29 / 04 / 2024

Abonelik sözleşmeleri yeni düzenleme

Abonelik sözleşmeleri yeni düzenleme

Abonelik sözleşmelerine yeni düzenleme geliyor. Elektrik, su, doğal gaz ve elektronik haberleşme sektörü dahil abonelik sözleşmeleri en az 12 punto büyüklüğünde, anlaşılabilir dilde, açık, sade ve okunabilir şekilde düzenlenecek.

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kanun devrede! Kira sözleşmesinde yeni dönem başladı! 15 gün süreniz var...

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren çok önemli kanun resmen devreye sokuldu. Arık kira sözleşmeleri kağıt üzerinde kalmayacak. İşte 15 gün içinde bunu yapmanız gerekiyor. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat...

Evlilik sözleşmesi yapmak isteyenlere yeni dönem gelişmesi! Sözleşme detay ve şartları! 

Son dönemlerde evlilik sözleşmeleri alanında yaşanan yenilikler, bu alandaki düşünceleri ve uygulamaları değiştirecek gibi görünüyor. Evlilik sözleşmelerine gelen değişiklikleri özellikle de çiftleri ilgilendiren bir konu olarak gündemde yer aldı.

İmzasız kira sözleşmesi geçerli mi? Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmeleri hem kiracı hem de ev sahibi için önem arz etmektedir. Peki imzasız kira sözleşmesi geçerli mi yoksa geçersiz midir? İşte detaylar!

Memur promosyonlarında şok! Kamuda sözleşmeler resmen yenileniyor! 41 bin 500 TL... 

Milyonlarca memur banka promosyonları için yenilenen sözleşmeleri merakla araştırıyor. Kamu çalışanlarının maaş promosyonları için yapılan görüşmeler sürerken, onlarca kurum yeni rakamlarla anlaşmalara imza attı. İşte yeni banka promosyonları...

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022 bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

KİPTAŞ Gürpınar projesinde hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalıyor!

KİPTAŞ, Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi'ndeki dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Proje alanında riskli yapıların yıkımı sürüyor. Aynı zamanda hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalamaya başladı.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde yapılabilecek!

İnsan Hakları Eylem Planı'nın uygulama takvimi belli oldu. Takvime göre; gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde gerçekleşebilecek.

Alarko GYO'nun kira sözleşmeleri tutarı 27 milyon TL oldu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan gayrimenkulleri için 2020 yılında yapılan kira sözleşmeleri tutarı KDV hariç yaklaşık 27 milyon TL oldu. 

Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri Zirvesi 16 Ocak'ta!

Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri Zirvesi 16 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

İki daireyi aynı kişi kiraladığında kira sözleşmeleri ayrı mı olmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Üst üste olan iki saire sahibiyim. Eski kiracı, elektrik ve su parasını ödemedi. Yeni talip, bir usta, üst katta kendisi oturacak alt katta da çalıştığı bir ustayı oturtacak, kiraları kendisi ödeyecek. Buna dair bir kira sözleşmesini nasıl yaparız?' sorusunu yanıtladı.

Kira sözleşmeleri ve tarafların yükümlülükleri!

Konut veya çatılı iş yeri kiralama işlemlerinde kiralanan taşınmazların altı aydan daha uzun süreli kiralanması gerekiyor. Peki kira sözleşmeleri ve tarafların yükümlülükleri nelerdir? İşte tm merak edilenler...

Abonelik sözleşmeleri yeni düzenleme Haberi

Abonelik sözleşmeleri yeni düzenleme


Gümrük ve Ticaret Bakanlığının "Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Abonelik sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esaslar belirlendiği yönetmeliğe göre, satıcı veya sağlayıcı, sunulan mal veya hizmete ilişkin olarak tüketici ile bir abonelik sözleşmesi kurmak zorunda olacak. Yazılı veya mesafeli olarak kurulan abonelik sözleşmelerinin bir örneğinin kağıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile tüketiciye verilmesi gerekecek. Abonelik sözleşmeleri en az 12 punto büyüklüğünde, anlaşılabilir dilde, açık, sade ve okunabilir şekilde düzenlenecek.


Abonelik sözleşmelerinde, tüketici ile satıcı veya sağlayıcının isim, unvan, açık adres, telefon ve varsa MERSİS numarası ile diğer iletişim bilgileri, sözleşmenin konusu ve varsa süresi, sözleşmenin düzenlendiği tarih, malın ilk teslim tarihi veya hizmetin ifasına başlama tarihi, mal veya hizmetin tüm vergiler dahil toplam fiyatı gibi bilgiler yer alacak. 


Elektrik, su...