02 / 05 / 2024

adana Halk Kültürü Evi

adana Halk Kültürü Evi

Adana'da geçmişte Düyun-u Umumiye İdaresi binası olarak kullanılan konak, Adana Halk Kültürü Evi'ne dönüştürülecek. ATO tarafından sahiplerinden satın alınıp restore edilen konak, Çukurova Üniversitesine tahsis edilecek

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Sultangazi'ye kültür merkezi inşa edilecek!

Sultangazi Belediyesi, Uğur Mumcu Mahallesi’ne ilçe halkının ihtiyaçlarını karşılamak için yeni bir kültür merkezi inşa ediyor. 

Tülay Hatimoğulları'ndan Beyoğlu Kültür Yolu Projesi için soru önergesi!

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi kapsamında başlatılan inşaatlarda işçilerde Kovid-19 testinin pozitif olmasına rağmen şantiyelerin durdurulmamasını TBMM gündemine taşıdı. Hatimoğulları, "Koronavirüs tanısına rağmen hangi gerekçeyle şantiye durmadı" dedi.

Adana Şakirpaşa Kültür Evi'nin temeli atıldı!

Adana Seyhan Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Adana Şakirpaşa Kültür Evi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Projenin 5 ay içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

Zülfü Livaneli Kültür Merkezi 16 Eylül'de açılacak!

Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nin açılışı 16 Eylül'de yapıacak. Açılışa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zülfü Livaneli de katılacak...

Bingöl Kültür Mahallesi'nde kentsel dönüşüme tepki!

Bingöl Kültür Mahallesi'nde gerçekleşen kentsel dönüşüm çalışmaları halkın tepkisine yol açtı. Bölgede arsa değerine göre hak sahiplerine verilen dairelerin sayısı az bulundu.

Tekirdağ Sultanköy'e kültür merkezi geliyor!

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Sultanköy Kültür Merkezi inşaat alanının 3 bin metrekare olacağını ve halkın tüm ihtiyacına cevap verecek şekilde çok fonksiyonel olarak projelendirildiğini söyledi.

Kocaeli Arslanbey Kültür Merkezi için çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde kültür merkezleri inşa etmeye devam ediyor. Halkın sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı bu mekanlar, modern yapılarıyla da dikkat çekiyor.

İzmir Urla'ya kültür merkezi inşa edilecek!

İzmir Urla'da Öğretmen Faik Evren Parkı'na kültür merkezi inşa ediliyor. Bu kapsamda Urla Belediyesi'nin yaptığı ihalenin durdurulması için bölge halkı dava açtı. İşte o haber...

Balıkesir Antandros Kültür Parkı hizmete girmeye hazırlanıyor!

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Antandros antik kenti ile ilgili bilinci arttırmak, dünya çapında tanıtımını yaparak bölgeye turizm yönünden katkı sağlamak amacı ile hazırladığımız Antandros Kültür Parkı’nı halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Çankaya Çiğdem Mahallesi'ne yeni kültür merkezi!

Çankaya Belediyesi,Çiğdem Mahallesi’nde kültür, sanat etkinliklerinin de yapılabileceği çok amaçlı yeni bir merkez oluşturulmasına halk karar verdi.

Batman'da 36 yıllık eski kültür merkezi binası yıkılıyor!

36 Yıllık eski Kültür merkezi binası nihayet yıktırılıyor. Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün projesini yürüttüğü İl Halk Kütüphanesi’ne Bakanlık da gerekli desteği verdi.

Foça Gerenköy’e kültür ve spor merkezi inşa edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça’nın Gerenköy mahallesinde, bölgenin yapısına uygun mimaride bir kültür-spor merkezi kurabilmek için düğmeye bastı. Yöre halkı, merkezin hemen yanında oluşturulacak meydan ile şık bir yaşam alanına da kavuşmuş olacak.

adana Halk Kültürü Evi Haberi

adana Halk Kültürü Evi


İtilaf devletlerinin, Osmanlı İmparatorluğu'nun dış borçlarını denetlemek ve alacaklarını tahsis etmek amacıyla kurduğu Düyun-u Umumiye İdaresinin faaliyet gösterdiği konakta kent kültürü yaşatılacak.


Merkez Seyhan ilçesi Türkocağı Mahallesi'ndeki Kısacıkzade Konağı, Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından 2005'te satın alınarak restore edildi. İmzalanacak protokolle Çukurova Üniversitesine (ÇÜ) tahsis edilecek konakta Adana'nın kültür varlıkları sergilenecek.


ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, AA muhabirine, kentin ekonomik göstergelerini yükseltme çabalarının yanı sıra sosyal ve kültürel değerlerinin tanıtımına da katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.


ATO'nun, kuruluşundan bugüne 120 yıldır tarihi ve kültürel hizmetlere de imza attığına dikkati çeken Menevşe, şunları kaydetti:


"Bu kapsamda, kentin tarihi dokusunu korumak, yaşatmak ve turizm potansiyelinin artmasına katkı sunmak düşüncesiyle satın aldığımız Türkocağı Mahallesi'ndeki tarihi konağı restore ettirdik. Konağın, amacına uygun kullanılması için Çukurova Üniversitesine bedelsiz...