21 / 05 / 2024

alıcı satış vaadi sözleşmesi

alıcı satış vaadi sözleşmesi

Tamer Heper Posta Gazetesi'ndeki bugünki yazısında satış vaadi sözleşmesinden bahsetti...

Balıkesir'de 2023'te 60 bin 34 arazi alım satımı oldu! İşte alım satımın en yoğun olduğu ilçeler!

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıları arsa ve arazi yatırımlarına yönlendirirken, Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel isimli kullanıcı 2023 yılında toplam 60,034 tane arazi alım/satımı olduğunu belirtti. İşte alım satımın en yoğun olduğu ilçeler...

Araç alım-satımında yeni dönem başlıyor! Artık mahkemeye gitmeye gerek kalmayacak!

Araç alım-satımında yeni dönem resmen başlıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) bünyesinde MASFEDTAM ismiyle kurulmuş olan tahkim mekanizmasıyla kusurlu araç alım satımındaki uyuşmazlıklar mahkemeye gidilmeden çözülecek.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

Konut satışlarında denge yine değişti: Ev var alıcı yok!

Türkiye'de konut sektöründe dengeler sürekli değişiyor. Düne kadar yatırım aracı olan konut cazibesini yitirdi. 2.el piyasada ilan sayısı artarken, evlere alıcı bulmak zorlaşıyor.

Satış vaadi sözleşmesi nedir ve şartları nelerdir?

Satış vaadi sözleşmesi, gayrimenkul alanında tarafların belirli haklarına yönelik düzenlenen bir sözleşme türüdür. Bu sözleşme, gelecek dönemde gayrimenkulün alım satımının gerçekleştirilmesine yönelik yapılır. Belirli şart ve tarih göz önünde bulundurularak satış vaadi sözleşmesi hazırlanır.

Yatırımcılar müjde! Papara’da 7/24 altın alım satım dönemi başladı!

Finansal teknoloji şirketi Papara, kullanıcılarına 7/24 altın alım satımı olanağı sunan özelliğini hayata geçirdi. Kıymetli Maden Hesabı ismş verilen yeni ürünle yakın gelecekte platin ve gümüş alım satımının da yapılabileceği kaydedildi.

Gayrimenkul alım satımı yapacaklar dikkat! Dolandırıcılara yem olmayın

Noterde imzalanacak satış vaadi sözleşmesi sizi tapu sahibi yapmaz, sözleşmeyle parayı teslim ederseniz mahkemenin yolunu tutmak zorunda kalabilirsiniz!

Kasım ayında yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler hangileri?

Geçtiğimiz hafta borsada hisse alımı yapmaya devam eden yabancılar Kasım ayında da net alıcı konumunda. İşte yabancıların en fazla alım satım yaptığı yaptığı hisseler...

Ekspertiz fiyatları üçe katlandı, alıcı da satıcı da tavan fiyat istiyor

İkinci el otomobil satışlarında satıcıya ve alıcıya getirilen ekspertiz raporu şartı fiyatların yükselmesine neden oldu. Tüketici dernekleri ve otomobil satıcıları ekspertiz raporuna tavan fiyat getirilmesini istiyor.

Hepsiburada'da Süper Fiyat fırsatı! İşte Samsung 50Q67A 50 125 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart 2 Haziran fiyat list

Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından Hepsiburada Süper Fiyat teklifleri kapsamında 125 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart TV'leri indirimle satışa sundu. İşte detaylar...

Emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenen vergi oluyor. Peki, taşınmazın satılması halinde o yılın emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder? İşte yanıtı...

alıcı satış vaadi sözleşmesi Haberi

alıcı satış vaadi sözleşmesi

Bir müteahhit ile satış vaadi sözleşmesi yaptım. Bana vereceği daireyi vermedi ama bir başka yerde vermek üzere yeni bir sözleşme yaptık. Bunu tam bitirecekken bir başkasına satmış. Alan da girip içine oturmuş. Tekrar yeni bir sözleşme yaptık ama bu defa da o yerde inşaat yapmıyor başka bir yerde yapıyor. Ne önerirsiniz? M.Ö.


Değerli okuyucum elbette ilk önerim ‘bu kişiyle iş yapmayın, bu kişi güvenilmez biri’ şeklinde olacak. Hukukun temel prensiplerinden biri ahde vefa yani verilen sözü tutmaktır. Sizinki kaçıncı defadır tutmuyor. Bundan sonra bir-iki önerim daha olacak.


Size vereceği daireyi tutup başkasına satmış. Bu durumda satın alan kişi iyi niyetli üçüncü kişi. Tapu kayıtlarına güvenmiş bu yeri satın almış. Bu kişiye karşı yapabileceğiniz bir şey yok. Şayet yaptığınız gayrimenkul satış vaadi...