29 / 04 / 2024

Aidat borcunu kimin ödemesi gerekir

Aidat borcunu kimin ödemesi gerekir

Konut sitelerindeki yer alan aidat sorunu ev sahibi ve kiracılar arasında gerilime neden oluyor. Peki, konut sitelerindeki aidatı kimler ödemeli? İşte detaylar...

Aidat borcunu ev sahibi mi kiracı mı öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu yazdı. Peki aidat borcunu ev sahibi mi kiracı mı öder?

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!

Avukat Tarık Çakmak aidat borcu nedeniyle tahliye ile ilgili olarak bir paylaşım yaparak, kiraya verenin dava açmadan önce mevcut aidat borcunu ödemesi gerektiğini belirtti.

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Aidat borcundan ev sahibi de sorumlu mudur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu  kaleme aldı. Peki aidat borcundan ev sahibi de sorumlu mudur?

Aidat borcunu kim öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu kimin ödeyeceğini kaleme aldı. Peki aidat borcunu kim öder?

Aidat borcunu ev sahibi mi kiracı mı öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu yazdı. Peki aidat borcunu ev sahibi mi kiracı mı öder?

Ahu Tuğba'dan site yöneticisi ile tartışan manevi annesine destek!

Güzel oyuncu Ahu Tuğba, aidat borcunu ödemediği gerekçesiyle tartıştığı sitenin yöneticisi tarafından tehdit edilen manevi annesi Suzan Öktemer'in yardımına koştu...

Bağımsız bölümler mesken dışında bir amaçla kullanılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Yeni yönetim planına “Kat malikleri aidat borcunu ödemeden bağımsız bölüm satış işlemi yapamazlar, tapuya ibraz edilmek üzere borcu yoktur yazısı almak zorundadırlar” diye bir madde eklemişler. Bu nasıl uygulanır?' sorusunu yanıtladı.

İcradan daire alındığında aidat borcunu kim öder?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu icralık daire hususu ile ilgili soruyu yanıtladı.

Deniz Seki'ye icra şoku!

5 Haziran akşamı tahliye olmaya hazırlanan Deniz Seki'ye lüks sitedeki lüks evin 7 bin 500 TL’lik aidat borcunu ödemediğin için icra geldi.

Adapazarı'nda site yöneticisi Gürsel Şahin'i öldüren zanlı tutuklandı!

Adapazarı ilçesinde ödemediği doğalgaz aidat borcunu istediği iddiasıyla site yöneticisini öldüren zanlı tutuklandı.

Orhan Gencebay sattığı dairenin aidatını ödemediği için icralık oldu!

Mahkeme, sattığı dairenin iki yıllık aidatını ödemediği gerekçesiyle icralık olan Orhan Gencebay’ın 5 bin lira ödemesine karar verdi. Ancak ünlü sanatçı karara rağmen borcunu bir yıldır ödemedi.

Aidat borcunu evin yeni sahibi mi üstlenir?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Temer Heper bugünkü köşe yazısında Aidat borcunu evin yeni sahibi mi üstlenir? okuyucusunun sorduğu sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Kat maliki nasıl icraya verilir?

Kat malikleri, kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamıyor. Peki, aidat borcunu ödemeyen kat maliki nasıl icraya verilir?

Aidat borcunu kimin ödemesi gerekir Haberi

Aidat borcunu kimin ödemesi gerekir

Yeni yılın gelmesiyle tüm fiyatlarda bir güncelleme yapılacak. Haber 7'de yer alan habere göre aidat ücretlerine de güncelleme olacak. Aidat ücretini saptanırken nelere dikkat etmeli ve bu ücreti kim belirliyor? Av Mustafa Şerek Kısacık, aidatlara yönelik şu sorulara yanıt verdi: 

1.Aidat ücretini belirlerken nelere dikkat etmeli ve bu ücreti kim belirliyor?

Şimdi apartmanlarda, sitelerde, yazlık sitelerde, sanayi sitelerinde, konut sitelerinde aidatlar genellikle yıllık belirlenir. Kışlık siteler genellikle ocak ayından ocak ayına belirlerler ama yazlık siteler kışın başka illerde oturdukları için onlar yaz başında belirlerler. Aidatı kim belirler? Genel kurul belirler. Yani o apartmandaki, o sitedeki malikler toplanırlar geçen dönemde aidat şuydu, bu sene doğalgaza şu kadar zam gelir, işçilik ücretlerine bu kadar gelir veya gelmiştir. Geçen dönem bakın topladığımız aidatlar yetmedi...