29 / 04 / 2024

Ali Safa Şen kapalı pazar

Ali Safa Şen kapalı pazar

Yeniden gündeme gelen kapalı pazar ihtiyacı ile ilgili konuşan Seyyar Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Safa Şen, kapalı pazarların yapımının önündeki engelin imar planları olduğunu ifade etti.

Konut almak isteyenler için olası finansal alternatifler: Yapı tasarruf sandıkları!

Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında yapı tasarruf sandıklarını kaleme aldı. İşte Prof. Dr. Ali Hepşen'in o yazısı...

Kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır?

Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında kiraların enflasyona etkisi ve Merkez Bankası’nın önerilerini kaleme aldı. Peki kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır? İşte Hepşen'in konu ile ilgili o yazısı...

Prof. Dr. Ali Hepşen: Konut projelerinin finansmanında yenilik yapılmalı!

Prof. Dr. Ali Hepşen, Dünya gazetesinde kaleme aldığı yazısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut projelerinin finansmanında yeniliklere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

2024'ün konut politikası açıklandı: Ev sahibi olmak kolaylaşacak, sosyal konutlar tamamlanacak!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, bugünkü köşesinde 2024 yılı Cumhurbaşkanlığı yıllık programı ve konut politikalarını açıkladı. İşte o politikalar ve yapılacak çalışmalar...

Konut Edindirme Sistemi (KES) nedir, nasıl işler?

Dünya gazetesi yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, bugünkü yazısında Konut Edindirme Sistemi'ni kaleme aldı. Peki Konut Edindirme Sistemi (KES) nedir?

Konut kredilerinde bundan sonra ne olacak?

Ev satın almak isteyenlere ihtiyaç duydukları kaynakların sağlanmasının konut finansmanının en temel hedefi olduğunu söyleyen Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, 21 Kasım tarihli yazısında konut kredilerine ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Kiralık konut piyasasında kısır döngü!

Türkiye’de son dönemlerde kiralık konut piyasasında yaşananları “Penrose Merdiveni” yapısına benzeten Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, Penrose merdiveninin tanımını ve neden konut piyasasını buna benzettiğini bugünkü köşe yazısında anlattı.

Konut fiyatları neden hızla artıyor? Konutta balon var mı?

Konut fiyatları ile ilgili merak edilen sorulardan biri, balon olup olmadığı oluyor. Prof. Dr. Ali Hepşen, bugün konut piyasasındaki balonu değerlendirdi. 

Sonne Gayrimenkul Yatırım Ve Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Sonne Gayrimenkul Yatırım Ve Geliştirme Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Engin Erol, Ali Aykut Şen ve Mert Emin Maltepe ortaklığında kuruldu.

Türkiye'nin en zengin üçüncü ismi Ali Erdemoğlu'nun serveti ne kadar? Ali Erdemoğlu kimdir, nereli? 

Türkiye'nin en zengin isimleri arasında yer alan işadamı Ali Erdemoğlu, Forbes tarafından Türkiye'nin en zengin üçüncü kişisi olarak belirlendi. Peki, SASA’nın iki ortağından birisi olan Ali Erdemoğlu kimdir, serveti ne kadar? İşte yanıtı...

Konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

Prof. Dr. Ali Hepşen, konuta erişilebilirlik konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Peki konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

Realist Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Realist Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Haşim Bora Özerman, Ali Aykut Şen, Engin Erol ve Mert Emin Maltepe ortaklığında kuruldu.

Realist Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Realist Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Haşim Bora Özerman, Ali Aykut Şen, Engin Erol ve Mert Emin Maltepe ortaklığında kuruldu.

Ali Safa Şen kapalı pazar Haberi

Ali Safa Şen kapalı pazar

Kapalı pazarların önemine değinen Başkan Şen, "Bizim talebimiz şehrimizdeki bütün pazarların sabit ve kapalı pazar olması. Burada önemli olan mevcut pazarların kurulduğu bölgelerde ve halkın ulaşımının kolay olacağı yerlerde olması. Sokak pazarları formatında, yine çeşitli pazarcı esnafının ver alacağı çeşitlilikte olmalı. Bütün kapalı pazarların alışveriş .şartlarına uygun olması önemli. Hem esnaflarımız hem odamız hem de halkımızı hu memıııın etler" diye konuştu. 


İMAR PLANLARI DEĞİŞMELİ 


Kapalı pazarların önündeki engelin imar planları olduğunu söyleyen Şen, şöyle konuştu: "Maalesef imar planlan yapılırken, şehrin bu denli büyüyeceği öngörüleınemis ve pazar yerleri için yer ayrılmamış. Sorun buradan kaynaklanıyor. Kapalı pazar yapılacak yer sıkıntısı yaşanıyor. Kapalı pa/ar yerleri için yeni alanlar açılmalı. Çünkü Eskişehir devamlı büyüyor. Kapalı pazarların yapılması bölgenin huzuru, belediyelerin pazar lan denetimleri açısından çok...