14 / 05 / 2024

Ahmet Pek özgeçmiş

Ahmet Pek özgeçmiş

Ahmet Pek, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzaladığı 14 kişilik Valiler Kararnamesi kapsamında merkeze alınan isimler arasında yer alıyor. Peki, Ahmet Pek kimdir?

Elinde dolar olanlar dikkat! Ünlü ekonomistten 'Dolar düşecek mi' sorusuna yanıt geldi!

Dolar kurundaki son durum yatırımcıların gündeminden düşmezken pek çok kişi de dolar kurunun nereye gideceğini araştırıyor. Peki dolar düşecek mi? Dolar yükselecek mi? 

Yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor! İmar para cezası vatandaşa iade edilir mi?

Türkiye'de yapı ruhsatı olmadan veya yapı ruhsatı olup ruhsata aykırı yapı yapılması eylemi çok fazla görülürken pek çok kişi de imar para cezasının iade edilip edilmeyeceği ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki imar para cezası vatandaşa iade edilir mi?

İş Bankası Mayıs 2024 emekli promosyon ne kadar? Emekli promosyonuna yeni zam geldi mi? Son dakika promosyon rakamları!

Pek çok emekli İş Bankası emekli promosyon rakamları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki İş Bankası emekli promosyon rakamı değişti mi? Emekli promosyonuna zam geldi mi? İşte son dakika emekli promosyon rakamları...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan tartışmalar çığ gibi büyürken, kira bedelinin 5 yıl dolmadan artırılıp artırılamayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan büyük İstanbul depremi açıklaması: İstanbul'da her an deprem olabilir mi?

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, büyük İstanbul depremi ile ilgili bir açıklamada bulundu ve "İstanbul,İzmir'de kısa sürede deprem beklemiyorum" açıklamasına değindi. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor: Asgari ücrete Temmuz 2024 zammı gelecek mi? Son tahminler paylaşıldı!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki asgari ücrete Temmuz 2024 zammı gelecek mi?

Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinden sonra pek çok bölge de rezerv alan ilan edildi. Peki Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

Kapıcı dairesi kiraya verilir mi 2024?

Apartmanın ortak alanı olan kapıcı dairelerinin kiraya verilip verilemeyeceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kapıcı dairesi kiraya verilir mi? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan asrın felaketinin yıl dönümünde çarpıcı uyarı!

Ülkemizi depreme karşı uyaran isimlerden Prof. Dr. Ahmet Ercan, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümünde dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Prof. Övgün Ahmet Ercan Türkiye tarihine damga vuran depremleri anımsatarak "Geçmiş olsun" yazdı.

Gerçek kişi, şirket ihtiyacı nedeniyle tahliye talep edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracı kavgaları sık sık gündeme gelirken, tahliye konusu da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki gerçek kişi, şirket ihtiyacı nedeniyle tahliye talep edebilir mi? İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili paylaşımı...

Parayı faize mi yatırmalı yoksa konut mu almalı? Herkesin aklındaki soruyu emlakçı böyle yanıtladı!

Pek çok kişinin aklında aynı soru var. Parayı faize mi yatırmalı yoksa konut mu almalı? Herkesin aklındaki soruyu emlakçı böyle yanıtladı...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İş yeri taşınanlar kıdem tazminatı alabilir mi? 

Milyonlarca çalışanın merak ettiği konulardan biri olan ''iş yerinin taşınması halinde kıdem tazminatı alınabilir mi?'' sorusu yanıt buldu. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, işçilerin merak ettiği soruları tek tek yanıtladı. İşte detaylar...

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy projesine başvuranlar hemen bakın! Yenişehir Evleri 1+1, 2+1, 3+1 kuraları çekildi mi?

Türk Hava Yolları-Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın inşa ettiği Yenişehir Evleri projesindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Arnavutköy Yenişehir Evleri 1+1, 2+1, 3+1 kuraları çekildi mi? 

Ahmet Pek özgeçmiş Haberi

Ahmet Pek özgeçmiş

Ahmet Pek kimdir?

Ahmet Pek, 1957 yılında Sivas’ta doğmuş olup, ilkokul ve ortaokulu Sivas’ta okumuştur. Lise öğrenimini 1973–1976 yılları arasında Polis Koleji’nde, yüksek öğrenimini ise 1976-1979 yılları arasında Polis Akademisinde tamamlamıştır. 


Polis Akademisinden mezun olduktan sonra Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde ilk görevine başlamış olup, buradaki görevine 1983 yılına kadar devam etmiştir. 1983–1985 yılları arasında İtalya’nın Napoli Başkonsolosluğunda güvenlik ataşesi olarak görevlendirilmiştir. 


Yurtdışı görevi dönüşünde 1985–1988 yılları arasında Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünde çalışmıştır.1988 -1993 yılları arasında Polis Kolejinde Şube Müdür Vekilliği görevini yürütmüştür. 1993 -1995 yılları arasında Niğde İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Asayiş Şube Müdürü olarak görev almıştır. 


1995–2001 yılları arasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde sırasıyla; Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü, Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü, Personel Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve...