03 / 05 / 2024

adnan ötüken il halk kütüphanesi ödünç verme bölümü

adnan ötüken il halk kütüphanesi ödünç verme bölümü

Bakanlar Kurulu tarafından verilen kararla, Ankara'nın Saraçoğlu Mahallesi'nde bulunan tarihi Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi'nin tahsisi Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınarak, Maliye Bakanlığı'na verildi.

Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinin konum dataları tamamlandı...

Dünya Gaztesi'nden Ferit Barış Parlak'ın yazısına göre; Coğrafi Bilgi Sistemleri ve akıllı kentler sektöründe faaliyet yapan Başarsoft tarafından 16’ncısı gerçekleştirilen ‘Teknoloji Günü’nde açıklamalar yapan Yönetim Kurulu Başkanı Alim Küçükpehlivan, Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinin konum datalar

Sultangazi, Şile, Şişli, Esenyurt! İBB onayladı! En yüksek bütçeli ilçe resmen belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu belediyelerinin 2024 yılı mali bütçelerini kabul etti.

Ekmek ya da süt değil ama yine de vatandaşın cebini yakacak. Yüzde 60 oranında zam geldi. Paranın hepsini bitirececek

Vatandaşlar gıdadaki enflasyondan yakınırken bir de diğer alanlardaki ihtiyaçlara gelen zamlar var. Ekmek ya da süt değil ancak vatandaşın almak zorunda olduğu ürün grubuna da yüzde 60 zam gelecek.

Kamu-Sen'den son dakika çağrısı: Afet tazminatı tüm ilçelerde geçerli olsun, deprem konutları bitene kadar verilsin! 

Türkiye Kamu-Sen, deprem bölgesindeki kamu personeline sağlanan ‘afet tazminatı’nın olağanüstü hal ilan edilen 11 kentteki bütün ilçelerde görevli kamu çalışanları için geçerli olmak üzere genişletilmesine ve ödemenin deprem konutları tamamlanıncaya kadar yapılmasına ilişkin dilekçe hazırladı. 

Dikkat! Hacizli mallar tüm Türkiye’de satışa çıkıyor!

Hacizli mallar, elektronik ortamda düzenlenen ihaleyle Türkiye genelindeki tüm il ve ilçelerde satışa çıkıyor. Peki bu malların satışı hangi yolla yapılacak, ihaleye kimler nasıl katılabilecek?

Erzurum Palandöken TOKİ'de 85 bin 120 TL peşinatla 3+1!   

TOKİ Erzurum Palandöken 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Erzurum Palandöken ilçesinde kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Erzurum Palandöken ilçesinde inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Erzurum Palandöken sosyal konut projesi... 

Erzurum'da 33 milyon TL'ye satılık arsa!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı Erzurum Enerji Üretim Dağıtım Doğalgaz Petrol Metal Taş.San.Tic.A.Ş., Palandöken ilçesine bağlı Şehit İsmail Aksu Mahallesi'nde yer alan arsayı 33 milyon TL muhammen bedel ile satışa çıkardı.

Erzurum Palandöken'de 23.3 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

Erzurum Palandöken Belediye Başkanlığı, Erzurum ili, Palandöken ilçesinde yer alan 4 arsayı toplam 23 milyon 343 bin 705 TL muhammen bedelle satıyor.

Malatya Pütürge'deki deprem konutlarının bir kısmı teslim edildi!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Pütürge ilçesindeki konut yatırımları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Baruş'un o açıklamaları...

Palandöken için acele kamulaştırma kararı!

Erzurum ili Palandöken ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları hızla artıyor?

İstanbul'da ev fiyatlarındaki artış hız kesmiyor. Ancak bir ilçe bulunuyor ki tüm ilçelerin önüne geçti. Büyük, yeni ve hesaplı ev isteyenler o ilçeye yönelince; kiralık ve satılık ev fiyatları katlandı.

TOKİ Palandöken 50 konut ve 49 dükkan ihalesi bugün!

Dar gelirli aileler için konut üretim çalışmalarını sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Erzurum ilinin Palandöken ilçesinde 50 yeni konut ve 49 yeni dükkan inşa edecek.

Erzurum Palandöken'de 45 milyon TL'ye satılık akaryakıt istasyonu ve arsası!

Erzurum Enerji Üretim Dağıtım Doğalgaz Petrol Metal Taş. San.Tic.A.Ş., Erzurum ili, Palandöken ilçesi, Şehit İsmail Aksu Mahallesi, 1421 ada 6 parselde yer alan akaryakıt istasyonu ve arsasını 45 milyon TL'ye satıyor...

adnan ötüken il halk kütüphanesi ödünç verme bölümü Haberi

adnan ötüken il halk kütüphanesi ödünç verme bölümü

Bakanlar Kurulu tarafından verilen kararla, Ankara'nın Saraçoğlu Mahallesi'nde bulunan tarihi Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi'nin tahsisi Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınarak, Maliye Bakanlığı'na verildi. 5 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararla, Cumhuriyet'in ilk toplu konut alanı olan Saraçoğlu Mahallesi'ndeki taşınmazların 'ekonomiye kazandırılması' için Maliye, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ve TOKİ'yi yetkili kıldı.Resmi Gazete'de tahsisi kaldırılan 16 yapıya yer verildi.Mahalledeki lojmanlar, ilçe milli eğitim müdürlüğü, hükümet konağı gibi yapıların yanı sıra Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi de bu binalar arasında yer aldı. 


SADECE KİTAP ÖDÜNÇ VERME KISMI AÇIK

Türkiye'nin en büyük İl Halk Kütüphanesi olarak bilinen yapının Maliye Bakarüığı'na devredilmesi kütüphaneciler arasında endişe yarattı. Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkam Ali Fuat Kartal, "Söz konusu olan günde binlerce kişinin girip çıktığı ve öğrencilerin...