26 / 07 / 2024

AFAD Iraka konteyner gönderdi

AFAD Iraka konteyner gönderdi

AFAD Habur Sınır Kapısı İnsani Yardım Merkez Koordinatörü Abdulhamit Gündüz, yaptığı açıklamada, Irak'a, iç karışıklığın başladığı günden bu yana AFAD’ın insani yardım malzemesi gönderdiğini hatırlattı...

Malatya'da bulunan konteyner kentte "Hayat İyi Yaşam Merkezi" açıldı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da, Hayat Holding ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile, AFAD koordinasyonu ve Malatya Valiliği desteği kapsamında konteyner kentte kurduğu Hayat İyi Yaşam Merkezi açıldığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Silivri'ye büyük yığınak: AFAD olası İstanbul depremi için kolları sıvadı!

AFAD olası İstanbul depremi için harekete geçti. Afet durumunda kullanmak için Silivri'de hayata geçirilen merkeze konteyner depolanmaya başlandı. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta 57 futbol sahası büyüklüğündeki konteyner kentte sona yaklaşıldı!

AFAD İl Müdürü Tayfun Temur, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki 57 futbol sahası büyüklüğündeki konteyner kentte sona yaklaşıldığını söyledi.

AFAD: Deprem bölgesine 140 bin 838 konteyner kuruldu!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan vatandaşlar konteyner kentlerde misafir ediliyor. Bu kapsamda AFAD 140 bin 838 konteyner kuruldu bilgisini verdi.

Adıyaman'da 1342 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından toplamda 1.342 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor.

Kahramanmaraş'a 57 futbol sahası büyüklüğünde dev konteyner kent kurulacak!

AFAD tarafından Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen afetzedeler için 57 futbol sahası büyüklüğünde konteyner kent kurulacak.

Baykar'dan AFAD'la koordineli konut seferberliği! Depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent yapılıyor!

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent hayata geçiriyor. Selçuk Bayraktar, "AFAD'la koordine olarak konut seferberliği başlattık" dedi. İşte ayrıntılar...

Sinop'ta evlerini kaybeden vatandaşlar için konteyner evler yerleştirildi!

Sinop'ta sel felaketi sebebiyle evlerini kaybeden vatandaşlara kira yardımı yapılacağını dile getiren AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, köylerinde kalmak isteyenlere de konteyner tahsis edileceğini dile getirdi.

AFAD, Hırvatistan’a 100 yaşam evi konteyner gönderdi!

AFAD, Hırvatistan’da 29 Aralık’ta meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremle sarsılan afetzedeler için 100 yaşam evi konteyner gönderdi.

Erzincan'dan İzmir'e 150 konteyner!

Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD), İzmir'de meydana gelen depremde evleri hasar gören vatandaşlar için 150 konteyner göndereceği bildirildi.

Bayraklı'ya ilk konteyner cuma günü konulacak!

Bakan Murat Kurum, konteyner yapım sürecini AFAD'ın yürüttüğünü, Bayraklı'da 1000 konteynerlik alanda faaliyetlerin sürdüğünü, cuma günü itibarıyla ilk konteynerin konulacağın

Elazığ'daki depremzedeler konteyner evlere yerleşiyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, İlk konteynerden müteşekkil geçici konaklama, barınma merkezimizin birinci etap olarak yaklaşık 500'ü hazır açıklamasının ardından bugün depremzedeler konteyner kentlere yerleşmeye başladı...

AFAD'dan Van uyarısı: Evlere girmeyin!

İran'da yaşanan 5.9'luk deprem Van'da can aldı. Köylerde büyük hasara yol açan depremle ilgili uyarılar yapan AFAD, "Vatandaşlarımızın, Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır" ifadelerini kullandı.

AFAD Iraka konteyner gönderdi Haberi

AFAD Iraka konteyner gönderdi



Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Irak'ta yaşanan olaylar nedeniyle mağdur olanların barınmalarının sağlanması için konteyner yardımında bulundu.


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Irak'ta yaşanan olaylar nedeniyle mağdur olanların barınmalarının sağlanması için konteyner yardımında bulundu.


AFAD Habur Sınır Kapısı İnsani Yardım Merkez Koordinatörü Abdulhamit Gündüz, yaptığı açıklamada, Irak'a, iç karışıklığın başladığı günden bu yana AFAD’ın insani yardım malzemesi gönderdiğini hatırlattı.


Kış mevsiminin yaklaşmasıyla hazırlık çalışmalarına başladıklarını belirten Gündüz, bu kapsamda Irak'a konteyner gönderildiğini söyledi.


Yardımların Zaho ve Dohuk'taki AFAD merkezleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını kaydeden Gündüz, "Irak'a gıda malzemelerinin yanı sıra temizlik seti, ilaç, tıbbi malzeme, yatak ve battaniye de gönderilmeye devam ediyoruz" şeklinde...