03 / 05 / 2024

Adana her sektörden yatırımcı bekliyor

Adana her sektörden yatırımcı bekliyor

Seyfettin Yılmaz, Türkiye'nin en büyük kentleri arasında yer alan Adana'nın devlet yatırımlarından yeterince nasibini alamadığını öne sürerek, "Merkezi hükümet buraya yaptığı yatırımların sayısını daha da artırmalı.

Kentsel dönüşüm nasıl olmalı? Sektörden kentlere master plan ve yeşil projelere destek önerisi!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, son zamanlarda gündem olan kentsel dönüşüm konusunu değerlendirdi. İşte o açıklamalar... 

İBB'nin 'Yabancıya konut satışı askıya alınsın' önerisine sektörden yanıt geldi!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce yaptığı açıklamada yabancılara konut satışının askıya alınmasının konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacağını söyledi. Söz konusu öneriye sektörden yanıt geldi...

KPSS şartsız Türkiye genelinde Hasta Kabul Kayıt Görevlisi alımı başladı! İşte ayrıntılar...

İş arayanlar vatandaşlar hemen hemen her gün İŞKUR’un güncel web sayfasından araştırmaya yapmaya devam ediyor. İŞKUR bu kapsam kamu ya da özel sektör fark etmeksizin her sektörden güncel iş ilanlarını yayımlamaya da sürdürüyor.

150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlıyor! Sektörden sosyal konut çağrısı! 

Artan inşaat ve arsa maliyetleri sonrası müteahhit de konut üretiminde temkinli davranmaya başladı. Açıklanan rakamlara göre, 150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlayan fiyatlara yükseldi. Sektör temsilcileri önerilerini sıraladı... 

Konut fiyatları nereye gidiyor? 'Fiyatlar düşecek' beklentisine sektörden yanıt geldi!

Ev satışlarının sert düşmesi, vatandaşta ‘ev fiyatları düşecek’ beklentisi yarattı. Peki ev fiyatları düşecek mi, sektör temsilcileri konuyu nasıl değerlendiriyor? İşte detaylar... 

2023'ün ilk yarısında 9 bin 852 şirket kapandı! En çok kapanan şirketler hangi sektörden? 

TOBB tarafından açıklanan rakamlara göre, Haziran ayında 1938 şirket daha kapandı ve yılın ilk 6 ayında toplam 9 bin 852 şirket kapanmış oldu. Peki en çok kapanan şirketler hangi sektörden oldu? İşte ayrıntılar...

Konut sorunu büyüyor! Sektör temsilcilerinden 'Yatırımcının önünü açın' talebi! 

Konut piyasasında son senelerde yatırımcıların iştah kaybı ile üretimde ciddi düşüşler yaşandı. Sektörden 'Yatırımcının önünü açın' talebi geldi. 

Fahiş kiralara sektörden son dakika çözüm önerisi: Boş evlerden yüksek vergi alınsın! 

Bazı vatandaşların, konuta yatırım yaparak kiraya vermemesi hayalet evleri çoğalttı. Sektör temsilcileri bu evlerden yüksek vergi alınmasını önerdi. 

Reel sektörden şok uyarı: Döviz kıtlığı devam ederse fabrikalar kapısına kilit vuracak, seri iflaslar gelecek!

Seçimler öncesi döviz kurlarının ekonomik önlemlerle baskılanması, sanayici ve ihracatçıları isyan ettirdi. Dövize erişimin giderek zorlaşması reel sektör üzerinde maliyet baskısı yaratırken, sanayiciler bir an önce finansal döngünün bir an önce normalleşmesini istiyor.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Sanayi bünyesindeki 7 sektörden ihracat rekoru geldi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, sanayi bünyesindeki 7 sektör, tüm zamanların en yüksek ocak-nisan ihracatına imza attı.

Noterde yapılan ikinci el araç satış sözleşmesi zammına sektörden tepki!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ikinci el araç satışında, noterde yapılan satış sözleşmesinin yüzde 122 zamlanması sektörde tepkilere neden oldu.

Kışlık kaban alamayanları sevindirecek haber! Sektörden müjde geldi!

Fiyat sabitleyerek ekonomik krizi aşmak için destek veren zincir marketlerden sonra şimdi de giyim sektöründen sevindiren adım geldi.

Adana her sektörden yatırımcı bekliyor Haberi

Adana her sektörden yatırımcı bekliyor

Adana her yönden önemli bir kent. Güney ve Günedoğu'nun merkezi konumunda. O yüzden sağlıktan turizme, sanayiden inşaata varıncaya kadar bütün sektörlerde güçlü olmalı, önemli yatırımlar almalı" dedi. Sabah Bölge Temsilcisi Ersin Ramoğlu'nu ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi veren Seyfettin Yılmaz, "Meclis çalışmalarımızın dışında kalan zamanların tümünü hemşerilerimle geçiriyorum. Onların dert ve taleplerini elimden geldiğinde çözmeye çalışıyor, Ankara'da takipçisi oluyorum. Diğer partili milletvekillerimizle zaman zaman bir araya geliyor güçlü bir Adana lobisi oluşturmak için gayret ediyoruz" dedi. 



Sabah...