29 / 04 / 2024

ABD ve İngiltere konut yatırımları

ABD ve İngiltere konut yatırımları

Türkiye’de markalı konut projelerine imza atan Türk gayrimenkul firmaları yurtdışında da konut projeleriyle yükselmeye başladı. Türk firmalarının yeni pazarlar olarak Amerika, İngiltere, Kanada gibi güvenli ülkelere odaklandıkları dikkat çekiyor.

ABD’deki ticari gayrimenkullerdeki değer düşüşü bankaları sarstı!

ABD ve Japonya’da bulunan iki bankanın ABD’deki ticari gayrimenkullerdeki değer düşüşü kaynaklı açıkladığı zararın etkisi devam ediyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Tapu dairelerinde işler durma noktasına geldi! Yatırımcılar Dubai ve İngiltere’ye gidiyor!

Ülkedeki ekonomik zorluklar ve seçim süreci Muğla’daki emlak sektöründe olumsuz etki gösterdi. Tapu dairelerinde işlemlerin durma noktasına geldiği belirtilirken, yatırımcıların da Dubai ve İngiltere’ye gittiği vurgulandı. 

Yellen: Küresel ekonomi ABD ve Çin ekonomisine bağlı!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin Merkez Bankası Başkanı Pan Gongsheng ile görüşeceğini belirterek, “Dünya ekonomisine ilişkin endişeleri gidermek için her iki ülke birlikte çalışmak üzere bir role sahip” ifadesini kullandı.

Tevfik Türel, ABD ve Türkiye’de hangi şirketlerde üst düzey yöneticilik yaptı? Şu an hangi pozisyonda çalışıyor?

Tevfik Türel kimdir? Kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? Şeker GYO’da hangi görevi yürütüyor? İşte Tevfik Türel ile ilgili tüm merak edilen detaylar...

Sermaye çıkışı en çok Çin, Hindistan ve İngiltere'den oluyor!

Bloomberg HT yayınına katılan Henley&Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel 100 ülkeden vatandaşlık alındığını belirterek, en çok çıkışın Çin, Hindistan ve İngiltere'den olduğunu, Türklerin Portekiz, Yunanistan, İspanya ve İtalya'yı tercih ettiğini açıkladı.

Ekonomide rüzgar tersine döndü! ABD ve Çin’e yönelik beklentiler değişiyor!

Analistlerin durgunluğa gireceğini öngördüğü ABD’de beklenen gerçekleşmedi. Dünya ekonomisinin parlayan yıldızı Çin’de ise ekonomik bunalım büyüyor.

ABD ve Çin arasındaki ‘çip savaşı’ iyice büyüdü

Küresel yarı iletken pazarının 2030'da 1 trilyon dolara erişmesi tahmin edilirken, bu sahada bağımsız olmak isteyen ülkeler çip teknolojisine has uygulamalar planlanıyor. ABD, Çin, İsrail, Japonya, Güney Kore, Almanya ve İngiltere, teşvik sistemlerini tekrar yapılandırarak milyar dolarlık yatırımlar

İşte 10 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa, dolar ve altın fiyatları yeni haftada nasıl seyredecek?

Küresel piyasalar, geçen hafta ABD ve Avrupa’dan gelen makro ekonomiye ilişkin veriler ile karışık bir seyir izledi. Yeni haftada ise piyasaları yurt içi ve yurt dışında açıklanacak yoğun bir veri takvimi bekliyor. Pay piyasaları, dolar ve altın haber akışına göre yönünü tayin edecek.

2023 yılının ilk çeyreğinde hangi fonlar kazandırdı? Altın ve hisse fonları ne kadar getiri sağladı?

Bu yılın ilk çeyreğinde ABD ve Avrupa ekonomisinden gelen haber akışlarının yanı sıra küresel merkez bankalarının faiz artırımları ve bankacılık krizine ilişkin endişeler fon dünyasını da etkiledi. Yatırımcılar fon seçiminde yurt dışı faktörlerin yanı sıra seçim öncesi gelişmeleri de dikkate alıyor.

ABD’deki banka iflasları Avrupa’yı strese sokarken gözler Alman bankasına çevrildi

Geçen hafta ABD ve İsviçre’de yaşanan banka iflasları finans dünyasında endişe yaratırken, haftanın son işlem gününde ise Alman Deutsche Bank ile ilgili olumsuz gelişmeler öne çıktı.

Bankacılık Dünyasının Kâbusu: ABD Tarihinde En Büyük 10 Banka Çöküşü!

ABD ve Avrupa'da bankacılık kriziyle birlikte birçok büyük banka iflas etti. Washington Mutual ve Colonial Bank da dahil olmak üzere en büyük 10 iflas eden banka arasında yer aldı. 

İşte 6 Mart haftasının piyasa gündemi! Altın fiyatları ve dolar ne olur? Borsada yükseliş sürer mi?

ABD ve Euro Bölgesi başta olmak üzere dünya genelinde artan enflasyon endişeleri nedeniyle küresel piyasalardaki belirsizlik devam ediyor. Enflasyon endişelerine rağmen pay piyasaları geçen haftayı artıda kapatırken, gelecek hafta piyasaların seyri açısından yoğun veri takvimi yakından izlenecek.

Kanada, Almanya ve İngiltere işçi alımı için ilan yayınlandı!3.500 Euro maaşla istihdam edilecek personeller alınacak!

Kanada, Almanya ve İngiltere, aylık 3.500 Euro maaşla istihdam edilmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar...

ABD ve İngiltere konut yatırımları Haberi

ABD ve İngiltere konut yatırımları

Türkiye’de markalı konut projelerine imza atan Türk gayrimenkul firmaları yurtdışında da konut projeleriyle yükselmeye başladı. Türk firmalarının yeni pazarlar olarak Amerika, İngiltere, Kanada gibi güvenli ülkelere odaklandıkları dikkat çekiyor.


Yurtiçinde çok sayıda konut projesi gerçekleştiren Türk gayrimenkul firmaları birer birer yurtdışına açılıyor. Aralarında Nef Gayrimenkul, Süzer Holding, Ant Yapı, Garanti Koza, Akman Holding ve Aşçıoğlu’nun bulunduğu firmalar, yurtdışındaki gayrimenkul projeleri için ilk startı verdiler. Yurtdışında taahhüt işi yapan müteahhitlerden farklı olarak yurtdışına kendi markalarıyla açılan Türk firmalarının tercih ettiği ülkelere bakıldığında özellikle güvenli ve yatırım yapılabilir düzeyi yüksek olan Amerika’nın Newyork, Miami, İngiltere’nin Londra, Kanada’nın Toronto şehri gibi bölgelere odaklandıkları göze çarpıyor. Böylece Türk firmaları Körfez ülkeleri ve Uzakdoğu’dan çok fazla yatırım çeken bu pazarlar da gayrimenkul yatırımlarıyla yer almaya...