03 / 05 / 2024

ABD zenginlere sığınak

ABD zenginlere sığınak

ABD’DE Vivos XPoint adlı bir şirket, göktaşı veya atom bombası gibi tehlikelere karsı korunmak isteyen zenginlere 250 bin dolara kadar (970 bin TL) sığınak satıyor.

Amerika'da konut fiyatları ocak ayında yükseldi!

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, ocak ayında senelik bazda yüzde 6 artış gösterdi.

Kira artışları ölüm riskini artırıyor! Gelirinin yarısını kiraya harcayanların ölüm ihtimali yüzde 9 daha çok!

ABD'de sürdürülen bir araştırmaya göre, gelirinin yarısını kiraya harcayan insanların ölüm ihtimalinin yüzde 9 daha çok olduğu belirlendi. İşte o araştırma ile ilgili detaylar...

Jeff Bezos'un ardından Mark Zuckerberg de 100 milyon dolarlık sığınak inşa ediyor!

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii'de bir adada 100 milyon dolarlık sığınak yaptırıyor. Söz konusu bu sığınakta 30 yatak odası ve banyo bulunacağı bildirilirken, sığınağın 5 bin metrekare olacağı kaydedildi.

Amerika'da konut fiyatları eylül ayında artışını sürdürdü

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, eylül ayında geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 3,9 yükseldiğini açıkladı. Yayımlanan ulusal konut fiyat endeksi verileri ve rakamlar ile haberin ayrıntıları...

ABD'de konut fiyatları ağustosta yüzde 2,6 artarak yükselişini sürdürdü

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, tarafından yapılan açıklamaya göre; ABD'de konut satışları ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 2,6 artış gösterdi. İşte ayrıntılar...

Samsung Galaxy S23 FE'nin fiyatı sızdırıldı

Oldukça uzun bir zamandır teknoloji dünyasının gündeminde yer alan Samsung Galaxy S23 FE'nin bu kez de ABD fiyatı sızdırıldı.

ABD'de konut fiyatları mayıs ayında yüzde 0,5 düştü!

S&P CoreLogic Case-Shiller tarafından yayımlanan verilere göre, ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 düşüş gösterdi.

Türkiye altın listesine adını altın harflerle yazdırdı! 

Altın ülkeleri sıralamasında Türkiye, dünya dördüncüsü olarak adını listeye altın harflerle yazdırdı. Hem talep hem de rezervler açısından ABD ilk sırada yer alırken bir yıl içinde ons başında en yüksek fiyat artışı Türkiye’de oldu.

ABD'de konut fiyatları Mart'ta yüzde 0,7 arttı!

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Mart ayında aylık bazda mevsim etkisinden arındırılmış olarak yüzde 0,4 oranında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,7 arttı. 

IMF: ABD uzun süre faiz artırımlarına devam etmeli!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ABD'de uzun süreli bir sıkı para politikasının gerekli olduğunu belirterek, "Enflasyonun yüzde 2 hedefine düşürülmesi için faiz oranlarının bir süre daha yüksek olması gerekecek" dedi.

ABD'de konut fiyatları 2012'den bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti!

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Şubat ayında yıllık bazda yüzde 2 arttı ve 2012 yılının Temmu ayından bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti.

ABD'de konut fiyatlarının artış hızı yavaşlıyor!

ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, bu yılın Ocak ayında yıllık bazda yüzde 3,8 arttı ve önceki aylara kıyasla yavaşlama kaydetti.

ABD'de konut fiyatları artış hızı yavaşlamaya devam ediyor!

ABD'de S-P Case-Shiller 20 kentteki konut fiyatlarına ilişkin endeks, geçen sene  Kasım ayında yıllık bazda yüzde 6,8 arttı ve önceki aylara kıyasla yavaşlama göstermeyi sürdürdü.

ABD zenginlere sığınak Haberi

ABD zenginlere sığınak

ABD’DE Vivos XPoint adlı bir şirket, göktaşı veya atom bombası gibi tehlikelere karsı korunmak isteyen zenginlere 250 bin dolara kadar (970 bin TL) sığınak satıyor. Şirket yetkilileri Güney Dakota’daki daha önce bombaların tutulduğu depoları elden geçirildiğini, 200 metre karelik 575 sığınağın 500 bin tonluk bombalara, nükleer ve kimyasal saldırılara, deprem vetsunamllere dayanıklı olacağını belirtti.


YEMEK STOĞU 1 YILLIK

5 bin kişinin kalabileceği sığınaklarda okul, ibadethane, bahçe ve atış poligonun da yer alacağını söyleyen şirket sığınaklara ücret karsılgında kacıs tüneli, yakıt tankı, elektrik ve su tesisatı da eklenebileceğini belirtti. Yemek stogunun 1 yıl yeteceğini söyleyen Vivos, sonrası için plan yapılmadığı...