17 / 05 / 2024

Aliağa gemi söküm tesisleri ceza

Aliağa gemi söküm tesisleri ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar’ın talimatı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Aliağa gemi söküm tesislerine yaptığı ani denetimde 23 tesis ve işletmeye 3 Milyon 565 Bin TL ceza kesti...

TOKİ arsa satışı için son 5 gün! 33 ilde KDV'den muaf 391 arsa yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade fırsatıyla satılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı,  ticaret, konut, turizm tesis alanı, sanayi, gemi söküm ve plansız niteliğindeki toplam 391 arsayı yüzde 25 peşinat ve 48 ay vadeyle satacak. Açık artırmalar 8-9 Mayıs tarihlerinde yapılacak. 

TOKİ 33 il için düğmeye bastı! KDV'den muaf 391 arsa hem yüzde 25 peşinat hem de 48 ay vadeyle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı,  ticaret, konut, turizm tesis alanı, sanayi, gemi söküm ve plansız niteliğindeki arsaları yüzde 25 peşinat ve 48 ay vadeyle satışa çıkardı. 

Bakan Özhaseki'den belediyelere kentsel dönüşüm çağırısı: Kapı sonuna kadar açık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelere kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, "Yeter ki kentsel dönüşüm yapın, kapı sonuna kadar açık." dedi.

İstanbul'a 'Yarısı Bizden' müjdesi! Bakan Özhaseki tarih verdi!

İstanbulluya ‘Yarısı Bizden’ müjdesi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 1 Aralık'ı işaret etti. İşte detaylar...

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

Ticaret Bakanı'ndan marketlere 'indirim' çağrısı: Halkımız uygun fiyata alışveriş yapsın!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, marketlere 'indirim' çağrısında bulundu. Bakan Bolat, Cumhuriyetin 100. yılında büyük bir indirim kampanyasını bütün marketlerden beklediklerini söyledi. 

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

Astral Denizcilik Makina Gemi Söküm Ve Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Astral Denizcilik Makina Gemi Söküm Ve Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Yontucu tarafından kuruldu.

Bugün AVM'ler açık mı, kapalı mı? 19 Mayıs'ta alışveriş merkezleri çalışıyor mu?

Resmi tatil günlerinde vatandaşlar Alışveriş Merkezlerinin açık olup olmadığını merak ediyor. Peki, bugün AVM'ler açık mı, kapalı mı? 19 Mayıs'ta alışveriş merkezleri çalışıyor mu? İşte detaylar...

15 Mayıs okullar tatil mi? Seçim sonrası resmi tatil mi? 15 Mayıs bankalar açık mı? Seçimden sonraki gün tatil mi?

15 Mayıs okullar tatil mi edildi? Seçimden sonraki gün okullar tatil mi? 15 Mayıs bankalar açık mı? İşte detaylar!

1 Mayıs'ta bankalar açık mı, kapalı mı? Pazartesi günü bankalar çalışıyor mu? 

1 Mayıs, Dünya İşçi Bayramı olarak kutlanan bir gün. Bu nedenle, birçok işyeri ve kuruluş tatil yapıyor. Bu tatil nedeniyle bankaların açık olup olmadığı konusunda birçok kişi merak ediyor. Peki, 1 Mayıs'ta bankalar açık mı?

1 Mayıs’ta kargolar çalışıyor mu? 1 Mayıs’ta kargolar açık mı? 1 Mayıs’ta noterler açık mı, çalışıyor mu?

1 Mayıs bu yıl hafta içine denk gelmesinden dolayı; “1 Mayıs’ta kargolar açık mı? 1 Mayıs’ta noterler açık mı, çalışıyor mu?” soruları sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

Kalay ve sökülecek hurda alım fiyatları açıklandı! Kalay fiyatı uçtu! İşte 14 Ocak 2023 fiyat listesi…

Kalay ve sökülecek hurda alım fiyatları günlük olarak açıklanıyor. İnşaat malzemelerinin yükselişi devam ederken kalayın kilogram fiyatı 300 TL’ye kadar çıktı. İşte 14 Ocak 2023 fiyat listesi…

Aliağa gemi söküm tesisleri ceza Haberi

Aliağa gemi söküm tesisleri ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar’ın talimatı ile ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nden 10 uzman personel İzmir’e gönderilerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte Aliağa Gemi Söküm Bölgesinde Çevre Mevzuatı kapsamında ani denetimler gerçekleştirdi.


Gerçekleştirilen denetimlerde işletmelerin atık yönetim planları, tehlikeli maddeler ve tehlikeli atıklar zorunlu mali sorumluluk sigortalarının yanı sıra gemi söküm faaliyeti sırasında oluşan atıkların bertarafına ilişkin incelemeler yapıldı.


Yapılan denetimlerde atık yönetim planları, tehlikeli maddeler ve tehlikeli atıklar zorunlu mali sorumluluk sigortası olmayan ve gemi söküm faaliyeti sırasında oluşan atıklarını Çevre Kanunu ve ilgili yönetmeliklere aykırı olarak bertaraf ettiği tespit edilen 23 tesis ve işletmeye toplam 3 Milyon 565 bin TL tutarında idari para cezası uygulandı.


Bölgede faaliyette bulunan tesislerin, yürürlükte bulunan Çevre Mevzuatı hükümlerine uygun...