02 / 05 / 2024

ağaçlıyoldaki arazilerin sözleşmeleri

ağaçlıyoldaki arazilerin sözleşmeleri

Haber Ekspres'in haberine göre; Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararına karşın Özelleştirme İdaresi, Ağaçlıyol'daki arazileri alan şirketlerle sözleşme imzalanacağını duyurdu. İzmirliler ise verilen bu karara tepki gösterdi.

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımına başladı!

Geçtiğimiz sene en çok personel alımı yapan resmi kurumların başında Sağlık Bakanlığı geliyor. Yapılan açıklama kapsamında, Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Sözleşmeli personel alımında başvuru şartları neler ve haberin detayları...

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl yapılır?

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi aynı zamanda kat karşılığı anlaşması olarak da bilinir. Boş bir arsanız veya mevcut bir binanın tamamen yeniden inşa edilmesi gereken bir durumda bir inşaat firması ile görüşerek kat karşılığı inşaat sözleşmesi düzenlemeniz gerekebilir.

Kamu işçilerinin maaş zammı ne kadar olacak? 2023 kamuda 700 bin işçiye maaş zammında son dakika! Sözleşme ne zaman?

700 bini aşkın işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. Peki kamu işçilerinin maaş zammı ne kadar olacak?

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022 bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kira sözleşmesinin feshi nasıl olur? Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesini feshetme yöntemleri nelerdir? İşte haberin detayları!

Kira sözleşmesi nasıl olmalı? Kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken 7 kural!

Bir taşınmazın kiralanması sırasında mülk sahibi ile kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira sözleşmesi deniyor. Kira sözleşmelerinin kapsamı Borçlar Kanunu'nda yer alıyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl olmalı? Kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayan taraflar bazı nedenlerden dolayı sözleşmeyi feshetmek isteyebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

Kiracıların sözleşme imzalarken ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında damga vergisi yer alıyor. 2022 yılında kira sözleşmeleri için ne kadar damga vergisi ödeneceği araştırılıyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi 2021!

Arsa sahibi ve müteahhit arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanıyor. Peki Kat karşılığı inşaat sözleşmesi örneği nasıl hazırlanıyor? işte Kat karşılığı inşaat sözleşmesi 2021...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ile müteahhit arasında imzalanıyor. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

KİPTAŞ Gürpınar projesinde hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalıyor!

KİPTAŞ, Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi'ndeki dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Proje alanında riskli yapıların yıkımı sürüyor. Aynı zamanda hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalamaya başladı.

ağaçlıyoldaki arazilerin sözleşmeleri Haberi

ağaçlıyoldaki arazilerin sözleşmeleri

Özelleştirme İdaresi'nin Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait iki farklı araziyi AKP'ye yakın isimlere satan yargı kararına karşın Kaleyi alan firmalarla sözleşme imzalanacağı açıklandı. İzmirliler, yargı kararlannın sonuçlarını beklemeden rant uygulamalarına imza atan idareye tepki göstererek, "Yargıdan mal mı kaçırıyorsunuz?" diye sordu. 

Bornova Agaçlıyol üzerinde toplam 96 bin metrekarelik Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'ne ait iki farklı arazi ihalelerle satılmıştı. Bornova Belediyesi'nin, ihaleyle satılan alanların imar planlannda yeşil alan olduğu gerekçesiyle açtığı davanın ardından Danıştay, yürütmeyi durdurma kararı vermişti. 

Topyekün mücadele "Diren Agaçlıyol" sloganıyla mücadele eden İzmirliler ise önceki gün, Özelleştirme İdaresi'nin yargı kararını beklemeden devir girişimlerine başladığı gerekçesiyle eylem yaptı. Yeşil İzmir Dayanışması adına konuşan Prof. Dr. Kayhan Kantarlı, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 2014'te Resmi Gazete'de yayımladığı kararla, arazilerin satışını, davaları beklemeden yapmaya yönelik...