28 / 04 / 2024

Alsancak AVM Krizi

Alsancak AVM Krizi

ÖİB’in yeniden satışa çıkardığı İzmir Limanı’nda Alsancak Stadı’nın yerine planlanan AVM kriz yarattı.

AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira krizi başladı: Süre olmadan 6 kata varan artış isteniyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira taleplerinin olduğuna dikkat çekti ve sektörün fahiş kira artışı, yükselen işçilik ve gümrükte referans fiyat eklenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

9 AVM için konkordato talebi verilmişti! AYD Başkanı açıkladı! AVM’leri bu noktaya getiren ne oldu? 

İçine düştükleri finansal krizi aşamayan 9 AVM için konkordato ilan edilmişti. Peki AVM’leri bu noktaya getiren ne oldu? 

450 AVM'den 70'i bankalara devredildi! AVM'lerde borç krizi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bütçe görüşmesi sırasında önemli açıklamalarda bulundu ve borçları yüzünden bankalara devredilen AVM sayısını açıkladı. İşte detaylar...

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

AVM'lerde dövizle kira krizi!

Silk-Cashmere'in Kurucusu Ayşen Zamanpur, AVM'lerdeki kira tartışmasının iki tarafa da faydalı olmayacağına dikkat çekti. 

AVM'ler ve markalar arasındaki kira krizi bitti mi?

Kovid-19 salgınıyla beraber alınan kapanma kararları AVM'ler ve mağazalar arasında kira krizine neden olmuştu. Peki AVM'ler ve markalar arasında kira krizi bitti mi?

AVM'ler ve markalar arasında kira krizi!

Koronavirüs salgını başından beri AVM'ler ve markalar arasında kira krizi sürüyor. Peki AVM'ler ve markalar arasındaki kira sorunlarında son durum ne?

Koronavirüs krizi uzarsa AVM’ler alternatif pazarlara yönelecek!

Çin'deki koronavirüsü salgınının en çok etkilediği sektörlerin başında perakende geliyor. Koronavirüs krizi uzarsa AVM’ler alternatif pazarlara yönelecek.

Hasköy’deki yün iplik fabrikasında okul krizi!

İstanbul Hasköy’deki yarım asırlık yün iplik fabrikasının yerine inşa edilecek olan AVM ve konut projesinde “okul” krizi çıktı. 

Alsancak Stadı için zaman mı kaybedildi?

Yeni Asır gazetesinin haberine göre; Karşıyaka ve Göztepe statları için dava açıldı. Alsancak için AVM dedikodusu yapıldı. İzmir’in zamanı boşa harcandı...

Alsancak'taki TRT arazisinin imar planı değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konak İlçesi Alsancak’ta bulunan TRT’ye ait eski bina ve arazisine konut ve ticaret imarı verdi. Bakanlık yaptığı plan ile alanda 8 katlı otel, AVM ya da konut projesinin önünü açtı.

Kızdı, İngilizce yanıt verdi "Alsancak Stadium will..."

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP’nin Alsancak Stadı için sürekli gündeme getirdiği "Yoksa stat yerine AVM mi yapacaksınız" eleştirisine bu kez İngilizce yanıt verdi.

Özak Alsancak Projesi iletişim!

İçerisinde konut, rezidans, ofis, otel, hastane, PSM ve AVM'nin bulunduğu proje toplam 75 bin 467 metrekare arsa alanına yayılacak. Özak Alsancak Projesi iletişim bilgisine göre telefon numarası 0 212 486 36 50 olarak belirlendi.

Alsancak AVM Krizi Haberi

Alsancak AVM Krizi

Yerli ve yabancı devler limanla ilgilenirken sivil toplum kuruluşlarının projeyi yargıya taşımasının ihale sürecini etkilemesinden korkuluyor.


İlk ihalesi teklif sahiplerinin yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle iptal edilen İzmir Limanı’nda şimdi de Alsancak Stadı krizi yaşanıyor. Yerli ve yabancı gruplar limana talip olduklarını açıklarken sivil toplum kuruluşlarının projeyi yargıya taşıyıp ihale sürecini etkilemesinden korkuluyor. 


İzmir Limanı’nın 46 yıllığına işletme hakkı devriyle özelleştirilmesi kapsamında, liman; yük ve yolcu olarak ikiye ayrılmıştı. 3 milyon yolcu kapasitesi hedeflenen kruvaziyer kısmının ihale süreci Mayıs ayında başladı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tamamına sahip olduğu İzmir Limanı’nın kruvaziyer kısmı için 22 Mayıs’ta ihale ilanına çıkmıştı. Son teklif verme tarihi ise 7 Eylül olarak belirlenmişti. Yük limanı ile ilgili proje çalışmaların ise halen devam ettiği açıklanmıştı. 


İlk ihale iptal olmuştu


Konuya yakın...