02 / 05 / 2024

aidat borcu zamanaşımı

aidat borcu zamanaşımı

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında gecikme tazminatının ne olduğuna, hangi durumlarda ödenmesi gerektiğine değindi. Kat maliklerinin de sorularını cevapladı. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!

Avukat Tarık Çakmak aidat borcu nedeniyle tahliye ile ilgili olarak bir paylaşım yaparak, kiraya verenin dava açmadan önce mevcut aidat borcunu ödemesi gerektiğini belirtti.

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

Kiracı ev sahibine aidat borcu bırakırsa hakkında ne yapılır?

Kiracılar ev sahiplerine sıkıntı yaratıp aralarındaki ev sahibi kiracı ilişkisini zora sokabiliyorlar. Kiracıların ev sahiplerine aidat borcu bıraktığı durumlar yaşanabiliyor. Ev sahipleri peki böyle bir durumda ne yapabilirler.

Ev sahibi ve kiracılar karşı karşıya! Aidat zamları iki tarafı karşı karşıya getirdi...

Aidatlara asgari ücret zammı sonrasında yapılan zamlar maalesef kiracılar ile ev sahiplerini karşı karşıya getirdi. Buna göre iki taraf arasında yeni bir sıkıntı da başlamış oldu. Buna göre, kiracı zamlı aidatı ödemek zorunda mı? İşte haberin detayları...

Prim borcu olanlara müjde! SGK'dan geriye dönük indirim hakkı kazanacaklar! 

Çalışanlar, emeklilik dönemine daha güvenli bir adım atmak ve vergi avantajlarından yararlanmak kapsamında askerlik ve doğum borçlanması yolu ile prim satın alma fırsatını değerlendiriyorlar.  SGK'nın sağladığı bu imkanlar, sigortalılara emeklilikte ek bir güvence ve vergi avantajları sağlamaktadır.

Son dakika! Borcu olanlara müjdeli haber geldi; Tarih değişti, süre uzatıldı

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması için bir süre önce harekete geçilmişti. Son dakika bilgisine göre; kamuya olan borçlarını yapılandırmak isteyenler için son başvuru tarihi 3 Temmuz'a uzatıldı. İşte detaylar...

5 bin TL’ye kadar varan aidat sorununa kökten çözüm geliyor! TBMM’de kabul edildi!

Yedinci yargı paketi mecliste kabul edildi. Bundan sonra ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıklara ara bulucu bakacak. Aynı zamanda, 5 bin TL’ye kadar varan aidat sorununun çözümü de ara bulucunun önüne gelecek.

Borcu olanlara müjdeli haber geldi…  87 bin TL’ye kadar ödemeyle borçları kapatma fırsatı!

Borcu olan vatandaşları rahatlatacak haber geldi. Borçlarını kapatmak isteyenler için getirilen uygulamaya göre,  belli miktarda ödeme yapılarak ödeme kolaylığı getirilecek.

İş Bankası hesabı olanlar hemen baksın... Şubeye gitmeniz gerek

İş Bankası'nda hesabı olan vatandaşlarla ilgili önemli bir haber geldi. İş Bankası yaptığı duyurusunda 2023 yılında zamanaşımına uğrayacak olan hesapların devredileceğini ifade etti. Bu nedenle şubeye gitmek gerekebilir.

Bu bankada paranız varsa dikkat! Eğer 3 ay içerisinde bankaya gitmezseniz bakın paranız ne olacak?

Vakıfbank, mevduat hesapları için önemli bir zamanaşımı duyurusu yaptı. Bankanın açıklamasına göre, zamanaşımı listesinde yer alan müşterilerin, 101 gün içerisinde şubeye başvurmaları gerekiyor.

Elektrik ve doğalgaz borcu olanlara müjde! Bakan resmen açıkladı! Borcunuz varsa bu habere mutlaka göz atın!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda tüketicilerin ödemelerini özel sebepler yüzünden zamanında yapamayacakları durumlarda, ödemelerinin ertelenmesine olanak sağlayacak, bu ertelenen ödemelerin ise 12 aya kadar zamanaşımı olmadan ödenebileceğini açıkladı.

Prim borcu olanlar müjde o borçlar peş peşe silinecek...

ETY'lilerin prim borcuna tarihi kolaylık sağlanacak. EYT düzenlemesi teklifi Meclis'e geldi ve imzaya sunuldu. Bu yasa ile birlikte eş zamanlı yaşama geçirilecek yapılandırma paketi de SGK olan borçların yapılandırılması için büyük fırsat sunacak.

Borcu olanlara müjde! Artık borcunuz harcınız kalmayacak! Bankalar faizleri peş peşe düşürdü!

Borcu olan vatandaşlar, harıl harıl düşük faizli banka kredilerine bakıyor. İşte borcu olanlara özel kredi!

aidat borcu zamanaşımı Haberi

aidat borcu zamanaşımı
Sahibi bulunduğum dairenin katılmadığım kat malikleri toplantısında 8 ay boyunca ayda 100 TL toplanmasına karar verilmiştir. Ben bu parayı ödemedim 8 ay sonra dairemi sattım. Yönetici "Parayı alırım, alamazsam mahkemeye veririm "diyormuş. Bu parayı ödemek zorunda mıyım? D. D


Kat mülkiye sistemi olan binalarda, kat malikleri kurulunun aldığı aidatla ilgili karar, bir gün mahkemece iptal iptal edilinceye karar uygulanır. Şayet mahkemem iptal olmazsa yeni bir döneme kadar uygulanır.Buna göre sizin apartmanda alınan karar, sizin için uygulanabilir bir karardır, ve siz ayda 100 TL ödeyeceksiniz. Daireyi sattığınız tarihe kadar biriken borç sizin, satıştan sonraki borçlar yeni malikin.


Bu durumda sizin 800 TL borcunuz var. Bu sizden talep edilebilir ve aleyhinize icra takibi yapılabilir veya dava açılabilir. Şimdilik avantajlı bir durumunuz var: Ödenmeyen aidat...