14 / 05 / 2024

aksaraylı müteahhitlere iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

aksaraylı müteahhitlere iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Aksaray Müteahhitler Birliği üyelerine yönelik iş sağlığı ve güvenliği semineri düzenledi. İş sağlığı ve güvenliği uzmanları tarafından verilen eğitimde, yeni iş sağlığı kanunundaki yaptırımların neler olduğu, neler yapılması gerektiği anlatıldı...

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davet!

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed Al Hugail, ülkesinde yapılacak projeler için Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davette bulundu.

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Afetlere dayanıklı şehirler için hazırladığı projelerinin tanıtımında konuşan KENTSEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haldun Ersen, kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere birleşerek projeleri yönetin çağrısı yaptı.

Müteahhitlere fiyat farkı düzenlemesi geliyor!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde müteahhitlere getirilecek olan fiyat farkını kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in 'Müteahhitlere fiyat farkı yolda' başlıklı yazısı...

BAE'den Türk müteahhitlere 38 milyar liralık davet!

Türkiye'de yatırımlarını hızlandıran Birleşik Arap Emirlikleri, yeni projeler için Türk müteahhitlere davet gönderdi. 

Türk müteahhitler için ABD fırsatı!

Türk müteahhitlik firmalarının bugüne kadar girmediği en önemli pazar ABD oldu. Dünyanın dört bir köşesinde birçok proje üstlenip hayata geçiren Türk müteahhitlere, ABD pazarı da açılıyor...

Libya'dan Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

2011 senesinden itibaren iç karışıklık yaşayan Libya yarım kalan inşaat projeleri için Türkiye'den yardım istiyor. Ülke inşaatların tamamlanması için Türk müteahhitlere yatırım çağrısı yaptı. 

Türk müteahhitlere Libya yolu tekrar açıldı!

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 4225 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ilgili konuşan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, yaptığı açıklamada "Türk müteahhitlere Libya yolu tekrar açıldı" dedi.

2021'in 5 ayında müteahhitlere 23 milyar TL ödeme yapıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan kamunun aylık harcama verileri, kalem kalem hangi gider için ne kadar harcama yapıldığını gözler önüne serdi. Buna göre; Mayıs 2021'de müteahhitlere yaklaşık 8 milyar TL ödeme yapıldı.

Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere iş sahası açar mı?

46 yıl önce yerleşime ve ziyarete kapatılan yasak bölge Maraş bugün kısmi olarak açıldı. Peki Maraş'ın açılması ne anlama geliyor? Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere yeni iş sahası açar mı?

Köprülere yapılan zam müteahhitlere ekstra kazanç mı sağladı?

Köprüye yapılan yüzde 14 zam sonrasında Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücreti 103 liradan 117 liraya kadar ulaştı. Köprülere yapılan zam müteahhitlere ekstra kazanç mı sağladı?

Türk müteahhitlere Çekya’dan çağrı!

En çok iş üstlenen ikinci ülke olan Türk müteahhitlere Çekya'dan çağrı geldi. Ankara'da konuşan Çekya Ticaret Odası Başkanı Vladimir Dlouhy, "Türk müteahhitlerin özellikle yeni dönemde planlanan otoyol ve altyapı projelerinde bizlere katkı sunmasını bekliyoruz” dedi. 

Müteahhitlere ruhsat için teminat verme zorunluluğu geliyor!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, müteahhitlere ruhsat için teminat verme ve inşaatı tamamladığı oran kadar satabilme zorunluluğu konusunu kaleme aldı...

Müteahhitlere fiyat farkı ödeme müjdesi!

Kamu İhale Kurumu'ndan kamu müteahhitlerine müjdeli haber geldi. Yapılan yönetmelik değişikliğiyle artık kamu kaynaklı gecikmelerde müteahhitlere fiyat farkı ödemesi yapılması kabul edildi. 

aksaraylı müteahhitlere iş sağlığı ve güvenliği eğitimi Haberi

aksaraylı müteahhitlere iş sağlığı ve güvenliği eğitimi


Aksaray Müteahhitler Birliği (AKMÜB) üyelerine yönelik iş sağlığı ve güvenliği semineri düzenledi.


Ankara’dan gelen iş sağlığı ve güvenliği uzmanları tarafından verilen eğitimde, yeni iş sağlığı kanunundaki yaptırımların neler olduğu, neler yapılması gerektiği anlatıldı.


Konuyla ilgili bilgi veren AKMÜB Başkanı İsmail Gümüşsoy, yapılan seminer ile üyeleri bilgilendirilerek, mağdur olmalarını engellemeye çalışmak olduğunu belirterek, “AKMÜB üyelerine iş sağlığı ve güvenliği bilinci kazandırmayı hedefliyoruz. Bu konuda iş sağlığı ve güvenliği firmaları ile görüşmeler yapmalarını kendileri için en uygun olan firmalar ile anlaşıp artı ve eksileri ile bire bir denetimler yaptırıp eksiklerini gözden geçirerek cezai işleme maruz kalmadan iş sağlığı ve güvenliği yükümlülüklerini tamamlamalarını arzu ediyoruz” dedi.


Maraş...