02 / 05 / 2024

abd tatil ve macera show türkiye standı

abd tatil ve macera show türkiye standı

ABD'nin başkenti Washington'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen Tatil ve Macera Şov'unun açılış gününde Türk standı büyük ilgi gördü. Washington Kültür ve Turizm Ateşesi Karakuş, "Hedefimiz ABD'den Türkiye'ye 1 milyon turisti çekmek" dedi..

Diplomasi faaliyetleri küresel piyasalarda umut oldu! Yatırımcılar az da olsa sakinleşti!

İsrail, kuzey sınırında Hizbullah ile çatışmaya başlarken, ABD Dışişleri Bakanı Blinken bir kez daha ülkeye gidiyor. ABD, Katar ve Çin ile temasa geçerken, diplomatik adımlardaki hareketlilik geçen hafta güvenli limanlara yönelen yatırımcıları sakinleştirdi. 

Küresel piyasalar, merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı! Altın, dolar ve borsa yeni haftaya nasıl başladı?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikalarının açıklanacağı haftaya temkinli başladı.

ABD’li Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi ABD’yi geçecek

ABD’nin büyük bankalarından Goldman Sachs, Hindistan ekonomisine yönelik bir rapor yayımladı. Rapora göre, Hindistan 2075 yılında ABD, Almanya ve Japonya’yı geride bırakarak dünyanın en büyük 2’nci ekonomisi olacak.

Merkez Bankası'ndan dev adım! Bu kararla dünya bankaları arasına girdi!

Büyük merkez bankaları son 1 senedeki toplantılarının yüzde 86'sında faiz artırdı. ABD, Avrupa ve Kanada'nın da aralarında bulunduğu 10 büyük merkez bankasının son 1 senedeki 77 toplantısının 66'sından faiz artış kararı çıktı. TCMB de son toplantısında faiz yükselterek parasal sıkılaşmada diğer ülke

Esnaf, Kurban Bayramı alışverişlerinden 100 milyar TL gelir bekliyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın tatil ve bayram alışverişlerinden umutlu olduğunu belirterek, "Bu bayram yapılacak harcamalarla piyasaya yaklaşık 90-100 milyar TL girmesi bekleniyor." dedi.

Uzmanlardan kritik uyarı! Enflasyon baskısı arttıkça faiz oranları yükselecek

Beklenenden daha güçlü olan ABD enflasyonu ve tüketici harcamalarındaki artış ve gelecekteki para politikasına ilişkin tahminler hızla değişirken, dünya çapında faiz oranlarının daha da yükseleceği yönündeki beklentiler kuvvetlendi.

Dolardaki endişelerin azalması altın fiyatlarını düşürdü!

ABD piyasalarında ABD devletinin ve FDIC'ın attığı adımlarla Silikon Vadisi krizi azalırken, döviz piyasaları da sakin hal aldı. Endişelerin azalmasıyla dolar yeniden güçlenmeye çalışırken altın fiyatları geriledi.

Piyasalar yeni haftaya kilitlendi! Bu detayları gözden geçirmeden yatırım yapmayın

Küresel piyasalar ABD, Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının para politikası kararlarını duyurduğu haftada karışık bir seyir yaşarken, gelecek hafta gözler başta Fed Başkanı olmak üzere dünya genelinde merkez bankası yetkililerinin sözle yönlendirmeleri ve açıklanacak makroekonomik verilere döndü.

Uzun bir aradan sonra yatırımcıların yüzü güldü! Borsa yükselişe geçti! En fazla hangi sektör prim yaptı?

ABD, Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının faiz kararlarının ardından küresel piyasalar karışık bir seyir izlerken, Borsa İstanbul günü yükselişle kapattı. BIST 100 endeksi yüzde 0,82 oranında değer kazandı.

Dünyanın ‘en değerli’ markaları ABD ve Çin’den… Bakın hangi markalar var?

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, "Dünyanın En Değerli 500 Markası" araştırmasının sonuçlarını açıkladı. En değerli markalarda ABD, Çin ve Japonya başı çekerken, teknoloji şirketleri liderliği kaptırmadı.

Bu haber çalışan kesimi üzecek! 2023’te az tatil çok iş!

Yıl içinde resmi tatiller ve dini bayramları kısa bir tatil ve dinlenme fırsatı olarak gören milyonlarca çalışan, 2023’te aradığını bulamayacak.

ABD son noktayı koydu! Huawei ve ZTE adaya veda ediyor!

ABD, Huawei ve ZTE cihazlarının ithalatını yasakladı. Bu markaların telekomünikasyon ekipmanları altyapıda kullanılmayacak.

Altın silkelenip tozunu attı 2023'te çift haneli yükselecek!

ABD'de ve Avrupa'da yükselen faiz oranları ve güçlü dolar, bu yıl altın piyasalarında büyük bir baskı yarattı. Ancak ABD’den gelen düşük enflasyon verisiyle altın üzerindeki tozu silkeledi ve uzun süredir beklenen yukarı yönlü harekete başladı. Bu hareketin sürmesi ve gelecek yıla ait senaryolarda,

abd tatil ve macera show türkiye standı Haberi

abd tatil ve macera show türkiye standı


Türkiye'nin Washington Kültür ve Turizm Ateşesi Karakuş, "Hedefimiz ABD'den Türkiye'ye 1 milyon turisti çekmek" dedi


ABD'nin başkenti Washington'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen Tatil ve Macera Şov'unun açılış gününde Türk standı büyük ilgi gördü. 


Türkiye'yi ziyeret etmek isteyen Amerikalılara birinci elden ulaşmayı hedefleyen Türk standında, tatil mekanlarından yemek kültürüne, Türkiye'nin zenginlikleri tanıtıldı. 


Washington Kültür ve Turizm Ateşesi Görkem Kurşunlu Karakuş, fuarda 20 turizm ülkesinden yaklaşık 200 turizm acentasının tanıtım yaptığını belirterek, Türkiye olarak da fuar alanında çok iyi bir noktayı seçtiklerini, bunun da Türkiye standına yönelik ilgiyi daha da artırdığını kaydetti. 


Türkiye'nin hedefi 50 milyon turist


Bakanlık olarak 2023 hedeflerine değinen Karakuş, ''Genel anlamda, 2023'e kadar toplam turist sayısını 50 milyon yapmak hedefimiz var. Geçen yıl Türkiye'ye gelen turist sayısı 36 milyondu. Amerika bölgesinden 786...