29 / 04 / 2024

alternatif turizm türleri

alternatif turizm türleri

Panelde konuşan Darülaceze Başkanı Çiftçi, "Medikal turizmde katedilen aşamanın önümüzde çok iyi bir örnek teşkil ettiğini belirterek "Bu örneğin benzer şekilde alternatif turizm alanlarında danasıl değerlendirebileceğimizi düşünmemiz gerekir'dedi.

Alternatif Turizm Türleri paneli yapıldı!

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Yüksekokulu ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) iş birliğiyle düzenlenen "Alternatif Turizm Türleri Paneli ve Turizmde Hizmet Sağlayıcıların Eğitimi Programı" başladı.

2014 alternatif turizm türlerinin yılı olacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri süren 2014 Bütçe Programı'na göre 2014 alternatif turizm türlerinin yılı olacak. Zengin kaynaklarıyla turizm sezonunu on iki aya yaymaya çalışan Türkiye, atılımlarını gelecek yıl da sürdürecek...

Türkiye'nin en çok satılan otomobil marka ve modelleri...

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verileri kapsamında,  Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2023 senesinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 57,4 oranında yükselerek 1.232.635 adet olarak gerçekleşti. İşte haberin detayları...

Türkiye'de elektrikli otomobile yoğun talep! Satışlar yüzde 862,8 arttı!

Türkiye'de son dönemde elektrikli otomobiller yoğun talep görüyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneğinin (ODMD) derlediği verilere göre 9 ayda 39 bin elektrikli otomobil satıldı.

Zilyetlik nedir? Zilyetlik türleri nelerdir?

Mülk sahiplerini ilgilendiren zilyetlik, kanuni bir hakla sağlanan bir kavramdır. Taşınır veya taşınmaz varlıklara sahip olan kişiler zilyet hakkına sahip olabilir. Peki zilyetlik nedir, zilyetlik türleri nelerdir ve zilyetlik hakkı nedir? İşte zilyetlik ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Limak ve BAE’li Alpha Dhabi Holding'ten iş birliği: Sürdürülebilir kalkınma için Mutabakat Anlaşması imzalandı!

BAE şirketi Alpha Dhabi Holding ile Limak arasında, Türkiye ve BAE’de sürdürülebilir kalkınma için teşvik sağlayacak olan Mutabakat Anlaşması (MoU) imzalandı. Anlaşma kapsamında inşaat, kalkınma, altyapı, enerji ve turizm sektörleri de yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Alternatif Bank’tan İK alanında dev adım! Banka çalışanları 4 hafta ofis dışından çalışabilecek!

Alternatif Bank Türk bankacılık sektöründe bir ilke imza atarak ‘Alternatif Yaz’ uygulamasını başlattı. Genel müdürlük çalışanları, yaz aylarında 4 boyunca ofis dışından çalışabilecek.

Over Yapı Enerji Tarım Turizm Tüketim Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Over Yapı Enerji Tarım Turizm Tüketim Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Zeytinburnu'nda 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahman Akkuş, Eren Baki Akkuş ve Naif Batın Akkuş ortaklığında kuruldu.

GİGDER'den Türk pasaportuna değer kazandıracak 'Gümüş' ve 'Altın' vize önerisi!

GİGDER Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe, 400 milyar dolarlık pazarın çok az bir kısmı vatandaşlık talebi ile oluştuğunu dile getirerek asıl talebin oturum ve çalışma gibi vize türleri almak ile oluştuğunu söyleyerek, "‘Altın’ ve ‘Gümüş’ vizelerimizle bu pazarda hakim rol oynayabiliriz." dedi.

Türk çiftçiler acilen tıklasın! Bu biberi ilk defa göreceksiniz, hemen toprağınıza ekin

Türkiye'de normal olarak aldığı sivri ve çarliston biberlerin yanı sıra başka biber türleri de yetişiyor. İşte o biber türlerinden biri de Kaliforniya biberi... Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde...

Otomobil fiyatları için bir kötü haber daha geldi: 2001’deki sahneler umarım yaşanmaz

Artan fiyatlarla otomotiv piyasasında büyük bir durgunluk yaşanırken Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, yeni bir zam dalgasının kapıda olabileceğini dile getirdi. Bozkurt, yıllık 1 milyon satış hedefinin hayalden öteye geçemeyeceğini belirtti.

Türkiye'nin en ucuz sıfır kilometre arabası 189 bin liradan satışa sunuldu! Hem de yüzde yüz elektrikli

Toyota Türkiye CEO'su ve Otomobil Distrübütürleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, 2022 yılında otomobil fiyatlarının ay ay zam görebileceğine dikkat çekti. Otomobile gelen yüksek zamlar ise ucuz otomobil arayışlarına hız verdi. Bu kapsamda devreye Çin girdi.

Gökan Zeybek'ten inşaat ve turizm sektörü açıklaması!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkiledi. Kapanmalar ve kısıtlamalar nedeniyle birçok sektör zorluklarla karşılaştı. Peki inşaat ve turizm sektörleri salgından nasıl etkilendi?

Kredi kartıyla vergi ödeme türleri genişletildi!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında kredi kartıyla ödenebilen vergi türlerinin kapsamını genişletti.

Oya Narin: Turizmde çeşitlik, alternatif gayrimenkul türleri gerektiriyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin RE360 Konferansı’nda yaptığı konuşmada, "Turizmde çeşitlik, alternatif gayrimenkul türleri gerektiriyor" dedi.

alternatif turizm türleri Haberi

alternatif turizm türleri

Panelde konuşan Darülaceze Başkanı Çiftçi, "Medikal turizmde katedilen aşamanın önümüzde çok iyi bir örnek teşkil ettiğini belirterek "Bu örneğin benzer şekilde alternatif turizm alanlarında danasıl değerlendirebileceğimizi düşünmemiz gerekir'dedi. 


Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Yüksekokulu ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) iş birliğiyle düzenlenen "Alternatif Turizm Türleri Paneli ve Turizmde Hizmet Sağlayıcıların Eğitimi Programı" gerçekleştirildi. Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'ndaki açılış toplantısında konuşan Darülaceze Başkanı Aylin Çiftçi, alternatif turizm konusunun Zonguldak'tan filizleneceğini söyledi. 

Bu tür çalışmaların üniversiteler bünyesinde geliştirilmesinin çok önemli olduğunu belirten Çiftçi, "Turizmin geliştirilmesine yönelik büyük bir gayret var. Tabi çok yeni ve gayret sarf etmemiz gereken konular. Sağlık Bakanlığımız her konuda olduğu gibi bu konuda da yol gösterici olabilecek çünkü orada müthiş bir tecrübe, potansiyel ve bir sistem...