08 / 05 / 2024

ABD merkezli gayrimenkul şirketleri

ABD merkezli gayrimenkul şirketleri

Şehirleşme çalışmalarının hız kazanması ve kentsel dönüşüm yasasının ardından gayrimenkulde yaşanan gelişmeler yabancı gayrimenkul şirketlerinin Türkiye'ye olan iştahlarını kabarttı. Gayrimenkul pazarına dört ABD'li daha geliyor...

Dünyanın en zengin 10 kişi listesi güncellendi! Sıralama değişti mi?

ABD merkezli Forbes, dünyanın en zengin 10 insanı listesini güncellediği duyuruldu. Nisan ayında dünyanın en zengin insanı unvanını alan Bernard Arnault sırasını korurken, listeye ilk 10'da yer almayan Google'ın kurucularından Sergey Brin dahil olduğu açıklandı.

Dünyada en fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 kent!

ABD merkezli iş dünyası ve finans dergisi Forbes, dünyada en çok milyarderin yaşadığı 10 kenti duyurdu. ABD merkezli Forbes dergisine göre, dünyada en fazla milyarder sahip kent yine New York olduğu kaydedildi. New York’u 74’er milyardere ev sahipliği yapan Moskova ve Hong Kong izlemiş oldu.

ABD’de ticari gayrimenkul krizinin önüne geçilemiyor! Hacizler Mart'ta yüzde 117 arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID sonrası ABD’de baş gösteren ticari gayrimenkul krizinin önüne geçilemezken geçtiğimiz Mart ayında ticari emlak hacizlerinde yüzde 117’lik rekor bir artış yaşandı. 

İki dev bankadan altın için şaşırtan rakam! Gram altın yıl sonunda ne kadar olacak?

Altın fiyatları Orta Doğu’daki gerilim nedeniyle tüm dünyada artıyor. ABD merkezli iki banka altının 2024 göreceği rakam için yaptığı tahminlerini yükseltti. İşte gram altının yıl sonunda göreceği o rakam...

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD'li M.D.C'yi 4,95 milyar dolara satın alacak!

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD merkezli M.D.C. Holdings firmasını 4,95 milyar dolara satın alacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

"Yılın projesi" seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ödülleri dağıtıldı...

Mühendislik ve inşaat sektörünün en saygın ve küresel yayınlarından biri olan ABD merkezli Engineering News-Record dergisi tarafından "Yılın projesi" olarak seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yetkililerine ödül, online düzenlenen tören ile verildi. İşte haberin detayları...

Ziraat Kuleleri'ne Mükemmeliyet Ödülü!

Dünyadaki en yüksek 100 binanın 16 tanesinde imzası olan ABD merkezli Turner International’ın proje yönetimini üstlenmiş olduğu Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından ‘İnşaatta Mükemmeliyet Ödülü’nü aldı. 

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

Yurt dışından ev alacaklara flaş uyarı: Bunlara dikkat edin, mağdur olmayın!

Türkiye'deki emlak piyasalarında yaşanan durgunluğu bahane eden yurt dışı merkezli gayrimenkul ve inşaat firmaları, Türk yatırımcıları radarına aldı. Peki yurt dışından ev alırken nelere dikkat edilmeli?

WeWork iflas başvurusunda bulundu!

Bundan 13 sene önce kurulduğu zaman ortak çalışma ve paylaşımlı ofis alanı şirketlerinin öncüsü olan ABD merkezli WeWork, iflas başvurusu yaptı.

Lüks markalar ABD'de gayrimenkul yatırımlarını genişletiyor: Wall Street Journal marka marka açıkladı! 

Gucci, Chanel ve diğer lüks markalar ABD'de gayrimenkul yatırımlarını artırmaya başladı. Pandeminin ardından yeniden mağazalardan alışveriş yapma devri başlayınca, markalarda şubelerini hem büyütmeye hem de daha eğlenceli hale getirmeye odaklandı. İşte detaylar...

ABD merkezli gayrimenkul şirketleri Haberi

ABD merkezli gayrimenkul şirketleri

Şehirleşme çalışmalarının hız kazanması ve kentsel dönüşüm yasasının ardından gayrimenkulde yaşanan gelişmeler yabancı gayrimenkul şirketlerinin Türkiye'ye olan iştahlarını kabarttı, ilki 1997'de gelen ve Türkiye pazarında faaliyet gösteren sekiz ABD merkezli uluslararası gayrimenkul zincirinin şu anda ülkemizde 642 şubesi var. Bir taraftan bunlar büyüme planları yaparken bir taraftan da ABD merkezli dört yeni zincirin 2014 sonuna kadar ülkemize gelmesi bekleniyor. 


Türkiye gayrimenkul pazarında yılda 1 milyonun üzerinde satış ve kiralama işlemi yapılıyor. Bu açıdan son derece cazip bir pazara sahibiz. Son yıllarda kentsel dönüşüm yasasının çıkarılması, markalı konut sektöründeki gelişmeler, şehirleşme faaliyetlerinin hız kazanması ile gayrimenkul sektöründe önemli bir gelişme yaşandı. Bu gelişme yerli yatırımcılar kadar yabancıların da ilgisini çekiyor. Bu gelişimi gören uluslararası gayrimenkul zincirleri de Türkiye pazarında yatırım yarışına...