15 / 05 / 2024

aidat borcunu ödemeyen malike dilekçe

aidat borcunu ödemeyen malike dilekçe

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, tüm maliklerin aidat ödemelerine katılması gerekiyor. Çeşitli nedenlerle aidat borcunu ödemekten kaçınanlara noter kanalıyla ihtarname gönderilebiliyor. İşte aidatın ödenmemesi dilekçe örneği..

Site sakinlerinden aidat ödemeyenlere asansör cezası! Kurdukları sistem, aidat borcu olanları reddediyor!

Bir binada, asansör aidatını ödemeyen bina sakinleri öyle bir sistem kurdu ki, borcu olanlar asansörü kullanamıyor. İşte detaylar...

Aidatı ödemeyen kiracı ev sahibine haciz getirir mi?

Aidat ödemeleri ile alakalı olarak birçok konu merak ediliyor ve vatandaşlar tarafından da  araştırılıyor. Buna göre, kiracının aidat ödememesi durumunda ev sahiplerinin karşılaşacakları yaptırımlar nelerdir? 

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!

Avukat Tarık Çakmak aidat borcu nedeniyle tahliye ile ilgili olarak bir paylaşım yaparak, kiraya verenin dava açmadan önce mevcut aidat borcunu ödemesi gerektiğini belirtti.

Demirören'in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında iflas kararı! Berlin'in en lüks projelerinden...

Ziraat Bankası’na milyonlarca dolarlık borcunu ödemeyen Demirörenler’in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında, 240 milyon euro kredi borcundan dolayı geçici iflas kararı verildi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Aidat ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta gazetesi Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü köşe yazısında aidatı ödemeyen kiracının tahliyesine ve arabulucu tutanağına ilişkin bir yazı paylaştı. Heper, yazıda okurlarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Ev sahipleri ve kiracılar bu detaya dikkat! Borcu olana arabuluculuk yok, direkt mahkeme var! 

Konut sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar için yürürlüğe alınan arabuluculuk uygulamasına başvurular yoğun. Peki borcunu ödemeyen kiracı arabuluculuktan yararlanabilir mi? İşte ev sahiplerinin de kiracıların da bilmesi gereken o detay...

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Ev sahipleri bazı durumlarda kiracılar tarafından mağdur ediliyor. Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi yasal yollarla mümkündür. Peki, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Aidat borcundan ev sahibi de sorumlu mudur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu  kaleme aldı. Peki aidat borcundan ev sahibi de sorumlu mudur?

Aidat borcunu kim öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu kimin ödeyeceğini kaleme aldı. Peki aidat borcunu kim öder?

Aidat borcunu ev sahibi mi kiracı mı öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu yazdı. Peki aidat borcunu ev sahibi mi kiracı mı öder?

Aidat ödemeyen kiracının borcunu kim öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatlarını kaleme aldı. 

Aidat ödemeyen dairelerin suyu kesilebilir mi?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat ödemesi yapmayan dairelerin suyunun kesilip kesilmeyeceği sorusunu kaleme aldı. İşte Feride Hilal İmal'in o yazısı...

aidat borcunu ödemeyen malike dilekçe Haberi

aidat borcunu ödemeyen malike dilekçe

Aidatın ödenmemesi dilekçe örneği!

Apartman aidatı, apartmanın ortak kullanım giderleri için ödeniyor. Aidat borcu maliklerden belli oranlarda toplanıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, tüm maliklerin bu gider katılması gerekiyor.


Ancak çeşitli nedenlerle aidat ücretini ödemekten kaçınan kiracı ya da malsahibine noter kanalıyla ihtarname gönderilebiliyor. Bu hususta noter aracılığı ile verilen dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.


NOTERLİĞİNE


KEŞİDECİ :

VEKİLLERİ :

MUHATAP :

K O N U :


A Ç I K L A M A :

1- Sayın muhatap, yukarıda adresiniz olarak belirtilen yerde ikamet etmektesiniz …… yılı aidat bedeli aylık ……… YTL’dır …… yılına ait, ………, ………… ve ………… ayları olmak üzere toplam …… YTL ödenmemiş aidat borcunuz bulunmaktadır


2- Genel Kurul toplantısında, Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca ödenmeyen aidat borçlarına aylık % 10 gecikme faizi uygulanmasına; aidat borcunu ödemeyen...