12 / 05 / 2024

Alım satıma aracılık edenlere ödediğim komisyon için ne tür belge almalıyım

Alım satıma aracılık edenlere ödediğim komisyon için ne tür belge almalıyım

Taşınmaz mal alım satım sürecini hızlandırmak isteyenler emlakçı ile çalışabiliyor. Emlakçı aracılığıyla anlaşma sağlanması halinde komisyon ödeniyor. Peki, alım satıma aracılık edenlere ödediğim komisyon için ne tür belge almalıyım, diyorsanız işte yanıt

Kıbrıs'ta konut alım satımlarda geçen yıl rekor kırıldı!

Güney Kıbrıs’ta 2023 yılında emlak piyasasında gerçekleşen alım-satımlarda rekor kırdı. Kıbrıs yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi.

Altın alım satımında yeni dönem başlıyor! Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın! O gram altınlar sahte!

Altın piyasasında sahteciliğin önüne geçebilmek için altın alım satımında, Darphane tarafından yeni bir dönem başlatılıyor.

Gayrimenkul alım satımında dikkat! Yanlış beyan verenler yandı! Cezası büyük...

Gayrimenkul alım satımında Gelir İdaresi tarafından alınan vergi beyanı konusunda yanlış beyanda bulunanlarda vergi kaçırmayla ilgili bir çalışma başlatıldı.

Araç alım-satımında yeni dönem başlıyor! Artık mahkemeye gitmeye gerek kalmayacak!

Araç alım-satımında yeni dönem resmen başlıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) bünyesinde MASFEDTAM ismiyle kurulmuş olan tahkim mekanizmasıyla kusurlu araç alım satımındaki uyuşmazlıklar mahkemeye gidilmeden çözülecek.

Tapu işlemlerinde yeni devir başlıyor! Ev alım satımı yapacaklar önce buraya baksın!

Son dakika haberine göre, tapu işlemlerinde yeni bir dönem başlıyor ve ev alıp satmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken değişiklikler geliyor. Yapılan değişikliklerle birlikte ev alım satım işlemlerinin daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. Detaylar haberimizde...

Kıneka Cnc Makina İnşaat Gayrimenkul Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kıneka Cnc Makina İnşaat Gayrimenkul Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 600 bin TL sermaye bedeli ile Emre Sülün ve Fırat Kadlan ortaklığında kuruldu.

Sağlık Bakanlığı 2. personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihi açılandı mı?

Sağlık Bakanlığı 2. personel alımının başvuru tarihine dair araştırmalar son sürat devam ediyor. Peki Sağlık Bakanlığı 2. personel alımı başvuru tarihi belli oldu mu? İşte bu konuda merak edilen detaylar!

European Apartments Group Gayrimenkul Emlak Alım Satım Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

European Apartments Group Gayrimenkul Emlak Alım Satım Danışmanlık Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Anton Pankın tarafından kuruldu.

Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı?

Tapu işlemleri arasında gayrimenkul alım satımlar büyük yer kaplıyor. Bu işlemlerde bazı belgeler istenmektedir. Bu belgelere ilaveten bir de sağlık raporu isteniyor. Peki Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı? İşte merak edilen detaylar!

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı gündemde yer alıyor. Başvuru yapacak kişiler, Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman yapılacağını araştırıyor. İşte detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda alım satım işlemlerinin nasıl olduğu araştırılan konular arasındadır. Peki Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı? soruları yanıtlarını arıyor. İşte merak edilenler!

Alım satıma aracılık edenlere ödediğim komisyon için ne tür belge almalıyım Haberi

Alım satıma aracılık edenlere ödediğim komisyon için ne tür belge almalıyım

Alım satıma aracılık edenlere ödediğim komisyon için ne tür belge almalıyım?

Taşınmaz mal alım satım sürecini hızlandırmak isteyenler emlakçı ile çalışabiliyor. Emlakçı aracılığı ile anlaşma sağlanması halinde komisyon ödeniyor. 


Satış işlemlerinde satış bedeli üzerinden, alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer + KDV ödüyor.


Kiralama işlemlerinde ise, yalnız kiracıdan, bir defaya mahsus olmak üzere, kontrat süresi ne olursa olsun 1 Yıllık kira bedelinin yüzde 10’nu + KDV ödeniyor.


Alım satıma aracılık edenlere ödediğim komisyon için ne tür belge almalıyım, diyorsanız yanıtı şu şekilde;


Tapu müdürlüklerinde yapılan işlemler müdürlüklerde bulunan danışma ve başvuru birimleri aracılığıyla kabul edilmekte ve gerekli bilgilendirmeler sağlanmaktadır. 


Bu nedenle tapu müdürlüklerinde yetkisiz kişiler aracılığıyla yapılan işlemler nedeniyle işlem sahipleri mağduriyet yaşayabilmekte, kayıtsız aracılık hizmetleri nedeniyle ülkemiz vergi kaybına uğramaktadır. 


Alım satım işleminize aracılık eden kişilere...