10 / 05 / 2024

ABD Ticaret Odası Bölgesel Ofisi nerede

ABD Ticaret Odası Bölgesel Ofisi nerede

ABD Ticaret Odası Bölgesel Ofisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile ABD Ticaret Odası işbirliğinde İstanbul'da açıldı. Bu merkez ABD'lilerin Brüksel'den sonra dünyada açtığı ikinci ofis olma özelliğini taşıyor.

Adana Ticaret Odası açıkladı! TOKİ Adana'da inşaat için ‘fahiş’ fiyat uyguluyor...

Adana Ticaret Odası (ATO) Ayakkabıcılar Meslek Komitesi Başkanı Efgan Kumlu ve ATO Meclis Üyesi Ayhan Kaliç, yaptıkları açıklama kapsamında, TOKİ‘nin inşaat için ‘fahiş’ fiyat istediğini ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de altyapı ve yol konusunda destek vermekten kaçındığını kaydetti.

Ankara Ticaret Odası 100’üncü yılında depremzedelere 100 konut inşa edecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO), 100. yıl kutlamalarını iptal ederek, kaynaklarını depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacının giderilmesi amacıyla kullanacak. Bu sene kuruluşunun 100. yılı olan ATO, ilk etapta 100 milyon TL'lik kaynakla deprem bölgesinde toplamda 100 kalıcı konut inşa edecek.

ABD ticaret hatasından sonra bildirdi! İşte Barclays'ın yıllık kârındaki keskin düşüş!

İngiliz borç veren kurum Barclays, maliyetli ABD ticaret hatasından sonra yıllık net karında yüzde 19 düşüş bildirdi ayrıca şirketin hisselerinde yüzde 8 düşüş gözlendi.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 28,8 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de mortgage oranlarına rağmen yeni konut satışları Ağustos ayında yüzde 28,8'lik artış gösterdi.

ABD'den Türkiye'ye peş peşe uyarı! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya!

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adeyemo'nun Türk mevkidaşı Elitaş'ı aradığını ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar konusunda uyardı. Ardından Amerikan Ticaret Odası'nın Türkiye ofisine bir uyarı mektubu gönderdi! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya...

Abdül Batur’dan kentsel dönüşüm çağrısı!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Ticaret Odası (İZTO)’nun ekim ayı olağan meclis toplantısında kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında azaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı merakla beklenen yeni konut satışları rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre, ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında azaldı.

ABD'de konut başlangıçları Nisan ayında azaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Nisan ayında düşüş gösterdi.

İTO ve Bağdat Ticaret Odası Irak'ta müteahhitlik projeleri hayata geçirecek!

İTO ve Bağdat Ticaret Odası'ndan Irak'ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği gerçekleştirecek. Firmalar Irak'ın yeniden imar edilmesinde önemli paya sahip olacak. 

İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı olan birçok esnaf kira desteğinden yararlanamadı!

Beyoğlu Esnaf Dayanışması adına açıklamalarda bulunan Zorbey Çelik, kira desteğinin şartları arasında Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’na kayıtlı olma şartı bulunduğunu belirtti.

ABD'den Türkiye'de dahil 18 ülkeye yeni gümrük vergisi!

ABD Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 18 ülkeden alüminyum alaşım levha ithalatına damping veya sübvansiyon uygulandığı gerekçesi ile ek gümrük vergisi getirdi.

ABD'de yeni konut satışları Ocak ayında beklenenden fazla arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, ABD'de yeni konut satışları, Ocak ayında aylık yüzde 4,3 artarak 923 bine ulaştı ve beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

ABD inşaat harcamaları Ekim ayında yüzde 1.3 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı İstatistik Bürosu'nun yayınladığı verilere göre ABD'de Ekim ayında inşaat harcamaları yüzde 1.3 arttı.

ABD Ticaret Odası Bölgesel Ofisi nerede Haberi

ABD Ticaret Odası Bölgesel Ofisi nerede

ABD Ticaret Odası Bölgesel Ofisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile ABD Ticaret Odası işbirliğinde İstanbul'da açıldı. Bu merkez ABD'lilerin Brüksel'den sonra dünyada açtığı ikinci ofis olma özelliğini taşıyor. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ofis açılışının iki ülke arasında yeni işbirliği fırsatları doğuracağını kaydederek, Türkiye'nin Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) dışında kalamayacağını, ABD iş dünyası temsilcileri önünde yineledi. Yılmaz, ABD'nin dünyanın en büyük ekonomisi olduğunu belirterek, şunları anlattı: "Bu ortaklığın bir tarafında Türk iş dünyasının en büyük organizasyonu TOBB, diğer tarafında da ABD Ticaret Odası var. Gönüllülük esasına göre organize olduğu halde 3 milyon civarında üyesi var. İki büyük gücün bugün bir araya gelmiş olması, her iki ülke için de ekonomik ticari ilişkileri çok daha üst düzeylere çıkarma...