02 / 05 / 2024

Agency Gayrimenkul kurucu ortaklarından Gül Gül

Agency Gayrimenkul kurucu ortaklarından Gül Gül

Gayrimenkul sektörü için 2017 yılı hareketli başladı, 240 ay vade ve faiz indirimi çalışmaları için düğmeye basıldı. Agency Gayrimenkul kurucu ortaklarından Gül Gül, “Dar ve orta gelirli de artık hayalindeki eve sahip olabilecek” dedi.

Konut fiyatlarında son durum!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut sektörüyle ilgili bazı soruların cevap bulmadığını belirterek konut fiyatlarında son durumu değerlendirdi. 

Son Uyarı! Kira gelir beyannamenizi vermeyi unutmayın!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan kira geliri elde eden vatandaşlara verginin son tarihinin 1 Nisan olduğunu hatırlatarak ''Kira gelir beyannamenizi vermeyi unutmayın'' diyerek uyardı. 

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Seçimlerden sonra gayrimenkul alabilecek miyiz?

Konut sahibi olmanın zor olduğu şu günlerde milyonlarca kişi ev sahibi olabilmenin hayallerini kuruyor. Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan gayrimenkul sektöründeki son gelişmeleri değerlendirdi. 

Konut kiraları artacak mı?

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kira gelirlerinin doğru beyanı için kapsamlı bir çalışma başlatıldığını ve bu kapsamda 4.5 milyon konutun analiz edildiğini hatırlatarak, Bakan Şimşek için ''aba altından sopa gösterdi.' dedi.

Kiracının tahliyesi için dava ve ihtar süreleri!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, ev sahibi yani kiraya veren ve kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi kapsamında iki tarafın da hak ve yükümlülükleri olduğunu açıkladı.

2024’te DASK’ ta yapılan değişiklikler neler?

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, 2024 başından itibaren DASK kapsamında zorunlu deprem sigortasında bir takım değişikler olduğunu belirtti. Peki 2024’te DASK’ ta ne gibi değişiklikler yapıldı? İşte ayrıntılar...

Tapu masraflarına 2024 zammı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, yılda tapu ve konut vergi masraflarının artacağını yazdı. İşte Hızalan'ın o yazısı...

Kibar Holding'ten 3 yeni gayrimenkul şirketi! Tam 101.7 milyon TL sermaye ile kuruldu!

Kibar Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kibar, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ve yönetim kurulu üyeleri Ahmet Kibar, Aysun Kibar ve Haluk Kayabaşı ortaklığında 3 yeni gayrimenkul şirketi kuruldu. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladığını belirterek, paraya erişim zorluğu yaşayan ve ellerindeki gayrimenkulü satamayan vatandaşların konut, arsa, tarla, araba, hatta iş yerlerini değiş tokuş ettiğini söyledi.

Konut sektörü durma noktasında!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut sektörünü kaleme aldı. Samet Hızalan yazısında konut sektörünün durma noktasına geldiğini belirtti. İşte Samet Hızalan'ın o yazısı...

Mozaik Agency Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Mozaik Agency Gayrimenkul Limited Şirketi Esenler'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Bayraktar tarafından kuruldu.

Gayrimenkulü yatırım aracı olmaktan çıkarmanın yolu yüksek vergilendirme!

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, gayrimenkulün bir yatırım aracı haline döndüğünü, bunu önlemenin yollarından birinin ise yüksel vergilendirmeden geçtiğini belirtti. İşte Öğüt'ün konuya ilişkin açıklaması...

Agency Gayrimenkul kurucu ortaklarından Gül Gül Haberi

Agency Gayrimenkul kurucu ortaklarından Gül Gül

Gayrimenkul sektöründe hareketli günler yaşanıyor. Sektörün önde gelen müteahhitleri Emlak Konut GYO önderliğinde harekete geçti ve 240 ay vade için çalışmalara başladı. Ayrıca düşük faizli kredi konusunda da düğmeye basıldı. Bu konuda Agency Gayrimenkul’ün kurucu ortaklarından Gül Gül bir değerlendirme yaptı. 


Gayrimenkul sektörünün, Türkiye ekonomisinde kilit rol oynadığına dikkat çeken Gül Gül, “Emlak Konut GYO önderliğinde başlatılan çalışmayı destekliyoruz. Gerçekten bu hamle hem sektörün hareketlenmesini hem de dar ve orta gelirli insanların da hayalini kurduğu gayrimenkule ulaşmasını sağlayacaktır” dedi. Yapılan çalışmada sadece 240 aya çıkarılmasıyla sınırlı olmadığının altını çizen Gül Gül, “Bilindiği gibi faiz oranlarında da ciddi düşüşler konuşuluyor. Böylece ekonomide hareketlilik de yaşanacaktır. Bu çalışmanın vatandaşlarımız için altın fırsat olduğunu söyleyebilirim” ifadesini kullandı.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin kentsel...