27 / 04 / 2024

adanada fabrikaya çevrilecek olan fabrikai

adanada fabrikaya çevrilecek olan fabrikai

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Adana'da restore edilerek müzeye çevrilecek asırlık fabrika binalarında incelemede bulundu. Bakan Çelik: "Burayı inşallah Türkiye'nin en büyük müzelerinden biri haline getiriyoruz"

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanın ticaret alanına çevrileceği haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte söz konusu çalışmalara ilişkin merak edilenler...

En düşük emekli ve memur maaş zammını tek tek hesaplayarak açıkladı! Zam kesin dedi, tarih verdi! 49,46'lık ZAM KAPIDA..

Emeli ve memurların maaş zamlarında geri sayım başladı. Gözler 1 Ekim'de Meclis'e çevrilecek. Emekli ve memurların merakla beklediği zammın detaylarını SGK Uzmanı Emin Yılmaz değerlendirdi.

Türkiye’nin gözbebeği Togg’un yollara çıkacağı tarih belli oldu! Fabrikaya işçi alımı yapılacak mı?

Yerli otomobil markası Togg’a dair her şey merak edilirken, Togg fabrikasının ne zaman açıklacağı ve Togg’u ne zaman yollarda göreceğimiz vatandaşlar tarafından büyük merak konusu. Tüm bu detaylar ise belli oldu. Rifat Hisarcıklıoğlu, konuya dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

KYK borcu olanlar için yeni düzenleme! Tüm gözler yarına çevrildi

KYK borcu olanlar için yeni düzenleme için adım atılmıştı. Öğrenim kredi borçlusu gençlerin gözü pazartesi günü kabine toplantısına çevrilecek. İşte tüm ayrıntılar...

Son Dakika! Ankara Şeker Fabrikası'nda yangın çıktı

Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki Ankara Şeker Fabrikası'nda nedeni henüz bilinmeyen bir yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekibi, yangına müdahale için fabrikaya sevk edildi.

Yeşilçam'ın ünlü konağı müze oluyor!

Kibar Feyzo gibi Yeşilçam'ın birçok filmine sahipliği yapan Hatay'daki tarihi konak için karar verildi. Konak restore edilerek sinema müzesine çevrilecek. 

İznik Gölü kenarındaki fabrikaya inşaatı bittikten sonra ÇED raporu verildi iddiası!

Orhangazi'de zeytinyağı fabrikasının ÇED süreci, inşaatı tamamlandıktan sonra başladı. Avukat Erol Çiçek, tesisin inşaatının ÇED yönetmeliğine, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve 1/25 000 Ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğunu belirtti. 

Bankalar gayrimenkul zengini oldu!

Ödenemeyen ticari ve bireysel krediler sebebiyle konuttan fabrikaya, dükkandan arsaya binlerce gayrimenkul bankaların eline geçti. Geçen ay 27 bankanın satışa çıkardığı toplam gayrimenkul sayısı 9 bin 376 olarak kaydedildi.

Gaziantep OSB'de açılışı yapılan 300 fabrika meclis gündeminde!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde açılışı yapılan 300 fabrikaya dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mert Öcal ticarete atıldı! İşte yeni işi!

Yakında ekranlara yeniden döneceğini söyleyen Mert Öcal, ticarete atıldı. Bir AVM çıkışı objektife takılan ünlü oyuncu, “Şu an ortağı olduğum bir fıstık ezmesinin ticareti ile ilgileniyorum. O yüzden sık sık fabrikaya Sakarya’ya gidip geliyorum” dedi.

Sarten Ambalaj 2020'de 20 fabrikaya ulaştı!

Avrupa’nın 3 büyük ambalaj şirketinden biri olan Sarten Ambalaj’ın CEO’su Zeki Sarıbekir, hedeflerinin bu yıl içerisinde 20 fabrika ulaşmak olduklarını söyledi.

Türkiye'nin Otomobili için Honda fabrikasına ilgimiz oldu!

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, TOGG'un, Honda Türkiye'nin Şekerpınar fabrikasının global kararla kapanacak olması sebebiyle bu fabrikaya ilgileri olduğunu belirtti. Karakaş, "Orada geldiğimiz noktada Honda'nın stratejik öncelikleriyle ve fabrikayı kapatma tarihleriyle bizim süreçlerimiz içerisinde bir

Fatih'teki surlar restore edilip millet bahçesine çevrilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yıkım ve tarihi değeri ortaya çıkaracak adımları attıklarını dile getirerek, surların Fatih Belediyesi tarafından restore edilip millet bahçesine çevrileceğini açıkladı... 

adanada fabrikaya çevrilecek olan fabrikai Haberi

adanada fabrikaya çevrilecek olan fabrikai

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana'da, restorasyonu süren müzeye dönüştürülecek asırlık fabrika binalarında incelemede bulundu.


Çelik, Vali Mustafa Büyük ile Seyhan ilçesinde restorasyonu devam eden binaları gezdi, yetkililerden bilgi aldı.


Bakan Çelik, gazetecilere, müze kompleksinin kurulduğu alanda daha önce fabrika binaları bulunduğunu, bu binaların orijinal halini koruduklarını söyledi.


Milli Mensucat Fabrikası'nın ne olacağı konusunda herkesin bir özlem duyduğunu aktaran Çelik, "Burayı inşallah Türkiye'nin en büyük müzelerinden biri haline getiriyoruz. Burası, tam böyle batıda gördüğümüz, özlediğimiz gibi yüksek tavanları, geniş koridorları, sergi salonları ve bahçeleri olan bir müze olacak. Benim idealimdeki müze, hafta sonu, hafta içi çocukların, gençlerin gelip gezdikleri, eğlendikleri, 24 saat yaşayan, faaliyetlerin olduğu, şehrin atar damarlarının attığı bir müze" dedi.


Genelde müze denildiğinde sadece geçmişi ifade eden, loş ışıklı binalar...