28 / 04 / 2024

ağaç etrafına yapılan cam ev

ağaç etrafına yapılan cam ev

Ağaç tomruklarından ya da bunları keserek elde edilen keresteler kullanılarak yapılan ağaç evlerden görmüşsünüzdür. Fakat bu proje ağaç ev mantığını tamamen değiştiriyor. Peki siz oturma odanızdan bir ağacın geçmesine ne derdiniz?

Hakimler ve savcılar lojman kiralarına yapılan zamma karşı dava açtı

Ev sahibi–kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmezken bir dava haberi de hakim ve savcılardan geldi. Hâkimler ve Savcılar Derneği, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın Hâkim ve Savcı lojman kiralarına yüzde 300’e varan  zam yapması karşısında dava açtı.

Ankara'da yapılan simit zammı iptal edildi

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş Ankara'da simit fiyatına yapılan zamların iptal edildiğini söyleyerek "Bugün itibarı ile zammın iptali kararını aldık. Ankara simidinin satışı 10 liradan devam edecek" diye açıkladı.

Son Dakika! Erdoğan açıkladı, emekli maaşlarına yüzde 5 zam yapıldı, en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında emekli maaşlarına yapılan zam oranlarını açıkladı. İşte yapılan zam oranı ve haberin ayrıntıları...

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

Yurttaş konut derdine düşmüşken, Millet Ormanı Projesi görenleri şaşkına çevirdi!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 ay geçti. Depremzedeler konutlarına yerleşecekleri günü beklerken, Kahramanmaraş' a yapılan Millet Bahçesi görenleri şaşkına çevirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı: Depremzedelere 30 milyar TL ödeme yapıldı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedelere, hane desteği, taşınma ve kira yardımı ile vefat edenlerin yakınlarına yapılan ödeme tutarını açıkladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklaması...

Akbank'tan son dakika açıklaması geldi... İşte Akbank tarafından yapılan açıklama

Akbank tarafından nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlar hakkında açıklama yapıldı. İşte Akbank tarafından nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlarla ilgili yapılan açıklama...

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

Aile Bakanlığı 2023 ödemelerini bir bir açıkladı! Yatırılan bu paraları duyanın ağzı kulaklarına vardı! Sakın kaçırmayın

Aile Bakanlığı 2023 ödemelerini bir bir açıkladı... Yatırılan bu paraları duyanın ağzı kulaklarına vardı... Sakın kaçırmayın...

Aile Bakanlığı az önce tek tek açıkladı! Yatırılan bu paraları duyanın ağzı adeta kulaklarına vardı! Hemen bakın!

Aile Bakanlığı az önce tek tek açıkladı... Yatırılan bu paraları duyanın ağzı adeta kulaklarına vardı... Hemen bakın...

Memurları küplere bindiren açıklama! Yapılan zamlar yarıya indi! Haberi okuyan memurlar çılgına döndü!

Memur ve emeklilere yapılan zamların açıklanmasının ardından açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Memurları öfkelendiren ilgilendiren yeni bir açıklama daha yapıldı.

Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı dudak uçuklattı! Tepkiler çığ gibi büyüyor!

2023 yılı itibari ile zammın kaymağını milletvekilleri yiyecek. Milletvekili maaşları 73 bin 379 lira olurken emekli vekillerin maaşı 51 bin 970 lira civarında hesaplandı. Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı sosyal medyada gündem oldu. İşte haberin detayları.

ağaç etrafına yapılan cam ev Haberi

ağaç etrafına yapılan cam ev

Ağaç tomruklarından ya da bunları keserek elde edilen keresteler kullanılarak yapılan ağaç evlerden görmüşsünüzdür. Fakat bu proje ağaç ev mantığını tamamen değiştiriyor. A.Masow tarafından dizayn edilen cam evin, Kazakistan'ın Almaty dağlarında büyük bir ağacın etrafında inşa edilmesi planlanıyor. Peki siz oturma odanızdan bir ağacın geçmesine ne derdiniz?



Özellikle ormanın bol olduğu insanı nemden koruyan, uzun süre bakım gerektirmeyen, psikolojik olarak rahatlamasını sağlayan, doğal sağlıklı bir ortamda bulunan evlere farklı bir bakış gelebilir. Dizayn edilen saydam evde spiral merpenler, mutfak ve bir de banyo bulunuyor. Bazı çevreler, böyle bir mimari tasarım ne kadar güzel bir manzaraya sahip olsa da yaygınlaşması ağaçları hapsetmek anlamına geleceğini savunuyor.