17 / 05 / 2024

abd hazine borçlandı

abd hazine borçlandı

ABD Hazine Bakanlığı, bu yılın üçüncü çeyreğinde 947 milyar dolar borçlanmayı planladığını aktardı.

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Gültepe'de kentsel dönüşüm sorunu: İnsanlar borçlandırılacak, yeni binaların aidatları bile ödenemez!

İzmir Konak’a bağlı Gültepe semtinde 14 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm imar planlarına karşı  senelerdir mücadele eden Gültepeliler, bölgede kentsel dönüşüm yapılmasını gerektiğine ancak kendilerine sorulması gerektiğine dikkat çekiyor. İşte ayrıntılar ve Gültepelilerin talepleri...

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanlığı 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği tahvil ihalesinde 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı.

Hazine 14,1 milyar lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği iki tahvil ihalesinde toplam on dört milyar seksen iki virgül iki milyon lira borçlanmaya gitti. İşte ayrıntılar...

Yellen: Küresel ekonomi ABD ve Çin ekonomisine bağlı!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin Merkez Bankası Başkanı Pan Gongsheng ile görüşeceğini belirterek, “Dünya ekonomisine ilişkin endişeleri gidermek için her iki ülke birlikte çalışmak üzere bir role sahip” ifadesini kullandı.

Kredi kartı kullanımlarında fren patladı: Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı!

Kredi kartı ve nakit avans kullanımına yeniden gelen faiz artırımları borçlandırmaları azaltması beklenirken, tam tersi oldu. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı.

Yellen ekonomik kriz yok dedi! ABD’nin borcu 33 trilyon doları geçti!

ABD Kongresinin, eylül sonunda yeni bir geçici bütçeyi geçirerek hükümetin kapanmasını önlemeye çalıştığı bir dönemde, ülkenin borcu tarihi seviyelere yükseldi. ABD Hazine Bakanlığının verilerine göre, borç miktarı 33,04 trilyon dolara çıktı.

Altın piyasası dalgalanıyor: 25 Ağustos 2023 gram altın, çeyrek altın ve tam altın ne kadar, kaç TL? Son dakika!

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın fiyatları düştü, ancak bugün tepki alımlarıyla toparlandı. Ons altın, ABD Hazine tahvil getirilerindeki düşüşle yükseldi. Gram altın, Merkez Bankası'nın faiz artırımıyla düşerken döviz kurları da geriledi.

Yellen: Çin, ABD'nin haksız ticaret endişelerini gideremedi!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin'in ABD'nin gümrük vergilerinde artış uygulamasına neden olan haksız ticaret uygulamalarını ele almakta başarısız olduğunu ve ülkesinden Çin'e giden yatırımları kontrol etme şanslarının yüksek olduğunu söyledi.

Hazine toplamda 50 milyar TL borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı aracılığı ile  tertip edilen iki tahvil ihalesinde toplam satış 21 milyar 742 milyon TL oldu. İhaleler evveli yapılan 28 milyar 250 milyon TL ROT satışla beraber toplam satış 49 milyar 992 milyon TL'ye çıktı.

ABD'de tüm Tesla Model 3 araçlara vergi teşviki!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın tüm Model 3 araçlarının, ABD Hazine Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan yeni batarya tedariki kriterleri kapsamında vergi teşvikinden faydalanabileceği bildirildi.

ABD'de borç tavanı krizinin çözülmesi altının cazibesini azalttı!

Altın, ABD'de borç tavanı krizinin çözülmesinden sonra değerli metalin cazibesini kaybetmesi ve yatırımcıların hisse senetlerindeki yükselişe odaklanmasıyla yatay işlem gördü ve altının cazibesi azaldı.

Emtia piyasası yönünü yukarı çevirdi: Altın, gümüş petrol, buğday ve mısırda son dakika!

Fed'in haziran toplantısında faiz artırmayabileceği ile ilgili beklentilerin güç kazanması ve ABD'de borç limiti krizinin aşılması sonrası emtia piyasasında da talep endişeleri azalış gösterdi. İşte altın, gümüş petrol, buğday ve mısırda son durum...

abd hazine borçlandı Haberi

abd hazine borçlandı

ABD Hazine Bakanlığı, temmuz-eylül ve ekim-aralık dönemlerine ilişkin borçlanma tahminlerini açıkladı.  Yapılan açıklamada, hazinenin temmuz-eylül döneminde 947 milyar dolar borçlanmasının beklendiği kaydedildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Eylül sonu nakit dengesinin 800 milyar dolar olacağının tahmin edildiği belirtilen açıklamada, söz konusu borçlanmanın mayıs ayında duyurulan tahminden 270 milyar dolar fazla olduğu aktarıldı.

Açıklamada, hazinenin ekim-aralık döneminde ise 1,22 trilyon dolar borçlanmasının beklendiği ve bu yılın ikinci çeyreğinde ise 2,75 trilyon dolar borçlandığı...