06 / 05 / 2024

Adıyaman riskli yapı başvurusu

Adıyaman riskli yapı başvurusu

Çevre ve Şehircilik adıyaman İl Müdürü Fikret Onhan yaklaşık bir yıldan beri uygulanan ‘riskli yapı’ uygulaması kapsamında 106 kişinin müracaatının alınarak işleme konulduğunu ve şuana kadar 60 bin TL kadar kira yardımının yapıldığını belirtti.

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapılıyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  Adıyaman'da, günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Adıyaman'daki 2 bin 500 prefabrik konutun yapımı tamamlandı!

Adıyaman'da 2 bin 500 prefabrik konutun yapımı tamamlandı. Adıyaman Vartana Mahallesi'ndeki 325 dönüm alana yapılan prefabrik konutlara toplamda 7 bin 500 kişi yerleşti.

Adıyaman'da inşa edilecek 64 bin 500 konuttan 28 bin 934'ünün ihalesi yapıldı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adıyaman'da yaklaşık 64 bin 500 konutun yapılacağını ve bunların 28 bin 934'ünün ihalesinin yapıldığını belirtti.

Adıyaman'da 8 bine yakın ağır hasarlı yapı yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinde en çok etkilenen iller arasında bulunan Adıyaman'da hasarlı yapıtların yıkımına başlanacak.

Adıyaman'daki deprem konutları için zemin etüdü yapılıyor!

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç yaptığı açıklamada depremzedeler için kalıcı konutların zemin etüt çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, bu ay içinde yapılacak ihalelerin ardından inşaat sürecine geçileceğini belirtti.

6 soruda TOKİ Adıyaman Sosyal Konut Projesi 2022! Adıyaman ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ Adıyaman 2022 sosyal konut projesinin detayları açıklandı. TOKİ Adıyaman projesinde kaç konut yapılacak? TOKİ Adıyaman 2022 hangi ilçelerde yapılacak?

Adıyaman'da tamamlanmayan ve yapımı planlanan kamu yatırımları TBMM'de!

Adıyaman ve ilçelerinde devam eden, tamamlanmayan ve yapımı planlanan kamu yatırımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman'a 68.4 milyon TL'lik millet bahçesi yapılacak!

Adıyaman'da 452 dönüm alana 68.4 milyon TL'lik millet bahçesi yapılacağı açıklandı. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, millet bahçesinin maliyetine tepki gösterdi ve açıklamalarda bulundu.

Adıyaman 150 Yataklı Devlet Hastanesi projesi TBMM'de!

Adıyaman'da yapılması planlanan 150 Yataklı Devlet Hastanesi projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

13 adımda riskli yapı tespiti!

Deprem bölgesi olan ülkemizde acilen yenilenmesi gereken 1.5 milyon konut bulunuyor. Peki riskli yapı nasıl tespit ediliyor? Kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerliyor? İşte tüm merak edilenler...

TOKİ Adıyaman Hükümet Konağı'nın ihalesi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi'nin hayata geçireceği Adıyaman Hükümet Konağı projesinin ihalesi yapıldı.

10 adımda riskli yapı süreci!

İstanbul’da 26 Eylül 2019'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Deprem sonrasında 5 bin 253 riskli bina ihbar edildi. Peki riskli yapı süreci nasıl ilerliyor? İşte 10 adımda riskli yapı süreci...

Adıyaman riskli yapı başvurusu Haberi

Adıyaman riskli yapı başvurusu


Çevre ve Şehircilik adıyaman İl Müdürü Fikret Onhan, Adıyaman’da şuana kadar 106 kişinin ‘riskli yapı’ müracaatında bulunduğunu söyledi. Onhan, yaklaşık bir yıldan beri uygulanan ‘riskli yapı’ uygulaması kapsamında 106 kişinin müracaatının alınarak işleme konulduğunu ve şuana kadar 60 bin TL kadar kira yardımının yapıldığını belirtti.

Fikret Onhan, kira yardımı olarak 645 bin TL’nin daha ödeneceğini belirterek, ‘riski yapı’ uygulaması hakkında şu bilgileri verdi:

“Riskli yapı tespiti talep eden vatandaşlarımız Bakanlığımız tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlara başvuruyor. Yapı denetim, müşavirlik firması oluyor. Bakanlığımız tarafından bu firmalara riskli yapı tespit yetkisi veriliyor. Bu firmalara dilekçe, tapu fotokopisi ve nüfus cüzdan fotokopisiyle beraber başvuruyorlar. Firmalarımız gidip belli bir bedel karşılığında bu riskli yapı tespitini hazırlıyor. Bizim aranet diye bir sistemimiz var. O sistem üzerinden bize geliyor,...