03 / 05 / 2024

Afyonkarahisar mısri cami kentsel dönüşüm

Afyonkarahisar mısri cami kentsel dönüşüm

Afyonkarahisar'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli bölge ilan edilen iki bölgede kentsel dönüşüm uygulanacak. Mısri Cami ve İmaret Cami çevresi olarak adlandırılan iki bölgede 2198 bina kentsel dönüşüm dolayısıyla yıkılacak.

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüm krizi!

Afyonkarahisar Belediyesi ve TOKİ tarafından hayata geçirilecek Mısri Mahallesi-İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi için Danıştay'dan yürütmeyi durdurma kararı geldi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek duruma tepki gösterdi.

Afyonkarahisar Zafer Müzesi'nin restorasyonu mecliste!

Afyonkarahisar'da bulunan Zafer Müzesi'nin restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelik, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taksim Cami için geri sayım başladı!

Taksim'de yapımı devam eden Taksim Cami'de genel işçiliğin yüzde 99'luk kısmı tamamlanırken caminin içinin boyandığı belirtildi. 

Afyonkarahisar kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüm uygulanacak mahallenin sakinleriyle buluştu

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüme tepki!

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, kentte Mısri Mahallesi-İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, vatandaşların verilen metrekare fiyatlarına tepki gösterdiğini dile getirdi. CHP’li Görgöz, “Biz halkımızın malını, mülkünü kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz” dedi.

Afyonkarahisar’da devlet müzesi satılıyor! 45 milyon TL değer biçildi!

Afyonkarahisar’daki müze ‘sahibinden' de satışa çıkarıldı. Arsaya, 45 milyon TL fiyat biçildi. Önemli eserlerin bulunduğu müze satış gerçekleşirse tahliye edilecek. 

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

Büyük saygısızlık! Niyazi Mısri’nin türbesi yıkıldı!

Limni adasının merkezinde bulunan Niyazi Mısri’nin türbesi yıktırılıp üzerine apartman yapılmış. Haziredeki mezar taşları da inşaatlarda kullanılmış. 

750 yıllık gök bilim medresesinin restorasyonu 3 senede tamamlanacak!

Anadolu Selçuklu döneminde gök bilim medresesi olarak kullanılan ve günümüzde cami olarak hizmet veren 750 senelik  Kırşehir Cacabey Camisi restore ediliyor...

Ayasofya cami olmalı mı?

Ayasofya'nın cami olarak tekrar ibadete açılması, gündemde konuşulmaya devam ediyor. Peki Ayasofya cami olmalı mı? 

Saadet Partisi'nden 'Kariye Müzesi cami olarak ibadete açılsın' açıklaması!

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı üyesi bir grup, Kariye Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için çağrı yaptı. Fatih İlçe Başkanı Serenli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulundan milletin gönlünü ferahlatacak bir adım beklediklerini söyledi...

TOKİ Afyonkarahisar Dinar alt gelir başvuruları 20 Kasım'da başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Afyonkarahisar Dinar alt gelir grubu projesinde başvuru dönemi 20 Kasım'da başlıyor.

Cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan mühendis 20 saattir aranıyor!

Gaziantep Akkent'te cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın bulunması için arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Afyonkarahisar mısri cami kentsel dönüşüm Haberi

Afyonkarahisar mısri cami kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüm çalışmaları ile birlikte dönüşüm yapılacak alanlarda fiyatlar katlandı Afyonkarahisar kent merkezinde iki bölge Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edildi. Mısri cami ve İmaret Cami çevresi olarak adlandırılan bölgelerde kentsel dönüşüm kapsamında yapılaşma yeniden sağlanacak. 


Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Mısri Cami bölgesinde kentsel dönüşüm yapılacak alan miktarı 17 hektar, İmaret Camisi bölgesinde ise 25 hektarlık alanda çalışma yapılacak. Toplam 42 hektarlık bir alanda uygulanacak kentsel dönüşüm çalışmalarından toplamda 2198 binanın yıkılması ve bunların yerine daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenecek kriterlerde yeni binalar yapılması öngörülüyor. 

Yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığı ve binaların yüzde 99'unun 12 yıl ve üstü yaşında olduğu bölgelerde kentsel dönüşüm için Afyonkarahisar Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı....