06 / 05 / 2024

ABD enerji fiyatlarını düşürecek

ABD enerji fiyatlarını düşürecek

ABD hükümetinin, ham petrol ihracatı üzerindeki yasağı kaldırmak için kasımda yapılacak Kongre seçimlerinden sonra harekete geçmesini bekleyen uzmanlar, yasağın kaldırılmasının küresel petrol fiyatlarını düşüreceğini öngörüyor...

Altın fiyatlarının kaderini belirleyecek veri açıklandı! Şimdi gözler olacaklarda

Altın fiyatlarında sürpriz gelişme. ABD Merkez Bankası faizi sabit tuttuğunu duyurdu. Altın fiyatlarında yeni döneme giriliyor. Peki altın fiyatlarının geleceği nasıl olacak? Altın fiyatlarının kaderi ile ilgili uzman isimden dikkat çeken bir tavsiye geldi. İşte tüm detaylar...

Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme! Yeniden açılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme müjdeyi duyurdu. Bakan Bayraktar Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın yeniden faaliyete geçeceğini açıkladı. İşte tüm detaylar...

Bir model hariç Tesla ABD fiyatlarını yükseltti

Tesla A.Ş. Perşembe günü Model S, X ve Y elektrikli araçlarının ABD fiyatlarını düşük tek haneli yüzdelerle artırdı, ancak fiyatlar hala yılın başına göre oldukça düşük.

ABD’nin rüzgarı altını vurdu! ABD’de bankaların iflası altın piyasasını şaha kaldırdı!

ABD'de Silikon Vadisi Bankası ile Signature Bank'ın üst üste gelen iflasları altın fiyatlarını etkiledi. İşte detaylar!

Enerjideki artış Euro bölgesinde üretici fiyatlarını vurdu!

Euro Bölgesi’ne yönelik Üretici Fiyat Endeksi’nin (ÜFE), enerji fiyatlarındaki artışın etkisi nedeniyle kasım ayında yıllık bazda yüzde 27,1 artış gösterdiği ortaya çıktı.

Altın fiyatlarının 7 saat sonra nasıl olacağı belli oldu! Yastık altında altını olanlar hazır olun!

Altın yatırımcıları, ABD'den gelecek olan kritik kararın sonucunu beklerken ekonomsitlerden açıklamar gelmeye başladı. Altın fiyatlarının 7 saat sonra nasıl olacağı belli oldu! Yastık altında altını olanlar hazır olun!

Gümüş fiyatlarını görenler gözlerine inanamadı! Gümüş yatırımcısını zengin mi edecek? İşte 6 Kasım 2022 gümüş fiyatları!

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan gümüş fiyatları, geçtiğimiz günlerde açıklanan ABD tarım dışı istihdam verilerinden sonra yükselmeye başladı. Gümüş fiyatlarını görenler gözlerine inanamadı! Gümüş yatırımcısını zengin mi edecek? İşte 6 Kasım 2022 gümüş fiyatları...

Enerji fiyatları 2023'te yüzde 11 düşecek!

Dünya Bankası, enerji fiyatlarının bu sene yüzde 59,1 yükselmesi ile 2023 yılında yüzde 11,2 oranında düşüş göstereceğini öngördü. 

ABD’den petrol fiyatlarını etkileyecek hamle

ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin yayınladığı Ekim 2022 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu'nda, bu sene için Brent türü ham petrolün ortalama varil fiyatının 102,09 dolar olacağı tahmin edildi. Bu sayı eylül ayı raporunda ise 104,21 dolardı.

Petrol üretiminin düşüş ABD'deki benzin fiyatlarında zam endişesini tetikledi!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretimi kısma kararı, ABD benzin fiyatlarının yeniden yükselmeye başlayabileceği endişelerini artırdı.

Enerji fiyatları uçtu! Ekmek fiyatlarına büyük zam yolda! 10 Eylül 2022 fiyat listesi..

210 gramlık normal ekmeğin maliyetinin 5.7 lirayı aştığını söyleyen Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, yakın bir zamanda 6 liradan satılabileceğini belirtti. Bunun sebebi olarak da son bir yılda enerji fiyatlarına yapılan zamları gösterdi. İşte haberin detayları…

Artan enerji fiyatları çocuk ölümlerini de arttırabilir

İngiltere'de doktorlar, enerji fiyatlarının yükselmesi sebebiyle önümüzdeki kış birçok hanede ısınma sorununun yaşanacağı ve ölümlerin meydana gelebileceği konusunda uyarıda bulundu. Doktorlar, soğuk konutlar nedeniyle çocukların akciğerleri ve beyin gelişiminin de zarar görebileceğini belirtiyor.

Ülkede enerji krizi çıktı: "Fiyatları dondurun!"

İngiltere'de ana muhalefette yer alan İşçi Partisi, enerji fiyatlarının dondurulması çağrısı yaptı. İşçi Partisi, petrol ve doğalgaz şirketlerine uygulanan geçici verginin de devam etmesini gerektiğini söyledi.

ABD enerji fiyatlarını düşürecek Haberi

ABD enerji fiyatlarını düşürecek

ABD hükümetinin, ham petrol ihracatı üzerindeki yasağı kaldırmak için kasımda yapılacak Kongre seçimlerinden sonra harekete geçmesini bekleyen uzmanlar, yasağın kaldırılmasının küresel petrol fiyatlarını düşüreceğini öngörüyor.


ABD'de 40 yılı aşkın süredir yürürlükte olan yasalara göre, Amerikalı petrol üreticileri özel lisans gerektiren belli durumlar dışında ham petrol ihracatı yapamıyor. Arap ülkelerinin 1971 yılında başlattığı petrol ambargosuna karşı misilleme olarak konulan ihracat yasağının halen yürürlükte olması büyük tartışmalara neden oluyor. Ülke genelinde birçok grup, enerji sektöründe yaşanmakta olan büyümenin şartları değiştirdiğini savunarak, ihracat yasağının kaldırılması için yoğun lobi faaliyeti yürütüyor.


Bu konudaki son çalışmalardan biri, merkezi Washington'da bulunan düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü ve Ulusal Ekonomik Araştırmalar Birliği'nin (NERA) işbirliğinde gerçekleştirildi. NERA'nın Brookings Enstitüsü için hazırladığı, "Ham Petrol İhracat Yasağının Kaldırılmasının Ekonomik Yararları" başlıklı araştırma...