01 / 05 / 2024

Almanya nisan inşaat üretim endeksi 2016

Almanya nisan inşaat üretim endeksi 2016

Almanya'da sanayi üretimi Nisan ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,8 artarak piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Enerji üretimi yüzde 1,1 arttı ve inşaat üretimi ise yüzde 1,7 geriledi.

Almanya'da inşaat işçileri ayaklandı! Maaşlar artırılsın!

Almanya'da, binlerce inşaat işçisi adına açıklama yapan İnşaat, Tarım ve Çevre Sendikası, hükümetten, işçilere en az 500 Euro olacak şekilde maaş zammı talep etti.

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demiri 30 Nisan'a kadar satılmalı! Stoklardaki inşaat demirine düzenleme

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demirleri 30 Nisan 2024 tarihinden sonra satışa konu edilemeyecek. Resmi Gazete'de tebliğ yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Yeniden konut edinme şansı giderek azalıyor! İnşaat sektörü alarm vermeye başladı!

Almanya'da inşaat sektörü alarm vermeye başladı. Alman hükümetinin yılda 400 bin yeni konut inşa etme hedefi giderek uzaklaşıyor hatta 2025 yılına kadar 100 bin sınırının altına düşmesi bekleniyor.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

İnşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu: 1 yılda yüzde 32,2 geriledi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi nisan ayı sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu. Bu rakam, 1 senede yüzde 32,2 geriledi. İŞte ayrıntılar...

Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri yüzde 15,1 arttı!

Açıklanan verilere göre, Almanya'da yeni konutlar için inşaat maliyetleri, Şubat ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15,1 artış gösterdi.

Almanya merkezli inşaat şirketi Einz A Group, Türkiye pazarına geliyor! 

Emlak, lojistik, ithalat, ihracat ve proje üretimi alanlarında hizmet veren Almanya merkezli Einz A Group’un inşaat kolu olan Einz A Home Türkiye pazarına geliyor. İşte Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez'in konuyla ilgili o açıklamaları...

İnşaat sektörü ciro endeksi Nisan'da da yüzde 108,9 arttı!

Merakla beklenen resmi rakamlara göre, inşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksinde, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 108,9 arttı.

İnşaat maliyet endeksinde büyük artış! İşte Nisan 2022 inşaat maliyet endeksi verileri...

İnşaat maliyet endeksi 2022 Nisan ayı verileri açıklandı. Verilere göre nisan ayından inşaat endeksi mart ayına göre yüzde 6,12 arttı. İşte Nisan 2022 inşaat maliyet endeksi rakamları...

İnşaat sektörü güven endeksi Nisan'da yüzde 3 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, güven endeksi, Nisan ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde yükseliş gösterdi.

Demir fiyatlarına 300 lira indirim geldi! İnşaat sektörü hafifledi! İşte 13 Nisan 2022 inşaat demiri fiyat listesi...

Son zamanlarda inşaat malzemelerine gelen fahiş zamlar sektörü yerle bir etti. Zamların ardı arkası kesilmezken edinilen son dakika bilgisine göre demir fiyatlarına 300 lira indirim geldi ve inşaat sektörü hafifledi. Peki 1 ton demir kaç lira oldu? 13 Nisan 2022 inşaat demiri fiyatları...

Almanya'da inşaat maliyetleri Kasım 2021’de yıllık yüzde 14 arttı!

Almanya’da yeni konut inşaat maliyet endeksi yüksek malzeme fiyatlarının etkisiyle 2021'in Kasım'ında yıllık yüzde 14,4 yükseldi.

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi!

2021 Mayıs için Almanya'da iflas eden şirketlerin sayısı açıklandı. Sene içerisinde inşaat sektöründe 180 başvurusu gerçekleşti. 

Almanya nisan inşaat üretim endeksi 2016 Haberi

Almanya nisan inşaat üretim endeksi 2016

Almanya'da sanayi üretimi nisanda arttı 

- Almanya'da sanayi üretimi nisan ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,8 artarak piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti 

FRANKFURT (AA) - Almanya'da sanayi üretimi nisan ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,8 yükseldi.


Almanya Federal İstatistik Ofisinin (Destatis) bugün açıkladığı geçici verilere göre, bu yılın nisan ayında mevsimsellikten ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi mart ayına kıyasla yüzde 0,8 artış gösterdi. Sanayi üretimi, geçen yılın ayına kıyaslandığında ise yüzde 0,3 arttı. 


Bu arada, daha önce yüzde 1,3 gerilediği açıklanan mart ayı sanayi üretimi verisi de yüzde 1,1’lik azalışa revize edildi.


Ülkede sanayi üretiminin aylık yüzde 0,6 ve yıllık yüzde 1 artması bekleniyordu. Böylece Almanya'da sanayi üretimi nisan ayında piyasa beklentisinin üzerinde bir performans sergiledi. 


Veriler ayrıca, Almanya’da nisan ayında önceki aya...