23 / 07 / 2024

Adanadaki Gaziköy Çok Programlı Anadolu Lisesi

Adanadaki Gaziköy Çok Programlı Anadolu Lisesi

Adana'da bulunan Gaziköy Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin kapatılmasının söz konusu olup olmadığı TBMM'de konu oldu. CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, konuya ilişkin önerge hazırladı..

O fay hem Tekirdağ'ı hem Edirne'yi tehdit ediyor! Uzmanlar tek tek açıkladı: 7'den büyük deprem...

Tekirdağ (Gaziköy) ile Saros Körfezi arasında uzandığı belirlenen ve en son 1912'de aktive olan Ganos Fayı, Trakya için riske neden oluyor. Deprem uzmanları bir bir görüşlerini paylaştı. İşte ayrıntılar...

Dikkat! Borsa İstanbul’dan yatırımcıyı çok yakından ilgilendiren yeni karar!

Borsa İstanbul, yatırımcıyı birebir ilgilendiren çok önemli bir karar alındığını duyurdu. Peki Borsa İstanbul tarafından alınan ve duyurulan bu kararla yeni dönemde nasıl bir uygulama olacak ve yatırımcı bundan nasıl etkilenecek? İşte detaylar…

Milyonlarca sürücüye, kötü haber! Yüzde 100 zam geliyor! 1 Haziran'dan itibaren yürürlüğe girecek!

Arabası olan milyonlarca sürücüyü çok yakından ilgilendiriyor. Büyük zam yolda! 17 Mayıs'ta yapılan yeni düzenleme ile trafik sigortalarına zam kararı alındı. Yüzde 100 artış yaşanacak! Yeni uygulama 1 Haziran itibarı ile geçerli olacak! En yüksek ödemeyi 7 bin 529 lira ile İstanbul'daki sürücüler

Süt fiyatları yüzde 21 zamlandı! İşte 20 Mart 2022 A101, ŞOK, MİGROS fiyat listesi!

Çiğ süt fiyatları yüzde 21,2 oranında arttı. 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak çiğ süt fiyatları 5,70 TL'den satışa sunulacak. Peki 20 Mart 2022 market süt fiyatları kaç TL oldu? İşte 20 Mart 2022 A101, ŞOK, MİGROS güncel fiyat listesi!

Milyonlarca kişi bilmiyor! Emeklilik, tazminat ve yıpranma payında şok!

Yüz binlerce polis memurunun yakından ilgilendiği ve merakla araştırdığı pek çok imkan bulunuyor. Peki polislere ilişkin bu tanınan imkanlar neler? Polislerin hakları neler? İşte ayrıntılar...

Faturam yüksek geldi diyenlere müjde! Birçok kişi bu yöntemi bilmiyor!

Elektrik faturalarına gelen zamların ardından tüketiciler tasarruf etmenin yollarını araştırmaya yöneldi. Pek çok yöntem yeniden gündeme gelirken, uzmanlardan faturaları düşürecek çok bilinmeyen bir bilgi paylaşıldı. Peki faturalar nasıl düşürülür? İşte ayrıntılar...

Cansu Tosun Hollanda'ya mı yerleşiyor?

Ünlü oyuncu Cansu Tosun, Hollanda’ya yerleştikleri iddiasına açıklık getirdi. Tosun, Hollanda'yı çok sevdikleri için sık sık gittiklerini fakat İstanbul'da yaşamaya devam edeceklerini söyledi.

Yıldırım Kaya: Kur artışlarından en çok inşaat sektörü etkilendi!

Bütçenin enflasyon ve kur farkı nedeniyle anlamsız hale geldiğini iddia eden CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, enflasyon ve kur artışlarından en çok inşaat sektörünün etkilendiğini söyledi.

Dünyada ev fiyatlarının en çok yükseldiği 10 şehirden 3’ü Türkiye’de!

Knight Frank Küresel Konut Fiyat Endeksi 2021 yılı ikinci çeyrek sonuçlarına göre; dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler arasında Türkiye'den 3 şehir yer aldı.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Türkiye'de kira anketi: Katılımcıların yüzde 96,5'i kiralar çok yüksek dedi!

Türkiye'de ev kiralarına ilişkin bir anket yapıldı. Ankete katılanların yüzde 96,5'i Türkiye'de ev kiralarının çok yüksek olduğunu belirtti.

Karaköy'deki 45 yıllık çok katlı otopark yıkılacak!

Beyoğlu'nun Karaköy semtindeki 45 yıl önce inşa edilen çok katlı otoparkın yıkılacağı açıklandı. Yıkımına 2022 yılında başlanması planlanan otopark Karaköy Meydanı kapsamına alınacak.

Kale Grubu 2021'de daha çok büyüyecek!

2020 yılının sanayiciler açısından çok zor geçtiğini, 2021'de de temkinli ilerleyeceklerini söyleyen Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, yeni fırsatları ve sanayideki durumu anlattı.

Adanadaki Gaziköy Çok Programlı Anadolu Lisesi Haberi

Adanadaki Gaziköy Çok Programlı Anadolu Lisesi


CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana'da bulunan Gaziköy Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin kapatılmasının söz konusu olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Özdiş sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu.


CHP'li Özdiş önergesinde "Kozan ilçemizin eski Gaziköy beldesi, yeni adıyla Gaziköy Mahallesinde bulunan Gaziköy Çok Programlı Anadolu Lisesi son yıllarda öğrenci azlığı nedeniyle kapatılma riskiyle karşı karşıyadır. 1980’li yıllarda civar belde ve köylerden gelen öğrencilerle beraber 1400’ün üzerinde öğrencisi bulunan bu başarılı lise, son yıllarda TEOG nedeniyle öğrencilerin civar mahalle, belde veya ilçelerde bulunan liselere gitmekte, şu an kısa adıyla Gaziköy Lisesinde sadece 28 öğrenci bulunmaktadır. Kasım 2016’da bölge sakinlerinin okul konusundaki girişimleri ve lisenin Gaziköy Tarım Meslek Lisesi olması önerisi sonucu Milli Eğitim Bakanlığından müfettişler gelmiş inceleme yapmış ve...