07 / 05 / 2024

Ağustosta konut satışları

Ağustosta konut satışları

Konut piyasasında işler normale dönmeye başladı. Ağustosta konut satışları temmuz ayına göre yüzde 41 arttı. Beş ayın en yüksek satışı gerçekleşti

Konut satışları açıklandı, rakamlar gün güzüne çıktı! Bu konutları kim, nasıl alıyor? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına yönelik konut satışlarını açıkladı. Verilere göre; 105 bin 394 konut satışı yapıldı. Peki bu konutları kim, nasıl alıyor?

Konut satışlarında büyük düşüş! Paralar gayrimenkule değil faize gitti! 

Yaptığı açıklamada konut satışlarının son üç aydır düşük seviyelerde seyrettiğini dile getiren İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Paralar emlaka değil faize gitti" dedi.

Dünyaca ünlü analistler açıkladı: Konut satışları yaz aylarında tavan yapıyor!

Evercore ISI analistleri, konut inşaat şirketleri için hazırladığı ankette sektörün yaz aylarının sonlarında ve sonbahar mevsiminde bir düşüş yaşandığını açıklayarak yaz aylarında satışların rekor kırdığını belirtti.

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Aycan Fenercioğlu konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı! Birincisi yüksek faiz...

Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat sektörü ve kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yaparak konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı. 

Konut satışlarının 8 yıllık bilançosu! İlk 10 ayda 1 milyon aşılamadı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Türkiye'de son 8 yılda konut satışları ilk kez ilk 10 ayda 1 milyon aşılamadı. 

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine çıktı. Böylece de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

Konut satışları yine azaldı! Ağustos ayında 122 bin 91 konut satıldı!    

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 azalarak 122 bin 91 oldu.

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Konut satışları düşüyor, fiyatlar da gerileyecek mi? Uzman isim açıkladı: Ev alacaklar harekete geçmeli mi?

Türkiye’de Nisan'da konut satışlarında önemli bir gerileme kaydedildi. Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas, konutta hareketliliğin yaşanmasının beklediği tarih ile gelecek günlerdeki konut fiyatı beklentilerine ilişkin açıklama yaptı. Peki ev almak için şu an doğru zaman mı?

ABD'de 2. el konut satışları beklentileri aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Şubat ayında aylık bazda yüzde 14,5 arttı ve beklentilerin üzerine çıktı.

Deprem sonrası konut satışları yüzde 18 düştü!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada  konut satışlarının deprem sonrasında yüzde 18 düştüğünü ve bu durumun şaşırtıcı olmadığını söyledi.

7 maddede konut satışlarında yaşanan düşüşün nedenleri! Uzmanlar açıkladı!

TÜİK tarafından, Eylül 2022 konut satışları istatistikleri de bugün açıklandı. Açıklanan verilere göre Eylül ayında son bir senenin en sert düşüşü kaydedildi. Peki konut satışları neden düşüyor? Uzmanlar 7 maddede açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ağustosta konut satışları Haberi

Ağustosta konut satışları

15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sokakta püskürtülen darbe girişimine, jeopolitik etkilere ve küresel ekonomik sıkıntılara rağmen tüketicinin ev alma iştahı kesilmedi. Ağustosta Türkiye genelinde 114 bin 751 konutla son 5 ayın en yüksek konut satış rakamına ulaşıldı. Geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 41, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2 arttı. Her zaman olduğu gibi 17 bin 503 konutla satışta ilk sırayı İstanbul aldı. Ankara 12 bin 300 konutla ikinci sıraya otururken, İzmir 6 bin 419 konutla üçüncü sıraya yerleşti.


İKİNCİ EL SATIŞ DA ARTTI

İkinci el konut satışları da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.9 artış göstererek 60 bin 967 olarak gerçekleşti. İstanbul 9 bin 329 konut satışı ve yüzde 15.3 pay ile...