30 / 04 / 2024

abd krizle mücadele

abd krizle mücadele

ABD yönetimi, mortgage krizi nedeniyle `geniş kapsamlı' yeni mali düzenlemelerle ilgili bir plan açıkladı. Hazine Bakanı Henry Paulson'un açıkladığı 218 sayfalık plana göre, ABD Merkez Bankası'na (FED) piyasalarda sıkıntıya yol açan kredi krizleriyle müca

Enflasyonla mücadele ediliyor mu? Ünlü ekonomist rakam vererek açıkladı

Altın ve dolardaki artış devam ederken, akaryakıttan markete tüm tüketim ürünlerine de gelen zamlar sürüyor. Sıkılaştırma adımlarının ekonomik gidişata çözüm olmayacağını söyleyen Ekonomist Şenol Babuşçu, “Bu ülkede enflasyon ile mücadele ediliyor mu, yoksa mücadelenin sadece adı mı var?" dedi.

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD'li M.D.C'yi 4,95 milyar dolara satın alacak!

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD merkezli M.D.C. Holdings firmasını 4,95 milyar dolara satın alacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

Yükselen konut kiralarıyla nasıl mücadele ediliyor? İşte ülkelerden örnekler...

Türkiye'de kira bedellerinde yaşanan yükseliş dudakları uçuklatırken, dünyada da benzer bir sıkıntı yaşanıyor. Peki fahiş kiralarla nasıl mücadele ediliyor? Hangi ülke ne önlem aldı? İşte ayrıntılar...

Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabiliyor! İstanbul'da konut krizi yaşanıyor! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu. Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabildiğini dile getiren Gökce, imar affı ile ilgili de konuştu. Peki imar barışı ev fiyatlarını nasıl etkiledi? 

2022 ABD için zor geçti! Enflasyonla mücadele perakende sıtışa etki etti

Ticaret Bakanlığı'nın Çarşamba günü bildirdiğine göre, ABD perakende satışları Aralık ayında da düşmeye devam etti  ve enflasyonun yüksek kalması nedeniyle %1,1 düştü.

ABD Kasım ayı enflasyon verileri açıklandı! Altın ve dolar fiyatları ne oldu? Piyasalarda son durum!

Piyasaların merakla beklediği ABD Kasım ayı enflasyon verileri açıklandı. Verilerin açıklanamsı ile gözler altın ve döviz piyasasına çevrildi. Peki altın ve dolar fiyatları ne oldu? İşte piyasalarda son durum...

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

Site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları 13 maddede tüm detaylarıyla!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "13 maddede site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Murat Kurum: Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemli

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, depremle mücadelenin terörle mücadele kadar önemli olduğunu söyledi.

2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran’da!

Tesis yönetim sektörünün önde gelen ulusal ve uluslararası tesis yönetim firmalarının katılım sağlayacağı TRFMC 2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran'da gerçekleşecek. 

Ankara Keçiören’e iki adet Milli Mücadele Müzesi inşa edilecek!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada, Keçiören'e Milli Mücadele'ye ilişkin 2 müze birden inşa edeceklerini müjdeledi.

10 ayda 26 bin 968 işyeri kepenk indirdi!

Ekonomik krizle mücadele eden şirketler, salgın döneminde ağır bir darbe daha alınca kapanan şirket sayıları da yükseldi.

abd krizle mücadele Haberi

abd krizle mücadele

Bu planla FED'e, `piyasa istikrar düzenleyicisi' olmasının yanı sıra mali sistemin istikrarını tehdit edebilecek bankalar dahil herhangi bir mali kurumu inceleme yetkisi tanınıyor.
En kapsamlı plan
Paulson'un açıkladığı mali düzenlemeler planı, 1929 yılındaki Büyük Buhran'a karşılık oluşturulan mevcut düzenleyici sistemden bu yana en kapsamlı plan olma özelliğine sahip.
ABD Kongresi'nin onayını alması gereken plana göre, tasarruf kurumlarını denetleyen kuruluş kaldırılarak, bu kuruluşun görevleri ulusal bankaları denetleyen `Office of the Comptroller of the Currency' adlı kuruluşa verilecek. Planla, ulusal bankalar, tasarruflar ve kredi birlikleri için `ihtiyatlı mali düzenleyici' ve ticaret yönetimi ve tüketicinin korunması için `ticaret yönetimi düzenleyicisi' birimi oluşturulacak.
Planla, mortgage aracıları için asgari belge standardı getirmek için bir komisyon kurulması amaçlanıyor.
Paulson, "Piyasadaki mevcut karmaşa için, bizim düzenleyici yapımızı suçlamanın doğru...