17 / 05 / 2024

abd jp morgan

abd jp morgan

Amerikan bankası JP Morgan, finansal kriz öncesinde yatırımcılara sattığı mortgage anlaşmalarında ürünün kalitesini abartılı gösterdiği seklindeki iddialardan vazgeçilmesi karşılığında ABD devletine 13 milyar dolar ödemeyi kabul etti.

JP Morgan'dan yatırımcılara tavsiye: TL'de ağırlık artır!

Merkezi ABD'de bulunan yatırım bankası JP Morgan, yatırımcılara gönderdiği bilgi notunda "TL'de ağırlık artır" diyerek Türk Lirasını tavsiye etti. Notta, Türkiye'deki gelişmelere ilişkin değerlendirmeler de yer aldı.

JP Morgan’dan tedirgin eden karar! Türkiye’ye yönelik enflasyon beklentisi yükseldi!

ABD merkezli uluslararası finans kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dünkü faiz artırımı kararının ardından Türkiye için hem büyüme hem de enflasyon görünümlerini yukarı yönlü güncelledi.

ABD'li dev yatırım bankasından flaş Türkiye açıklaması!

ABD’li dev yatırım bankası olan JP Morgan, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı.. İşte flaş Türkiye açıklaması...

ABD'li banka devi JP Morgan'dan yatırımcılara kasırga uyarısı! 

ABD'nin büyük bankalarından JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon, ekonomik görünümle ilgili konuştu ve yatırımcılara kasırga uyarısında bulundu.

JP Morgan, ABD'de kripto para fonlarını bireysel müşterilere açan ilk banka oldu!

ABD'nin en büyük bankaları arasında yer alan JP Morgan, varlık yönetimi kısmındaki tüm müşterileri için kripto para birimi fonlarına erişim sağlayacağını resmen açıkladı.

JP Morgan, FED'den 3 kez faiz artırımı bekliyor!

JP Morgan, Fed'in çok yakın zamanda bir faiz artırımı yapmaya hazırlandığını savunarak, JP Morgan'ın ABD baş ekonomisti Michael Feroli; "Fed'in bu yıl yapacağı faiz artırımı sayısına ilişkin tahminimizi 2'den 3'e çıkarıyoruz." dedi.

Amerikan bankası JP Morgan ABD'ye 13 milyar dolar ödeyecek!

Amerikan bankası JP Morgan, finansal kriz öncesinde yatırımcılara sattığı mortgage anlaşmalarında ürünün kalitesini abartılı gösterdiği seklindeki iddialardan vazgeçilmesi karşılığında ABD devletine 13 milyar dolar ödemeyi kabul etti.

ABD´de 2. el konut satışında düşüş yaşanıyor!

ABD´de uluslararası borsalardaki mevcut gerileme arttı

ABD konut satışları İMKB'yi ve dünya borsalarını vurdu!

ABD ikinci el konut satışları Temmuz'da 3.83 milyon ile 15 yılın en düşüğüne geriledi

ABD'de yeni konut inşaatları yüzde 1.7 artış gösterdi

ABD´de Temmuz ayında üretici fiyatları, 3 aylık düşüş sürecinin ardından yüzde 0,2 arttı

ABD´de konut satışlarında yüzde 20'lik düşüş bekleniyor!

 Nurhan Toğuç, ABD´de konut satışlarında yüzde 20´lik düşüş beklendiğini kaydetti

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu: TİKA bizlere camiler yaptı

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Süleyman Demirel zamanında bin konut projesi vardı, o tamamlandı dedi

Güllüoğlu ABD'de 3. şubesini açtı!

New York'ta bina satın alan Nejat Güllü, üçüncü şubeyi de açıp ABD'ye iyice yerleşti. Sırada 4 yeni ülke daha var

abd jp morgan Haberi

abd jp morgan

Anlaşmayı önceki gün açıklayan Adalet Bakanlığı bu sonucun, finansal kriz öncesindeki tavırlarından dolayı bankaların hesap vermeleri yolunda önemli bir adım olduğunu belirtti. Yetkililer, ABD'nin en büyük bankası olan JP Morgan'ın sorumluluğunu kabul ettiği davranışların, konut balonunu şişiren nedenlerin özünde yattığım söylediler. Bu, bankaların yaptıkları kusurlu konut kredisi anlaşmalarını, kendilerini nispeten güvende sanan yatırımcılara satmaları olarak tanımlanıyor. Kredilerin zora girmesiyle yatırımcılar bankacılık sistemine olan güvenlerini kaybettiler ve ülkedeki konut piyasası krizi finansal krize dönmüştü. Adalet Bakanlığı bu konuda yaptığı yazılı açıklamada, JP Morgan bankasının asla satılmaması gereken mortgage kredilerini yatırımcılara ısrarla ve bilerek sattığını kabul ettiğini bildirdi. 


Dünya...