip oluyor.

Altın rekordan rekora koşuyor! ABD'li dev bankadan yeni altın tahmini geldi! Altınlarını satan bin pişman olacak!

Altın, Ortadoğu'da gerilimlerin artmasıyla rekordan rekora koşuyor. Altın fiyatlarının yükselmeye devam edip etmeyeceği merak edilirken, ABD'li dev bankadan yeni altın tahmini geldi! Altınlarını satan pişman olacak.

Ülkeler altın vize uygulamasından niçin vazgeçiyor!

Yatırım karşılığında vatandaşı olmayan ülkelere oturum izni veren 'altın vize' uygulaması oldukça popüler fakat ülkeler bu uygulamadan tek tek vazgeçmeye başladı. Peki neden vazgeçiyorlar?

İspanya'da Altın Vize uygulaması kaldırılıyor!

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, yaptığı açıklamada İspanya'da 2013 yılından bu yana yürürlükte olan, konut satın almaları veya yatırım yapmaları durumunda yabancılara geçici ya da kalıcı oturma izni verilmesini öngören "Altın Vize" uygulamasının kaldırılacağını duyurdu.  İşte detaylar...

ABD'den gelen kritik veriler sonrası gram altın fırladı! Altın yatırımcıları acil baksın! 9 Mart 2024 altın fiyatları

Dün ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasının ardından altın fiyatları resmen fırladı, gram altın rekor tazeledi. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 9 Mart 2024 altın fiyatları kaç lira? 9 Mart 2024 altın fiyatları.

Altın ABD enflasyon rakamlarına odaklandı! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 13 Şubat 2024 altın fiyatları

Bugün ABD enflasyon rakamları açıklanacak. Piyasaları etkileyecek olan kritik veriler yakından takip ediliyor. ABD enflasyon rakamları öncesi altın fiyatları ne kadar oldu? Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 13 Şubat 2024 altın fiyatları.

Yunanistan 'altın vize' için değişikliğe gidiyor! Yatırım tutarında sınır 800 bin euro olacak!

Yunanistan'da yatırım yapma karşılığında kişilere oturma izni sağlanmasını öngören 'altın vize' için gereken minimum tutarın 800 bin euroya çıkarılacağı söyleniyor. 

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak altın fiyatları

ABD'de piyasaların merakla beklediği enflasyon oranı dün açıklandı. Açıklanan oran sonrası altın fiyatlarında hareketlenmeler başladı. Peki ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak 2024 altın fiyatları.

Yurt dışından gayrimenkul almayı düşünenler dikkat! Portekiz, 'altın vize'  uygulamasında kuralları sıkılaştırdı!

Avrupa'nın en batı ülkesi olan Portekiz, pek çok kişinin gündeminde yer alan altın vize uygulamasında kuralları sıkılaştırdı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

ABD'deki iki eyalette altın ve gümüşün para gibi vergiye konu olmaması için çalışma başlatıldı!

Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ABD'deki iki eyalette altın ve gümüşün nakit gibi vergiye konu olmaması için çalışması başlatıldığını belirtti.

ABD enflasyon rakamları sonrası dolar, altın ve euroda son durum!

Piyasalar tarafından merakla beklenen ABD eylül enflasyon rakamları yüzde 0,4 artarak yıllık yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. Peki altın, dolar ve euro kurunda son durum ne? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Dolar ne oldu? İşte ABD verileri sonrası altın, dolar ve euroda son durum...

Altın vize ile hemen İspanya’ya gidebilirsiniz! Detaylar haberde!

Türk vatandaşları İspanya’da Golden Visa (Altın Vize) programına büyük ilgi gösteriyor. 2017 yılından beri İspanya’da faaliyet gösteren Spain Homes şirketi, Altın Vize başvurularında yasal danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyor.

abd Altın Vize Haberi

abd Altın Vize

Türkiye’den ayrılmak isteyen vatandaşlar için yeni bir imkan sağlanıyor. Maddi imkanı iyi olan Türk vatandaşları “Altın Vize” kapsamında Avrupa ülkelerinde gayrimenkul satın alıp AB oturumuna sahip oluyor.

Euro News'tan Servet Yanatma'nın haberine göre, Göçmenlik hukuku danışmanlığı sağlayan hukuk büroları Türk vatandaşlarının taleplerine uygun Avrupa’da oturum fırsatları sağlıyor. Altın Oturum (Golden Residency) olarak bilinen program kapsamında Portekiz ve İspanya olmak üzere AB ülkelerinde oturuma izni alınabiliyor. Son bir yılda 5-10 kadar Türk vatandaşının Yunanistan’da, 10 kişinin de Portekiz’de bu yolla başvuru yaptığı belirlendi. Yatırım ve danışmanlık firmaları daha çok kâr ettikleri için gayrimenkul satışı içeren Altın Vize’ye yoğunlaşıyor.

Şartlar ülke ve kişiye göre değişiyor

Londra merkezli uluslararası avukatlık bürosu Garth Coates’ten AB Göçmenlik Hukuku Uzmanı Tamer Ulay programdan yararlanmanın koşullarını anlattı. Coates, şu...