10 / 05 / 2024

ahmet aras iskan iptali

ahmet aras iskan iptali

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras hakkında 'görevi kötüye kullanma' iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuldu, Aras yakın akrabalarına menfaat teminiyle suçlanıyor.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan yeni açıklama: Çanakkale 6.8 ile 7.4 arasında bir depreme gebedir!

Çanakkale'de yaşanan ve İstanbul'da da hissedilen 4.9 şiddetindeki depremden sonra Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan yeni açıklama geldi. İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın o açıklaması...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Yeni kıyımlar olacak' dedi! Deprem uzmanı bölgeleri tek tek açıkladı!

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, dün 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören ve asrın felaketinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’taydı. Ercan kentte yaptığı gözlemler ile ilgili paylaşımlarının arasında kıyım olabilecek bir başka bölgeyi de açıkladı. 

Bodrum'da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

Son yıllarda kaçak yapılaşmanın hedefi haline gelen Bodrum'da 6 bin 890 kaçak yapı mühürlenirken, 18 milyon 545 bin TL para cezası uygulandı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapılaşma ile mücadelenin süreceğini belirtti. İşte detaylar...

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, daha önce mühürlenmiş kaçak yapıları yerinde inceleyerek, tarım arazisi üzerinde gerçekleştirilen imara aykırı yapılaşmaya izin veremeyeceklerini söyledi. Başkan Aras, kaçak yapıya beton veren firmaları ifşa edeceğini belirtti.

İskan nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Mülk sahipleri veya mülk sahibi olmayı düşünenler arasında en çok merak edilen konulardan biri, "iskan nedir?" sorusudur. İskan, bir binanın inşaatının tamamlandığını ve bu binanın tüm yasal düzenlemelere ve standartlara uygun olduğunu onaylayan bir kullanım izni belgesidir. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan İzmir uyarısı: 6.5 ile 7 şiddeti arasında sallanacak! İşte en riskli 14 ilçe...

Prof. Dr. Ahmet Ercan, İzmir'in deprem riski ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ercan, 6.5-7 büyüklüğündeki depremin en çok etkileyeceği ilçeleri de tek tek açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim büyüyor! Kalıcı çözümler şart!

Türkiye'de ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Konuyla ilgili Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Ayar ve Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu sorunların giderilmesi için kalıcı çözümlerin gerektiğini belirtti. 

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Belediyesi'nden aldığı yapı ruhsatları iptal edildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un Gökburun mevkiinde yapılması planlanan turistik tesis inşaatı için verilen 60 yapı ruhsatının iptal edildiğini açıkladı. Cengiz İnşaata verilen ruhsatın Bodrum Belediye Meclisi

İskan, yapı kullanma izni nedir? İskan nasıl alınır?

İskan nedir ve İskan nasıl alınır? soruları emlak, konut alanlarında sıkça yöneltilen sorular arasındadır. İşte iskan konusuna dair merak edilenler!

Ahmet Aras: Bodrum'da kamu arazisi satışı durdurulmalı! 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Bitez Mahallesi'ndeki 30 dönüm büyüklüğe sahip Hazine'ye ait arazinin imar planının değiştirilmesine ilişkin açıklamalar yaptı ve duruma olan tepkisini dile getirdi.

İskan harcı 2022 ne kadar oldu?

2022 yılı ile birlikte yeniden belirlenen imar harçları arasında yapı kullanma izin belgesi yani iskan harcı da yer alıyor. Peki, iskan harcı ne kadar oldu?

Aras Turizm Nakliyat İhracat Ve İthalat Limited Şirketi Cankurtaran Şubesi açıldı!

Aras Turizm Nakliyat İhracat Ve İthalat Limited Şirketi Cankurtaran Şubesi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Aras tarafından açıldı. 

Ahmet Ercan'dan son dakika İstanbul depremi açıklaması!

İstanbul'da geçtiğimiz gün özellikle Kartal, Maltepe, Pendik ve Tuzla'da sahille yakın bölgelerde yayılan koku tedirginlik yarattı. Vatandaşlar arasında kokunun kaynağının deprem olduğu söylentileri yayıldı. Jeofizik Profesörü Ahmet Ercan, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ahmet aras iskan iptali Haberi

ahmet aras iskan iptali

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras hakkında 'görevi kötüye kullanma' iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Diken'den Ali Yılmaz'ın haberine göre, Bodrum Belediye Başkanı Aras,  akrabalarına menfaat teminiyle suçlanıyor. Aras hakkındaki suç duyurusu, 5 sene önce tamamlanan ve iskânı alınan 25 villalık projenin ruhsatının iptal edilmesine dayandırılıyor.

Merkezi İstanbul'da bulunan MM Proje Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. isimli şirket Bodrum’da bir gayrimenkul projesi satın aldı. Ortakent’teki 'Adabükü Evleri’ adı verilen, ilk etabı 25 villadan oluşan proje, ‘kat karşılığı inşaat sözleşmesi’ kapsamında inşa edildi. Sitenin yapı kullanma izin belgeleri 8 Temmuz 2015 tarihinde alındı. Projede, belediyeye ilişkin süreç tamamlanırken, yüklenici MM Proje A.Ş. ve arsa sahipleri arasında anlaşmazlık çıktı.

Arsa sahipleri, yapının projeye uygun olmadığını söylerken, yüklenici firma tüm yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirdiğini iddia etti....