17 / 05 / 2024

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi depreme dayanıksız mı

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi depreme dayanıksız mı

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak olması, okullardaki deprem güçlendirmesini de gündeme getirdi. Lisenin güçlendirme yerine yıkılmasının doğru olacağı savunuluyor.

Bakanlık açıkladı! Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine verilecek destek miktarları yükseltildi!

Organize sanayi bölgeleri (OSB) içinde ve dışında açılan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinin öğrencileri için verilecek olan 2023-2024 senesi eğitim ve öğretim destek miktarlarında yükseliş yapıldığı duyuruldu.

3 ilde 1.700 TL'den başlayan fiyatlarla kiralık araziler!

Afyonkarahisar, Erzurum ve Hatay'da yer alan 3 adet arazi için kiralama ihalesi düzenleniyor. Arazilerin aylık kira bedelleri 1.700 TL'den başlıyor.

10 müteahhitten dokuzunun vasıfsız olduğu ortaya çıktı!

“Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması” yönetmeliği kapsamında derecelendirilen müteahhitlerin sadece yüzde birlik bölümünün üst grupta yer aldığı ortaya çıktı. Sektördeki mesleki ve teknik yetersizlik de oldukça tepki çekti. İşte detaylar....

Belediye 3 iş yeri ve 1 arsa satacak! Kaçırmayın!

Afyonkarahisar İli Bolvadin Belediye Başkanlığı, Afyonkarahisar Şazi ve Gölbaşı'nda yer alan 3 adet iş yeri ve 1 adet arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 7 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Bu projeyle ekmekler sadece 4 TL! Halk ekmekten bile ucuza olan o ekmekler yakında satışta...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Her İlde Bir Ekmek Fırını Projesi' çerçevesinde Bursa'da bulunan Hacı Sevim Yıldız-4 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ekmek fırını faaliyete geçti. Bu fırında öğrenciler tarafından hazırlanan ekmekler, Bursa'da belirlenen 9 farklı noktada 4 TL fiyatla  sunulacak...

Varlık barışında son günler! Başvuru süresi Cuma günü bitiyor!

Mükellefler tarafından verilmesi zorunlu olan kira dahil yıllık gelir beyan etme süresi ve Varlık Barışı uygulamasından yararlanmak için son tarih 31 Mart Cuma günü. Ticari, mesleki ve zirai faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, beyannamelerini elektronik ort

Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşaatında son durum ne? 

İzmir Aliağa'da inşaatı devam eden  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin inşaatı aralıksız devam ediyor. Hastane inşaatının kaba inşaatı sürüyor. 

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüm krizi!

Afyonkarahisar Belediyesi ve TOKİ tarafından hayata geçirilecek Mısri Mahallesi-İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi için Danıştay'dan yürütmeyi durdurma kararı geldi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek duruma tepki gösterdi.

Afyonkarahisar'da 13.3 milyon TL'ye satılık arsa!

Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Afyonkarahisar'da yer alan arsayı 13 milyon 290 bin TL bedelle satışa çıkardı.

İzmir'de Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşa ediliyor!

İzmir Aliağa'da inşaatı devam eden  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Hastanenin inşaatı yüzde 30 oranda tamamlandı. 

İstanbul Havalimanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılışa hazırlanıyor!

İstanbul Havalimanı'nda açılacak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenciler uçak bakımı, ulaştırma hizmetleriyle, yiyecek ve içecek hizmetleri alanlarında eğitim alacak.

Aselsan, Konya'da 4 katlı okul inşa edecek!

Konya’da Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin inşa edilmesi için protokol imzalandı. Okulun 2022 yılında eğitime kazandırılması planlanıyor.

Aliağa Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde inşaat hızlandı!

İzmir Aliağa'da inşaatına devam edilen mesleki ve çevresel hastalıklar hastanesi için çalışmalar hızla tamamlanıyor. Aliağa Meslek Hastalıkları Hastanesi'nin modern bir yapı olması planlanıyor. 

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi depreme dayanıksız mı Haberi

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi depreme dayanıksız mı

Bir taraftan binaların depreme karşı güçlendirmelerinin sağlıksız olduğu savunuluyor, bir taraftan da İl Özel İdaresi tarafından okulların güçlendirileceği belirtiliyor Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılacağı neredeyse kesinleşti. Depreme dayanıksız binaların güçlendirilmesinin sağlıklı sonuçlar vermediği, bu nedenle "Sanat Okulu" olarak bilinen Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin de güçlendirme yerine yıkılmasının doğru olacağı savunuluyor. 


ÖZEL İDARE 4 OKULU GÜÇLENDİRİYOR 

Ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre İl Özel İdaresi, Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından deprem tahkiki yapılan 16 okuldan 4'ünün güçlendirilmesi için çalışmalara başladı. 2016 yılında 114 okulun deprem tahkiki ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek. Bu binaların kaçının depreme karşı güçlendirileceği, incelemeden sonra belli olacak.


Afyon Kocatepe...