03 / 05 / 2024

Ali Öztunç kira desteği açıklaması

Ali Öztunç kira desteği açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ta 5 gün boyunca gezip, vatandaşın sorunlarını dinledi. “Esnaf bitmiş durumda, siftahsız kapatan o kadar esnaf var ki” diyen Öztunç, bazı esnafın ‘kefen parası’ diye kenara ayırdığı birikimlerle ayakta durma mücadelesi verdiğini belirtti.

3 yıl önce kredi ile ev alanların kira geliri kredi taksitinin çok üzerine çıktı!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 3 yıl önce kredi ile ev alanların kira gelirlerinin kredi taksitinin çok üzerine çıktığını belirtti.

Yüksek kira gelirleri ticari gayrimenkule talebi artırdı!

Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç yaptığı açıklamada yüksek kira gelirleri, yeni yapı stoku ve arzın az olması nedeniyle değerlenme oranlarının yüksekliğinin yatırımcıları ticari gayrimenkule yönelttiğini söyledi.

Kira bedellerindeki hızlı yükselişin sorumlusu tuhaf para politikası mı? Vatandaşlar ne diyor? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında kira zammı tartışmaları sürerken, kira bedellerindeki artışlar ile ilgili yorumlar da gelmeye devam ediyor. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, kiralardaki hızlı artış ile ilgili X sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

KİPTAŞ Doğakent Evleri'nde kira yardımı 7 bin TL'ye çıktı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ederken, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan kira yardımı paylaşımı geldi. Ali Kurt yaptığı paylaşımda KİPTAŞ Doğakent Evleri'nde kira yardımının 7 bin TL'ye çıktığını açıkladı.

Emeklilerden kira isyanı!

Emekli Meclisleri Sendikası’nın kurucuları arasında yer alan Avukat Ali Ersin Gür, emekli maaşlarının kira ödemeye bile yetmediğini belirterek önemli açıklamalar yaptı. Ali Ersin Gür açıklamasında “Emekliler açlıkla sınanıyor” diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmiyor mu? Milletvekili tek tek açıkladı!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, deprem bölgesindeki son durum ile ilgili konuştu. Orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmediğini söyleyen Öztunç, deprem konutlarının inşaatı ile ilgili de açıklama yaptı. İşte ayrıntılar... 

Son Dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: 5 ayda 6 milyar 275 milyon lira kira yardımı yapıldı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremzedelere 5 ayda toplam 6 milyar 275 milyon lira kira yardımı yapıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kira destek ödemeleri o tarihte hesaplara yatırılacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da, ağır hasarlı bina stokunun metrekare cinsinden yüzde 49'unun bitirildiğini açıkladı. Öte yandan Yerlikaya kira ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarihi de açıkladı.

Ali Öztunç'tan işsizlik maaşı ile ilgili çarpıcı açıklama: İşsizlik maaşı hayal oldu!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'tan işsizlik maaşıyla ilgili çarpıcı açıklama geldi: İşsizlik maaşı hayal oldu. İşte son dakika gelişmesi...

Bakan Yerlikaya açıkladı: Bayramdan sonra isteyen konteynere geçecek, isteyen kira yardımı alacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram sonrasında Gaziantep'te ve diğer 10 şehirlerde misafir edilen ve çadırda kalan vatandaşlardan isteyenlerin konteynere geçeceğini, isteyenin de kira yardımı alacağını belirtti. 

Bakan Yerlikaya: Depremzedenin kira yardımı bayram öncesi hesaplarda olacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’de 330 bin Malatya’da da 45 bin 700 hanenin kira yardımlarını bayramdan önce yatırmış olacağız" dedi. İşte detaylar!

Kira sözleşmelerinde bilinmesi gereken çok gizli sırlar: Kiracılar ve ev sahipleri için hayati ipuçları!

Avukat Ali Alper Tüfekçi, kiracıların ve ev sahiplerinin bilinçli olmasının kira sürecini uyumlu hale getireceğini vurguluyor. İşte ayrıntılar...Hemen tıklayın...

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın 2043'e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL! 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın ertelenen kira gelirinin ek bütçenin yüzde 2.7'sine denk olduğunu aktaran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

Ali Öztunç kira desteği açıklaması Haberi

Ali Öztunç kira desteği açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ta 5 gün boyunca gezip, vatandaşın sorunlarını dinledi. “Esnaf bitmiş durumda, siftahsız kapatan o kadar esnaf var ki” diyen Öztunç, bazı esnafın ‘kefen parası’ diye kenara ayırdığı birikimlerle ayakta durma mücadelesi verdiğini belirtti.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre; Öztunç, hükümetin açıkladığı kira ve yardım sözünün esnafa çare olmayacağına dikkat çekerek, “Siz 20, 30 yıl vergi aldığınız insanlara 30 gün bakmak zorundasınız. Esnafın vergi ve SGK yükünü hafifletin” diye konuştu. 

Öztunç, “Bana gelen 100 talebin 99'u yardım paketinden oluşuyor. 2021'e giriyoruz, inşallah hem koronadan hem de bu iktidardan kurtuluruz. Sanki iş yapıyor, kazanıyormuş gibi üstüne kira, vergi, SGK, Bağ-Kur ödemeleri ile esnafın beli bükülüyor. Hükümet 1.000 lira yardım yapacağım diyor, bu para neye yetecek” açıklamasında bulundu.